היי לכולם....

reuti30

New member
היי לכולם....

יש בשורות טובות אמן...אני בשבוע 7 יש דופק טפו טפו טפו ושימשיך ככה...

עוד מעט יגיע הרגע שמספרים לסביבה...כבר סיפרתי לכמה אנשים קרובים שקיבלו זאת בסבבה לגמרי,אבל איך מתמודדים אם דעות בורות של אנשים בסביבה? לספר שזה הריון פונדקאי או הריון לכל דבר?
מה לומר למורה של הילד? לגננת? למנהלת שלי בעבודה?

libi76

New member

אני באופן אישי סיפרתי לכולם בכל מקום...
לדעתי זה גם יעזור לך להפנים שהעובר לא שלך...
שיהיה המון בהצלחה וסבלנות זה הכי חשוב

gami088

New member
קודם המוןןןןו מזל טוב

אני סיפרתי לסביבה שבאה במגע באופן רציף כמו גננות ודודות וכאלה.. נורא בטוחה באופי של מה שעושה וגאה בעצמי.. הסביבה כמובן הגיבה בהתאם למה ששידרתי, התרגשו מאוד ותמכו

גשם 11

New member
היי

אני סיפרתי לכולם.
לא בגלל הסיבה של לא להיקשר לעובר (אצלי אין חשש כזה חחח)
אלא בגלל שאנשים שאת במגע רציף איתם,
אם הם יראו אותך בהריון ואח"כ בלי תינוק,
הרינונים על "איזה מסכנה, התינוק ..." יהיו חזקים פי כמה וכמה..
ככה אף אחד לא ירים גבה ויפיץ שמועות.

אני חייבת לציין שהתגובות של כולם מפרגנות ביותר !!

בהצלחה

מירבי*

New member
רעות יקרה שלי

בהחלט בשורות מצויינות, שמחה מאוד בשבילך ובשביל הזוג שלך

מנסיונן של בנות אחרות אני יכולה להגיד לך שתיתקלי בעיקר בתגובות תומכות ואוהדות.
לצוות בבית הספר ובגן הייתי מספרת ברגע שתצא הבטן, הרי ברגע שיראו הן עלולות להגיד לילדים דברים שאת לא רוצה שיאמרו.
באופן כללי אני בעד האמת, את צריכה להיות גאה ולא להתחבא, לאנשים תמיד יהיה מה להגיד ואת הבחירות החשובות בחיים שלך את מקבלת בהתייעצות עם משפחתך בלבד וכך זה צריך להיות.
למנהלת שלך בעבודה את מחויבת להגיד בשבוע 20, בשיחה שבה תספרי לה על התהליך תבהירי לה שאת לא לוקחת חופשת הריון מלאה, מזה חוששים כל המעבידים

בהצלחה יקירה

reuti30

New member
תודה!! מירבי..

אני לרגע לא מתביישת ומתחבאת אלא רק גאה בעצמי...סתם רציתי לדעת איך כל אחת קיבלה את זה מהסיפור שלה, ואיך להתמודד עם הסביבה, מראש גם אני ידעתי שיהיה הרגע שבו נצטרך לספר לסובבים נספר את האמת ובגאווה..

חופשת לידה לא מלאה?

מהי חופשת הלידה לה זכאית הפונדקאית לקחת?
אין זאת חופשת לידה כשם שילדה, 98 יום?
תודה ושנה טובה

הסיבות יכולות שונות ומגוונות השאלה היא

מה החוק מאפשר.
משכב לידה... בראש ובראשונה!! (בתורה מצויין 90 יום, בחלקים מסויימים 60 יום, ובאחרים 30 יום)
נגיד ואני מאודדדדד מאמינה ב- 90 יום.
באופן אישי, הייתי מאוד רוצה לתמוך במיועדת שלי...
היום אנחנו צוחקות על כך, שאני משגעת אותה בכל הבל וקיטש בהריון, והיא כבר מזהירה אותי מלילות לבנים שהיא הולכת לשתף אותי

בנוסף יש לנו רצון משותף שאשאב חלב (קולסטרום) ואתן לה להאכיל (בשבוע הראשון)

עוד סיבה? סתם כדי לתהות איפה אני הולכת להשקיע את המיליונים שלי

pundekaut2

New member
פונדקאית זכאית לדמי לידה מלאים

אם עבדה בתקופה שקדמה להריון, כמו כל יולדת אחרת.

כנ"ל לגבי האם המיודעת.

תשובתך מבוססת על ניסיון או...

שככה את יודעת באופן כללי.
כי זה גם מה אני ידעתי, ושאלתי גם עו"ד בתחום, אבל מהתגובה של מירב כאן אני מסיקה שאולי זה לא כך.
תודה רבה

מירבי*

New member
חופשת לידה לפונדקאית

בהנחה שהפונדקאית עבדה בחצי השנה האחרונה שקדמה ללידה ויש ברשותה תלושי משכורת לכל החודשים היא זכאית לחופשת לידה מלאה.
מנסיוני, רוב הפונדקאיות לא רוצות לקחת חופשת לידה מלאה והסיבות הן מגוונות, רצון לשמור על מקום העבודה, רצון לחזור לשיגרה כמה שיותר מהר ו...שעמום
, מי שרגילה לעבוד לא תמיד תשמח לשבת בבית.
אפשר להגיע להסדר עם ביטוח לאומי לגבי מספר הימים, לא חייבים לקחת את הכל אבל זה בהחלט נתון לשיקול הפונדקאית ולמה שמתאים לה.

בהצלחה ושנה טובה

גשם 11

New member
ואם אני לא עובדת ?

