היי לכולם :)

• פותח הנושא L106
  • פורסם בתאריך

L106

New member
היי לכולם :)

אז ככה... עברו כמה שנים מאז שהייתי כאן, כקוראת וככותבת. אולי מתוך ניסיון להיות חלק מה"נורמה" או כעבודה עצמית.
לאורך השנים גיליתי שאני לא כמו כולם. לא שיש דבר כזה, אבל מילא.
לא, למרות גילי (קרובה יותר לשלושים מעשרים :( ) לא היו לי התנסויות כלשהן. ניסיתי לראות אם אוכל להתנסות, "לשנות את המצב" כמו רבות מבנות גילי, אך חוזרת לאותה הנקודה. כלומר, אני רוצה משפחה וילדים השאלה, אבל לא יודעת אם הדרך הקובנציונאלית היא המתאימה לי.
זה יותר מרוצה או לא, פשוט לא מסוגלת. אמרו לי "לקפוץ" למים, להתנסות- אבל המחשבה על כל צורה של מגע מביאה עימה בכי ולעיתים לילות בלי שינה.
אם אני מסתכלת על חברותיי, אני רואה כי יש להן צרכים ורצונות שיכול להיות בגלל פעולות הדחקה מוצלחת מאוד שלי- אין לי אותם. עבדתי, גם בטיפול, על להבין למה השוני. אין טראומה, אולי חינוך קצת נוקשה, אך לא מעבר... עבדתי על לראות איך אפשר לשנות ולהיות כמו כולם. אבל האם באמת יש בכך צורך?
לפני שנים, כשכתבתי כאן לראשונה אמרתם לי שאם לא התנסיתי בכלל אז אני לא יכולה לדעת מה אני, אבל האם זה נכון? האם יכול להיות שהסלידה ממגע היא יותר מסתם חרדה ופחד?
האם אין אפשרות לחיות בזוגיות עם מישהו גם בלי הקטע המיני. ליצור זוגיות נורמטיבית בידיעה ששני הצדדים רוצים את אותו הדבר, גם אם הוא שונה מרצונות החברה?
האם אפשר ליצור מעגל של אמון כשהצורך "הבסיסי" לטענת הרוב לא חלק מהמשוואה?

זהו.. תודה למי שקרא :)

מישהו אמר לך שאם לא התנסת אז

את לא יודעת מה את?

מצחיק, כי אני יודעת שמי שטוען שהוא (מרגיש) סטרייט, גם בלי להתנסות, ישר מקבלים את זה ואין בעיה לאף אחד עם ההגדרה.
אז למה אנחנו לא יכולים לטעון אותו כנ"ל לגבי א-מיניות? מי החליט שצריך לנסות כל דבר בשביל להוכיח מי אתה? פתאום ההרגשה שלנו לא מספיקה, אבל לשאר הנטיות כן. זו אפלייה על רקע מיני!

אני בחצי השני של גיל 30, ומעולם לא התנסתי, ואני גם לא רואה בכך צורך. ההרגשה הפנימית שלי ברורה. לשכב עם מישהו או מישהי ממש ממש ממש לא קוסם לי. מכל מיני סיבות. כשהעיקרית היא: " אני בכלל לא מרגישה צורך" (היינו, אני לא מרגישה את המשיכה המינית). זה בכלל לא מעניין אותי ולא מסקרן אותי. אז למה לאנוס את עצמי רק בגלל שהחברה רואה בזה משהו עקום. מבחינתי הם אלו העקומים ומוגבלי חשיבה עצמית ואני מרחמת עליהם.

ולגבי טראומות, תסלחי לי שאני לא מסכימה. אבל 99% מהאוכלוסיה בחרה בנטייה המינית שלה על בסיס טראומה. מצחיק אותי שישר נכנסים לי לעבר: "האם מישהו תקף אותך מינית?" והתשובה היא: "כן!", כמו שליש מהנשים בישראל שחוו תקיפות מיניות (חלק מהן גילוי עריות). הסיכוי שאנחנו נחווה תקיפה מינית עוד מגיל צעיר - הוא גבוה ביותר ורק עולה עם השנים.
אז הפלא ופלא,רוב אולוסיית הנשים אינן א-מיניות. להיפך, הן אוהבות ורוצות מין. אז למה פתאום לחפש תירוצים שמי שהוא מחוץ לנורמה משהו "קרה לו" בעבר? גם א-מיניים שחוו תקיפה מינית, יש סיכוי טוב שהם היו א-מיניים מלכתחילה. וגם אם לא, הרי ידוע שחלק מההומוסקסואלים ולסביות "בחרו" בנטייה שלהם כתוצאה מטראומה מינית ואף אחד לא בא אליהם בטענה שהם לא.

