היי לכולם

פלונית30

New member
היי לכולם

לאחרונה התחלתי להבין שכל הסביבה שמקיפה אותי היא שלילית, בעיקר החברים. יש לי רצון עז להתנתק מהם ולבנות לי סביבת חברים אחרת של אנשים חיוביים, שמחים יותר וכאלו שאני יכולה לקחת מהם השראה. מישהו יודע באילו מסגרות אפשר למצוא אותם? ואיך אוכל להתנתק מהחברים באלגנטיות בלי שיווצרו כל מיני חיכוכים וריבים?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
סביבה חיובית

פלונית יקרה,
אני חושבת שהגדרות כוללניות כאלה בדרך כלל לא תורמות. אנשים בדרך כלל לא שליליים, אך יתכן כי האינטראקציה שלכם מעירה אולי שליליות. אני בטוחה שאותם אנשים מסוגלים לנהל גם אינטארקציה חיובית, אבל כך מתנהל דפוס היחסים שלכם כיום. לכן בעיני לא נכון להתנתק באופן גורף מכל החברים, ואין דרך אלגנטית לעשות זאת. אנשים נפגעים שאת מתרחקת. אני מציעה לך לבדוק באופן ספציפי - ממי את רוצה להתרחק, אך גם למי היית רוצה להתקרב. איך היית רוצה לשנות את אופי היחסים בינכם? והכי חשוב - איך את יכולה לתרום לזה, ולא לשים את כל הכובד על האחר.
חברים חדשים זה טוב תמיד, וכדאי למצוא אותם במקומות שמעניינים אותך - בחוג שתלכי כדי לעסוק בתחביב שלך, ובמסגרות שונות סביב תחומי העניין שלך. אם תרצי, נסי קורס אימון - האינטראקציה עם מאמנים היא בדרך כלל חיובית ואופטימית.

פלונית30

New member
היי לך

מה הטעם להמשיך חברות עם אנשים כשאתם לא באותו הראש? עברתי הרבה תהליכים ושינויים בשנים האחרונות ואני לא רואה טעם להמשיך אינטרקציות עם אנשים משעממים שרק מתעסקים באחרים במקום להתעסק בעצמם. קורס אימון זה הכיוון=]

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
חברויות חדשות

יקירה,
כמובן שאינך צריכה צריכה להמשיך חברויות שאינן מתאימות לך, וכדאי לפתח קשרים חדשים. זה נכון תמיד ובוודאי בתקופה שבה את עוברת שינוי, ומחפשת אנשים שיהיו חלק מהשינוי שלך.
עם זאת, אני זהירה עם הגדרות כוללניות ושיפוטיות, דווקא כמאמנת.
האם כל החברים שלך הם "אנשים משעממים שרק מתעסקים באחרים במקום להתעסק בעצמם"? האם אין בהם דבר חיובי? האם אינם תומכים בך, וחברות עימם היא חסרת טעם לחלוטין? לעתים עצם זה שאתם חברים הרבה זמן ועברתם ביחד קשיים ומהמורות היא דבר חשוב ומשמעותי.
אינך חייבת לשמור איתם על קשר, ואם כך את רואה אותם, אכן אין טעם לשמור על קשר כזה. אני מאמינה שאנשים הם מורכבים ואפשר למצוא את הערך בכל אדם, ולפעמים זה שווה להתאמץ ולעשות זאת (ולעתים לא, זו גם אפשרות).

מרב נוב

New member
סביבה שלילית

שלום לך
את כותבת "לאחרונה התחלתי להבין". האם לפני שהבנת , הכל היה חיובי?
האם היה שלילי כל הזמן ורק כיום את רואה זאת?
האם "כל הסביבה" כוללת משפחה, וקולגות בעבודה?
מה זה "שלילי" בעינייך?

פלונית30

New member
היי

לא ממש לא חיובי, הרבה שנים הייתי בהרגשה שאלו הן חברותיי ולא אוכל לשנות את המצב, כיום אני רואה דברים בצורה אחרת. אני מתחילה להבין שאני והחברות מהעבר כבר לא באותו הגל ושדברים השתנו ואני מעדיפה ליצור חברויות עם אנשים יותר אופטימים שיהיו באותו ראש כמוני...

מרב נוב

New member
חברויות

חברות זה דבר שניתן לשנות
בעוד משפחה אי אפשר לשנות
וחברים מהעבודה קשה לשנות או להחליפם.

לכן
זה הזמן לומר שלום למה שלא טוב לך, למצוא ולהתרכז במה שכן טוב לך.
הכיני רשימה שכל מה שכן טוב לך ביחסייך עם המשפחה וחברייך לעבודה.
רשימה מה כן היה טוב בעבר עם אותן חברות, אחרת הן לא היו חברות.

שינוי סביבה

ערן שטרן מאמן העיסקי
תמיד אומר שסביבה תומכת זה דבר חשוב, סביבה שתעודד אותך
שתמלא אותך באנרגיה..
&nbsp
ההמלצות שלי הן:
* לחפש בקבוצות בפייסבוק אנשים חדשים שיש לכם אותו תחביב להזמין אותם בחברות ולהציע לצאת לשתות כוס קפה, זה יעבוד כשאתם גרים באותה העיר, אם לא אותה העיר אז את זאת שתסעי לעיר שלה בכדי לפגוש אותה (אנשים שזרים לא יעשו בשבילך מאמצים בכדי להגיע לעיר שלך)
&nbsp
* לצאת להרצאות בנושא התפתחות אישית\רוחניות\פילוסופיה
ואז שמה למצוא אנשים חיוביים
למשל ''אקרופוליס החדשה''-שזה ארגון בכל רחבי הארץ שמה תוכלי לפגוש אנשים שמתעניינים בפילוסופיה.
או הרצאות בנושא יהדות אם זה מעניין אותך -ארגון ערכים-מפגשים ברחבי הארץ
אנשים חיוביים תוכלי למצוא בסדנאות התפתחות אישית-יש ליצור איתם אינטראקציה ולבקש להחליף פייסבוק, ואז להציע להיפגש לכוס קפה
&nbsp
על חברויות צריך לשמור ולתחזק כל הזמן.. בייחוד חברויות חדשות!! מדברת מניסיון אישי.
&nbsp
להתנתק מחברים ישנים? פשוט מאוד.. לאט לאט.. לא להיפגש איתם להגיד שאת עסוקה, הם יבינו לבד
אנשים לא טיפשים.. הם מבינים היטב מתי הם לא רצויים, לפי שפת גוף שלך לפי טון דיבור.. הם יבינו בסופו של דבר..
&nbsp
בהצלחה!
&nbsp

למעלה