היי לכולם

kittocat

New member
היי לכולם

צריכה המלצות לממרחים לארוחות בוקר, קלים ביותר להכנה, עדיפות למשהו לקנות, ושיהיה דל בקלוריות ולא שומני...
או בכלל לרעיונות לארוחות בוקר לא משמינות במיוחד

תודה!

purplegiraff

New member
אני יודעת שכתבת "לקנות" אבל אני לא קונה

והייתי חייבת להמליץ על "ממרח החודש" החדש שלנו
אם יהיה לך חשק להכין זו ממש לו הרבה עבודה- רק צריכים מעבד טוב.
ממרח ארטישוק:

חולטים במיים שקית תחתיות ארטישוק עד שהן מופשרות ורכות מעט,
מכניסים למעבד עם מיץ מ2 לימונים, 3-4 שיני שום, שמן זית (2 כפות) פטרוזיליה (1/2 כוס),
מעבדים היטב למשחה חלקה, מתבלים במלח פלפל לפי הטעם.
יוצאת צנצנת גדולה (כמו של קפה 200 גרם), מעל מזלפים מעט שמן זית לשימור
ושומרים במקרר.
טעים אש, לא משמין (את בטח יכולה להפחית עוד יותר בשמן) מלא מינרלים...
("ממרחי החודש" הקודמים היו כרובית בטחינה- משמין, סלט אבוקדו- גם משמין, גבינת סויה ביתית- פחות משמין, את יכולה גם לקנות אבל פחות טעים ויקר מאד).

kittocat

New member
תודה על תגובה:)

נשמע מעניין וינוסה! מקווה שהבלנדר שלי יספיק...
ישנם עוד רעיונות לממרחים קלילים כאלה?

אני ממש אובדת עצות! חומוס, טחינה, אבוקדו, גבנ"ס מהסופר- הכל ממש משמין... גבנ"ס ביתית אין סיכוי שאנסה:/

תודה!

ו אולי

New member
גם אני חששתי מהכנת גבינת סויה

אבל מאז שניסיתי והבנתי עד כמה זה פשוט אני מכינה את זה לעיתים קרובות.
זה בסה"כ דורש לחמם בסיר חלב סויה, להוסיף מיץ לימון/חומץ עם מים, לתת לזה להתגבש, ואח"כ לסנן בחיתול בד שמונח על מסננת.

קל מאד לגוון עם התיבול של הגבינת סויה, למשל לזרוק פנימה קוביות פסטו שהוקפאו בתבנית קרח.

NoaHK

New member
דיס המלצה

קניתי ממרח סויה בשם "קטיפה לבנה" עם עגבניות מיובשות של חברת זן והוא היה ממש לא טעים. טעם של רוטב אלף האיים לייט בבקבוק לחיץ.
יש להם עוד טעמים, שאולי הם יותר מוצלחים, אבל זה היה ממש רע.

אני מכינה ממרח סלק - מבשלת סלק וטוחנת בבלנדר-מוט עם קצת שום, פטרוזיליה ושקדים. יוצא מאוד טעים ועדין, וגם מכינה ממרח חצילים בטחינה לפי המתכון הזה
http://what-efrat.blogspot.co.il/2014/03/eggplant-and-tahini-salad.html

יש בו טחינה, אבל נראה לי שעל כמות כזאת זה לא מאוד משמין.

ו אולי

New member
טופו פסטרמה רומני של כפרי-בריא

אחלה לפרוס ולשים בסנביצ'ים, רק שבשנים האחרונות המחיר כמעט והכפיל את עצמו.

אוהבת ארוחות בוקר

דגנים טבעוניים בחל"ס [אצלי בלי חלב, אפשר גם חלב צמחי אחר].
חביתת חומוס- לערבב קמח חומוס עם מים למרקם של ביצה, לתבלן ולטגן במחבת כמו חביתה רגילה. אני אוהבת לשים הרבה ירקות עלים ולעשות חביתת ירק, אפשר לגוון בתוספות ולשים עגבניות/חצילים/קישואים/בצל/ גמבות או כל העולה על הדעת בערך.
ד"א אני שמה חביתת חומוס בלחם במקום ממרח.
טופו חרוך [נשמע לא טוב, אבל זה הכי טעים בעולם!]- פורסת טופו לפרוסות דקות, ו"מטגנת" בלי שמן עם מעט רוטב סויה וסומק [תבלין סגול כמו בפלאפליות שעושים בצל כזה...], קצת שום כתוש.. עד שמשחים משני הצדדים זה יותר מהר מחביתה. יאמי!

ממרח שעועית/קטניות אחרות: קונים קטניות מוכנות קפואות וטוחנים בבלנדר עם תבלינים לפי מתכונים ברשת [זה רק לטחון זה שנייה ולא קשה בכלל!]. זה יוצא טעים ואפשר לשלוט בכמות השמן.

יוגורט סויה כלשהו עם פירות. סלט פירות. סלט ירוק ענקי שאפשר להוסיף לו מה שרוצים.

subatoi

New member
ממרח טופו.

קוביות טופו, עם קצת שמן זית, ו/או קצת מלח, ו/או זיתים, ו/או שמיר ו/או עגבניות מיובשות (או רעיונות אחרים שיש), טוחנים הכל בבלנדר עד שיוצא משחתי כזה, עם קצת גרגרים. עם תיבול נכון זה יוצא ממרח שלא מורגש בכלל שזה טופו. להיט למריחה על כל דבר, ממצות ועד לחמניות.

למעלה