היי לכולם

minimi7

New member
היי לכולם

רציתי לדעת כמה דברים,כיוון שאני בזמן האחרון שוקלת פונדקאות.
האם ניתן ללדת בבית (כמובן בהנחה שההריון תקין)?
האם יש פה מישהי שעשתה זאת באופן עצמאי ויכולה לספר לי על החויה?
האם יש תקופת זמן ממוצעת שהתהליך לוקח?
תודה מראש לעונות

MAMALY

New member
לא נראה לי שאת יכולה ללדת בבית

צריך לעשות רישום לילד הוא לא שלך
ומעבר לזה את כפונדקאית לא תוכלי לסכן תינוק של אישה אחרת כאמא מיועדת זה לא היה בא בחשבון בכלל
יש היום בכל בית חולים חדרי לידה טבעיים מדהימים ללא התערבות רפואית אבל יש השגחה רפואית
גם בשבילך זה טוב היות שכפונדקאית אף אחת לא רוצה לא האמא לא המשפחה שלך לא הצוות שמלווה אותך ולא המדינה שתפגעי חלילה בשום צורה

זה רעיון נחמד אבל בהחלט לא מתאים לתהליך פונדקאות.

N o g a 30

New member
לפי מחקרים מדעיים לידת בית בטוחה באותה מידה

כמו לידת בית חולים, ואפילו יותר בטוחה כאשר מדובר בלידה שנייה והלאה.

וזה מתייחס הן ליולדת והן לילוד.

כמובן, כשמדובר בלידת בית מתוכננת שעומדת בכל התנאים של הריון בריא ויולדת בריאה, ובנוכחות של מיילדת בית מוסמכת ומנוסה עם כל הציוד הדרוש.

אני לא אומרת שזה מתאים לכל אחת ובמקרה של פונדקאות יש כאן עוד גורמים וצדדים מעורבים, אבל עניין הבטיחות נבדק ונחקר במחקרים רבים ברחבי העולם והתוצאות הן כמו שתיארתי לעיל.

guti30

New member
מי אם לא את תצא להגנת לידות הבית :)

הבעייה כאן- שהפונדקאית היא לא האמא- ואמאהות מיועדות גם ככה משחררות את השליטה על מהלך ההריון. ספק אם יסכימו ללידת בית- כי עדיין יש סיכונים שעצם הנוכחות בבית חולים יכולה להוריד אותם. אני אישית מסכימה איתך לחלוטים שלידות בבתי חולים מביעות איתן סיכונים אחרים שמבחינה סטטיסטית משתווים בסופו של דבר עם לידות הבית. כאן היולדת לא מקבלת החלטה על גופה והתינוק שלה- כאן זה תינוק של אשה אחרת וההחלטה צריכה להיות משותפת. אני יודעת שהייתה לך לידת בית מדהימה ולי לחילופין בלידה האחרונה (השנייה) שלי הייתה חוויה טראומטית- אני כמאט ילדתי על אסלה בחדר בדיקה כי האחות שקיבלה אותי הייתה **&*#@**###% **%##@@% &^%%$$*** ואיך שנכנסתי לשירותים מצאתי את עצמי עם צירי לחץ על אסלה- חיכיתי חצי שעה עד שסוף סוף התייחסו לקריאות של חברה שלי ( לא נתתי לאיש לזוז למקרה שיצטרך ליילד אותי). בסוף הוא הרים אותי ושם בכיסא גלגלים והכניס לחדר לידה כי אני לא הייתי מסוגלת לקום ותוך 8 דקות ילדתי. במקרה כזה אם הייתי יולדת בבית הייתי רגועה עם מיילדת צמודה ויולדת לי בכיף וברגוע כמו שהיה לך. אני הייתי לחוצה ומתוכה שאלד על אסלה כי בשנייה שהתיישבתי נכנסתי לצירי לחץ ולא יכולת לקום. עברו עליי 30 דקות ארוכות של סיוט! ויכלו להיגרם סיבוכים רבים לא עלינו ועל אף אחת. אבל שוב מצד שני יש המון סיבוכים אחרים שיכולים להיווצר בלידת בית. אז נכון כולנו צחקנו על זה אחר- כך אבל יש המון דברים שלא רואים בסקירות ובאולטראסאונד ולא תמיד יודעים שיש סיכון. תמיד קל לדבר בדיעבד. אני בדיעבד עם הלידה שהייתה לי מצטערת שילדתי בבית חולים.