לגבי מה שטענתי שרוב האוכלוסייה סובלת מטראומה ועל בסיס זה בחרו אתה הנטייה המקובלת "הטרוסקסואליות",
הטראומה היא טראומה חברתית שתוצרה מהדת. הדת עודדה מיניות וקידשה אותה על מנת לוודא שבני האדם ממשיכים להתרבות. מעבר לזה, הדת גרמה לפחד מהומוסקסואליות (הפכה אותה למחלה ומשהו פוגעני) והוציאה אותה מחוץ לחוק - כי זה מנע ילודה וריבוי מאמיני הדת.
הגיוני שאנשים שחיו תחת איום שכזה, גם אם הראו עניין בבני מינם מבחינה מינית, מיד הדחיקו ואילצו את עצמם להיות סטרייטים. אני לא יודעת כמה אנשים הם באמת סטרייטים, אבל התאורייה שלי היא שאם לא היתה כפייה דתית וחברתית לגבי הנטייה המינית והיה חופש לבחור מי ומה אתה בלי שום ביקורת, אני חושבת שרוב האוכלוסייה היתה בכלל בי-סקסולאיות ברמות כאלו ואחרות (כי אין באמת סיבה הגיונית למה לא לשכב עם בני מינך - זה לא מה שמונע להנות מסקס טוב. במיוחד גברים: "חור זה חור"
)). והיום אנשים עושים סקס לא לשם ילודה בין כה וכה - אז על מה בלבולי השכל, בדיוק?

המסקנה היא מאוד פשוטה:
רוב האוכלוסייה חיה את הטראומה הנ"ל מגיל אפס ועד יום מותה. אם תסטה ואפילו בקצת מהנטייה "הנכונה", במקרה הטוב יחרימו אותך, במקרה הפחות טוב ירביצו לך, ובמקרה הרע: תאבד את חייך.

ולכן מי שבא אליך וטוען שאולי חווית טראומה, תגידי לו: "תראו מי שמדבר!"

ד"א הומופובים, הרבה מהם הוא הומוסקסואלים שלא מסוגלים לקבל את מה שהם באמת (שזו נטייה שיש לה עדיין מוניטין לא חיובי, במיוחד אם גדלו וחונכו בסביבה פרימיטיבית). אז תחשבי א-פובים. אולי הם א-מיניים שקשה להם לקבל את העובדה ש"נאנסו" כל חייהם רק בשביל להיות חלק מהחברה הנורמטיבית. ידיעה כזו גורמת לבן אדם להמון אנטי, הכחשה וחוסר קבלת הרעיון הא-מיני בכלל. כי ברגע שיקבלו אותו, הם יצטכו להתמודד עם מציאות קשה מאוד - שהם שייכים לקהילה המשוקצת של נפגעי התקיפה המינית

זה בא עם הגיל

כשהייתי צעירה, לא ידעתי בכלל איך לסכם. עם השנים הבנתי איך עושים את זה והנה התוצאה

מתחבטת7

New member
איזה יופי את מבהירה הכל

תמיד אני נהנית לקרוא את ההסברים שלך.
תמיד אני מרגישה שאני מבינה הכל כשאת כותבת.
תמיד אני מרגישה שהנה הכל נהיר לי ואני מרגישה בזכותך שלמה עם עצמי.
ואז אני יוצאת מהפורום וחוזרת לחיים האמיתיים ושוב הכל בלאגן מעורפל ולא ברור

אבל הייתי חייבת לשבח את הסברייך וכתיבתך

המבורגר ענתה כ"כ יפה שאין לי הרבה מה להוסיף

חוץ מלענות ישירות על השאלות שלך:

עבדתי על לראות איך אפשר לשנות ולהיות כמו כולם. אבל האם באמת יש בכך צורך? - לא. ממש אין צורך בלהיות כמו כולם.
אם כבר, יש בהחלט צורך בלהיות מי שאת.