הגענו להסדר לגבי הפסד עבודה עקב התהליך.
מה קורה אחרי הלידה ? אחרי קיסרי צריך לנוח איזה חודש חודש וחצי, גם על זה אנחנו צריכים להגיע להסדר ?
והאם מקבלים מענק לידה ? או רק ההורים ?

מירבי*

New member
אחרי הלידה

גם את וגם האם המיועדת מקבלות מענק לידה וזה לא משנה אם עבדת או לא.
לגבי הימים שלאחר הלידה, את לא עובדת עכשיו בגלל ההריון, הזכויות שלך נשמרות, אם אני מבינה נכון לא פיטרו אותך את בעצם בשמירת הריון. אם זה נכון אז את זכאית לחופשת לידה מביטוח לאומי.
אם לא הזוג ישלם לך לפי מספר הימים שהרופא המטפל ימליץ.

רק על עצמי לספר ידעתי- אולי זה יעזור

ראשית, מזל טוב!
יש הריון ויש דופק! כנראה שמשהו עובד ועובד טוב!
טבע הדברים שזה ימשיך כך, אז חבל להתעסק במה שלא.

כשאני סיפרתי לסביבה בעבודה התחלתי בזה שאני בהריון.
אח"כ אמרתי "אני בהריון ולא מבעלי"
אחרי יומיים שאנשים הסתודדו במסדרונות (פעורי פה) בא אלי מישהו (באומץ) ושאל אותי "ומה אומר על זה בעלך?"
עניתי לו בחיוך מאוזן לאוזן, כזה שעוד רגע נקרע מצחוק "מאוד תומך!"
כמה ימים אחרי זה גיליתי שכולם נושמים לרווחה כי הם גילו שזה פונדקאות. (חברה לעבודה סיננה באלגנטיות)
אז בואי נגיד, שיש דברים שלחברה שלנו קשה יותר לקבל.
אגב, אותו אדם אחרי כמעט חודש, בא אליי למשרד ואמר לי בביישנות, "נו... הם שמחים? זה בן/ בת? הכל בסדר?"
נימת קולו היתה מאוד מפרגנת. לבסוף הוא סיכם את השיחה ב"כל הכבוד לך"

למשפחה של בעלי, השארתי את המלאכה לבעלי, שעשה זאת ביסודיות!! הוא לא פספס אף אחד ואמר להם את זה כל כך מזמן
שכשהוא סיפר להם את זה, הוא אמר "אבל ביפונדקאית לא יודעת שסיפרתי לכם אז אל תדברו איתה על זה"
היום אני בשבוע 18 (ליתר דיוק מחר
) והם עדיין לא מדברים איתי על זה כי הוא שכח לעדכן אותם שזה בסדר לדבר איתי

אבל ממה שהבנתי ממנו כולם מאוד תומכים. שזה ממש מחמם את הלב!
(עוד רגע אני יולדת, אבל הם כאילו מתעלמים מהבטן ההולכת ותופחת. חמודים!)

לאנשים שנקראים בדרכי, ושואלים, אני בהתחלה אומרת "כן אני בהריון" אח"כ אם מתחילים לפתח שיחה ועולות אימרות כמו "וואוו 3 ילדים זה כבר לא צחוק" וכו'... אז, אני אומרת "לא, אני בהריון שבסופו אני הולכת להשאר עם שני ילדים"
בהתחלה מקמצים מצח, לא כל כך מבינים, אבל אחרי כמה משפטים מתחיל ליפול להם האסימון ואז פניהם מוארות יותר.
אני לא יודעת אם זה בגלל שהם כל כך מאושרים מיכולת ההבנה שלהם או מהרעיון שאני בהריון פונדקאי. אני מעדיפה לחשוב שאלו גינוני תמיכה ומובילה את השיחה מנקודת המוצא הזאת. עוד לא קרה שמישהו לא זרם...

לילדים סיפרתי את האמת בצורה פשוטה ובכל הזדמנות של הגיגי מחשבה או שאלה, אנחנו זמינים ועונים להם, גם אם זה פתאום בנוכחות מישהו שלא מכיר, אין לנו בעיה עם זה.
להיפך, אנחנו מגלים כשדווקא במקום שאנשים מאוד חוששים ("מה זה יעשה לילדים, הנזק...") הילדים מגלים יכולת פתיחות, הכלה וסקרנות מעוררי גאווה.
מאחר והילדים יודעים, מקבלים ומבינים את התהליך אט אט יותר ויותר לעומק, אני מגלה שההתערבות שלנו מיותרת. ולצוות החינוכי אני הולכת לספר רק כדי שסיפורי הילדים שלי (כשהם יספרו) לא ישמעו הזויים, בעיני הצוות החינוכי.
עינב, (מלווה את התהליך שלנו) הציע שאעשה מפגש כיתתי כמו ביום "הורה ותלמיד" או "שעת חינוך" או משהו כזה, שבו אנחנו (בני ואני) נציג את הנושא לכיתה ונאפשר לסביבה הכיתתית לשאול שאלות ויחד ניתן מענה לשואלים. נשמע לי כמו אחלה רעיון ואני הולכת להציע לבן שלי. (בן 9)
הבן הקטן(בן 5) כבר אמר לי שהוא רוצה לעשות מסיבה לכל ילדי הגן כ"שהתינוק יוולד ונחזיר אותו". מדהים אותי שהוא מצליח להבין שזה רגע מאוד גדול ומשמח. עצם ההבנה הזאת מהעיניים של ילד בן 5!- בעיניי זה גדול!!!

בקיצור... (אני לא יודעת לעשות את זה, מצטערת)
סיפרתי יותר ממה שתכננתי
המון המון בהצלחה ושנה טובה

מקווה שמכל מה שסיפרתי הצלחתי לעזור במשהו

למעלה