N o g a 30

New member
לא הבעתי את דעתי בעניין

רק הבהרתי שהוכח מדעית שלידות בית אינן מסוכנות יותר כמו שנהוג לחשוב וכמו שהשתמע מהתגובה של ממלי.

וברור שההחלטה אמורה להתקבל יחד עם ההורים המיועדים, לרגע לא טענתי אחרת.

סיבוכים עלולים להיווצר הן בבית והן בבית חולים. יש סיבוכים יחודים לבית שלא היו קורים ללא הלידה התרחשה בבית חולים, *אבל* במקביל יש לא מעט סיבוכים שמתרחשים כתוצאה מהתנהלות לידה בבית חולים דווקא.
ובסופו של יום, סטטיסטית התוצאות הן דומות ואפילו לטובת לידת בית כאשר מדובר בלידה שנייה והלאה.

ושוב - לידה פונדקאית היא לידה מיוחדת וצריך להתייחס לכל האספקטים, אבל כמו תמיד, בעיניי, חשוב לקבל החלטה על סמך ידע מבוסס.

מירבי*

New member
לידת בית

לא אתייחס לסיכונים ולסטטיסטיקות, זה לא רלוונטי לעצם העניין.
לא נראה לי שיש זוג שיהיה מוכן שהפונדקאית שלו תלד בבית.
בלידת פונדקאות מעורבים ההורים המיועדים והעו"ס של בית החולים. טכנית, זה לא יכול להתקיים.

שמחה2008

New member
אני, כאמא מיועדת, לא הייתי פוסלת על הסף

מאד תלוי בסיטואציה, בהריון, בפונדקאית.
לכן כל כך חשוב תיאום הציפיות.
נראה לי שקשה יהיה למצוא זוג שיתחייב ללידת בית מראש בעיקר בגלל חששות.
אבל אם זה זוג שבגדול רואה את היתרונות שבכך (ויש) יתכן שזה יכול לעבוד.
לגבי העוס- זה ענין אחר וצריך לבדוק. בגדול לעוס של בית החולים אין תפקיד ממשי. פקידת הסעד היא דווקא הרלוונטית
ויש לי הרושם שהן עשויות להזדעזע מהרעיון,..
שוב - מאמינה שאפשר גם אותן לצלוח.

אנחנו ילדנו בלניאדו והיה מעולה מעולה!
הם מאפשרים ליולדת לעשות, בגדול, מה שהיא רוצה ומכבדים מאד מאד את היולדת וגם את ההורים.
לעוס לא היה תפקיד של ממש אצלנו.
פקידת הסעד ראתה אותנו לחמש דקות כל אחת וסיימה את ענייניה.
זו לא לידת בית אבל נראה לי שעם המיילדת הנכונה ובמרכז הטבעי, זה יכול להיות לא רע בכלל.
בהצלחה!

minimi7

New member
תודה רבה

אחרי תהיות לא מעטות,אני חושבת שאולי לידת בית מתאימה לי עם התינוק הפרטי שלי...כאשר חוית הלידה שלי היא מה שקובע כאן
אני כמובן לא אפסול אמא מיועדת שתרצה להרגיש את העוצומת המדהימות שיש בלידת בית (כמובן שרק אם הכל תקין).
אני באמת עדיין לא ממש חקרתי כדי להבין לעומק את ההיררכיה שעומדת סביב הפונדקאית ואו ההורים המיועדים,אבל כן שמעתי שדבר כזה נעשה בעבר הלא רחוק שלנו.
שמחה תודה רבה על התמיכה,והמון מזל טוב

למעלה