לפני שנים, כשכתבתי כאן לראשונה אמרתם לי שאם לא התנסיתי בכלל אז אני לא יכולה לדעת מה אני, אבל האם זה נכון? האם יכול להיות שהסלידה ממגע היא יותר מסתם חרדה ופחד? - או שלא הבנת אותנו, או שזה לא היה אנחנו.. זה ממש לא הקו בפורום. לא צריך להתנסות בכל דבר כדי לדעת שאין עניין. וגם אם הסיבה היא חרדה ופחד, זה לא סיבה לנסות.

האם אין אפשרות לחיות בזוגיות עם מישהו גם בלי הקטע המיני. ליצור זוגיות נורמטיבית בידיעה ששני הצדדים רוצים את אותו הדבר, גם אם הוא שונה מרצונות החברה? - יש בהחלט סיכוי.

האם אפשר ליצור מעגל של אמון כשהצורך "הבסיסי" לטענת הרוב לא חלק מהמשוואה? - בהחלט
ויש מספיק זוגות שהוכיחו את זה.

k500

Active member
מנהל
אני מתקשה להבין מי אמר לך דברים כאלה כאן

כתבת:

"לפני שנים, כשכתבתי כאן לראשונה אמרתם לי שאם לא התנסיתי בכלל אז אני לא יכולה לדעת מה אני, אבל האם זה נכון?"

אני לא רואה כל סיבה שמישהו יגיד לך כאן דבר כזה. יכול להיות שזאת היתה תשובה של מישהו/י שלא ממש הבינו את עומקם של דברים בהתייחסות אלייך.
להיות כמו כולם, להתנסות או לקפוץ למים החברתיים, אלה דברים שאולי נראים לכולם נורמטיביים וחלק מכל אחד בחברה, אבל כשבוחנים את הדברים לעומק ובייחוד אצל כל אחד, מגלים שלא הכל הוא כזה.
אם אין לך רצון ואת לא מסוגלת לעשות את מה שאחרים עושים, באמת שאין צורך לכפות את זה על עצמך. כמו שנאמר פה, את לא היחידה כאן שלא קפצה למים האלה ואם את לא רוצה, את לא חייבת. אף אחד לא מבטיח שהמים האלה טובים בשבילך באותה מידה שהם טובים לאחרים. את לא כמו כולם כי את חיה בדרך שלך, לא פחות טוב ובלי צורך להתנצל על כך.

אפשר לחיות בזוגיות גם בלי הקטע המיני, גם ליצור זוגיות נורמטיבית כששני הצדדים רוצים את אותו הדבר, לא חייבים להתפשר על מה שהחברה קבעה כנורמטיבי בזוגיות. אולי זה יישמע מפליא, אבל לא לכולם יש צורך במין בזוגיות אבל על זה אנחנו לא נשמע הרבה כי זה משהו שלא התפתח מספיק בחברה.
נושא הא-מיניות אולי מחלחל פה ושם, אבל יש עוד הרבה עד שהעניין ייטמע בתודעה החברתית הכללית בצורה ראויה ולכן כרגע, המקום היחידי שהוא האפשרות האמיתית לדבר על כך הוא כאן, בפורום וטוב שחזרת לכאן כי זה רק מראה שבסופו של דבר את יודעת מה טוב עבורך למרות כל הניסיונות שעשית, לא משנה אלו. אנחנו גם שמחים שאת כאן ומוכנה לשתף אותנו בחוויות שלך בנושא הזה, מוכנים להקשיב ולעזור תמיד.

p019

New member
להיפך

אנחנו ממש לא ממליצים לאנשים לעשות דברים שנראים להם ממש שגויים.

אנחנו כן חושבים שרק האדם עצמו יכול לדעת עם הוא א-מיני או לא.
ואנחנו כן חושבים שלהרגיש טוב עם עצמך ולמצוא מקום שטוב לך יותר חשוב מהגדרות.

ברוכה הבאה

למעלה