היי לכולם...

mejtal

New member
היי לכולם...

שמי מיטל, רציתי לשאול כמה שאלות ברשותכם.... האם יש פה זוגות מעורבים שחיים בנורווגיה/שוודיה? איך החיים שם? מבחינה דתית (ברור לי שזה אינדווידואלי ) איך מסתדרים אם צד אחד יהודי והצד השני נוצרי ש..מאד מאמין בישו....?
אני מנהלת קשר בלונג דיסטנס עם חבר שלי שהוא נורווגי כבר חצי שנה ואנחנו חושבים על מעבר שלי לנורווגיה....אז אני בודקת מה צופן לי שם...

תודה רבה על ההקשבה והעזרה

MayFebruar

New member
היי! אני גרה באוסלו

עם בעלי הנורבגי

איפה חברך גר בנורבגיה?

אני גרה כאן קצת יותר משלוש שנים, ונשואים שנה וקצת (רגע, כמעט שנה וחצי!
).
אנחנו חילוניים מבחינה דתית, ככה שהדת היא לא משהו שגורם לחיכוך או משפיע על המערכת יחסים שלנו. אנחנו חוגגים ביחד את החגים הנוצרים והיהודים (והנורבגים והישראלים...) איך שאנחנו רוצים.
לגבי החיים כאן, זאת שאלה כללית מדי. סה"כ חיים טובים ונעימים

את מוזמנת לשאול אותי עוד שאלות כאן או במסר. ויש גם את פורום 'זוגות מעורבים' שם את יכולה לשאול על חיים ומערכת יחסים בין בני זוג מדתות שונות, ועוד.

mejtal

New member
היי מאי תודה רבה על התגובה

הוא גר בstokke בסנדפיורד...מבחינת החיים עצמם: הוא מאד לא אוהב נורווגים ואומר שהם אנשים קרים ולא אמינים...השאלה היא איך מתייחסים אליך בתור מישהי חיצונית שנשואה לנורווגי... הם נחמדים? אפשר ליצור חברויות...?
אשמח אם נחליף פרטים ואולי אפילו ניפגש אני עוד 3 ימים טסה אליו ל12 יום!!!

elley

New member
אמנם לא בנורווגיה

אבל השאלה שלך קצת מצחיקה אותי. נורווגים הם בני אדם. יש יותר נחמדים ויש פחות, יש כאלה שקל להתחבר אליהם ויש פחות. כמו כל שאר בני האדם. הם יותר מרוחקים ו"קרים" ממה שישראלים רגילים לו, כן. אבל רוב האירופאים ככה, וזה לא תמיד דבר רע. ליצור חברויות לא רק תלוי בהם, תלוי גם - והרבה - גם בך ובבן זוגך.

בכל מקרה, בהצלחה

MayFebruar

New member
מניסיון, את צודקת

(לומרות שלפעמים בא לי להכליל ולהגיד שהנורבגים בכלל לא אנשים נורמלים
)

MayFebruar

New member
אחד הדברים שאני שונאת ואוהבת אצל הנורבגים

זה שהם לא אומרים את דעתם, ולרוב לא כ"כ מתעניינים. לפעמים זה מעצבן ולפעמים זה לטובה.
לכן זה אני לא יודעת אם מישהו קרוב אלי או אל בעלי לא מרוצה מהשידוך שלנו. אף אחד לא אומר את דעתו, הם מתייחסים אלי בנחמדות אם הם נחמדים או לא מתייחסים אם הם לא נחמדים. והאמת, בנתיים אף אחד לא התייחס אלי בצורה לא נעימה בגלל שאני זרה (ואם הם לא אוהבים את זה, אז הם כנראה מסתירים טוב מאוד).
אם את בנאדם חברותי, תוכלי ליצור חברויות. לדוגמא- אני לא מי יודע מה חברותית, בקושי מחליפה מילה עם מישהו מהכיתות שלי בחד"כ. אבל כשאחותי באה לבקר והלכנו לשם היא התחברה עם כמה בקלות. ככה שזה לגמרי תלוי בך

איזה כייף לך שאת מגיעה! היום התחיל (שוב) לרדת שלג ונראה שהחורף כאן להישאר אחרי נובמבר חם יחסית. הכיני את המעילים!

כבר שולחת לך מסר.

mejtal

New member
היי מאי!! כן הוא שלח לי תמונה היום

הכל שלגגגג אני מאד אוהבת חחח
לא קיבלתי את המסר ששלחת לי.... כן את זה כבר ראיתי וגם לו יש כמה קטעים כאלה אבל הוא התחיל להבין שאם אני אומרת לו בדיוק מה דעתי על דברים אז גם הוא יכול לומר היו לנו כמה קצרים בתקשורת בגלל זה אבל זה עבר

nettyka

New member
קחי בחשבון

לתת לעצמך זמן.
גם אני לא גרה בנורבגיה. אני עברתי לצרפת בעקבות בנזוג שבעצמו לא מכיר יותר מדי אנשים במקום בו אנו גרים.
לקח לי המון זמן- בערך שנה, להכיר כאן אנשים ולהתחיל להרגיש בבית... אז רק קחי בחשבון לתת לעצמך הרבה זמן ולא לצפות שדברים יהיו תיק תק.
ושוב כמובן שמאחלת לך ומאד אפשרי שהכל יקרה מהר ונהדר.

למעלה