היי לכולם

היי לכולם

עברתי ניתוח מעקף ביום שלישי לפני שבוע ואני עכשיו בדברי חלב הגיע שבת והריחות עושים לי חשק לאכול (אני לא מרגישה בבטן שאני רעבה זה רק בגלל שאני מכירה את הטעמים) וזה עושה לי קצת דיכאון שאני לא יכולה לאכל בשבת ולהנות צריכה רק קצת עידוד ותמיכה בשביל לעבור את היום שישי הזה. חשבתי בשביל להשקיט את מה שמתחולל בי ללכת לעזור במטבח, זה כדאי או שעדיף לשמור מרחק? אני דיי חדשה בפורום הזה ואשמח לקבל תשובות תודה מראש שבת שלום :)

אופירA

New member
מנהל
שלום, ברוכה הבאה!

את מכירה את עצמך הכי טוב. עכשיו באמת קשה, אבל תנחמי את עצמך שזה רק השבוע, ובשבוע הבא כבר תוכלי ליהנות ממשהו בשבת. אם כדאי להיכנס למטבח ולהתרחק ממנו - תעריכי איך את סבורה שתרגישי שם, ותלכי עם ההערכה שלך, עם תחושת הבטן שלך. אף אחד לא יכול לדעת בשבילך אם זה עדיף לך או לא, וגם את לא יכולה לדעת בוודאות. עוד נחמה - מותר לטעות. את יכולה לנסות לעזור במטבח, ואם את מרגישה שטעית, להפסיק ולתפוס מרחק. תמיד אני מציעה מרק חם מעוף ותפו"א, מסונן צח, לכל אוכלי הנוזלים (אבל אני לא יודעת אם מותר בשרוול ובמעקף בימים הראשונים, כי אני מנותחת טבעת). אם מותר, זה מחמם את הלב ומשקיט את הרגשות, בזכות השומן של העוף ונוזלי הפחמימה של התפו"א. בתקופה הראשונה אולי תרגישי רע עם עצמך בגלל השינוי הקיצוני באכילה, ובגלל היעדר הסיפוק של האכילה שאינך רגילה אליו. אבל עם הזמן תתרגלי, וההרגשה תתהפך בהרגשה קסומה של ירידה מהירה במשקל. והיא תפצה אותך. בהצלחה ונשמח שתדווחי על ההתאוששות. וגם תקטרי, אם צריך
.

../images/Emo9.gifתודה

האמת שיש כבר תוצאות וזה משמח אותי מאד שבת זה השבירה שלי מקווה לעבור את זה בשלום

bmi גבוה

New member
אני כ"כ מבינה אותך...

מחר יש לנו ארוחת שבת אצל ההורים שלי ואמא שלי היא אלופה אבל מה שהיא מכינה לי זה מרק עוף ולי היא מסננת אותו, לא עשיתי מעקף אלא שרוול אבל אם את יכולה...לכי על זה..הכי טעים!! בהצלחה אני כמוך בשבוע גבינות ונוזלים וכבר נמאס לי אבל עוד מעט מחליפה קידומת לירקות חחח

"צרת רבים חצי נחמה"

כבר נחמד לדעת שיש מישהי שעוברת בדיוק מה שאני התחלתי להוסיף קצת ירקות טחונים כי החלבי עושה לי קצת לא טוב שהוא לבד הכינו בשבילי מרק ואני ארסק קצת את הגזר תודה על העידוד זה עוזר לי מאד
שבת שלום

שמחה37

New member
על זה נאמר שהניתוח רק בבטן

לא נורא מתוקה אוטוטו תוכלי לאכול מהכל וקצת. לגבי המטבח את יודעת הכי טוב למשל כשאני מבשלת אני טועמת ולעומת זאת אחותי מבשלת וזה לא עושה לה כלום כל אחד ומה שהוא. אני זוכרת שבסעודה הראשונה אחרי הניתוח הכנתי כוס תה ביקשתי סליחה ויצאת י למרפסת ככה היה לי הכי קל להתמודד. הכל בסדר יקירה תקופה וזה עובר שמחה

מֵירַב

New member
מה שהחזיק אותי עם כל מוצרי החלב האלה

(ניתוח שרוול), היה הפינטוז על הקציצה עם הפירה והמון רוטב שאוכל לאכול בהמשך. התרחקתי כמו מאש מהמטבח ומאנשים שאוכלים. זה עזר לי. מה שלא רואים - לא יודעים

bmi גבוה

New member
מירבי

אין לך מושג איך אני מחכה לזה כי אמא עושה קציצות פיצוץ ואין על הרוטב של בעלי...יש לי גם ירקות ליד(מרוסקים אמנם אבל) ופירה שאני אכין ואחלה בחלה לא ארגיש מזעזעת שאני יושבת ליד בעלי ואוכלת 3 כפיות קוטג'.

מֵירַב

New member
ביאיימית, קציצות ברוטב ופירה - זה מה זה שווה

את עוד תאכלי יותר מזה, אל דאגה
אני זוכרת, כשיצאתי מבית החולים אחרי 4 ימי אשפוז, בין ראש השנה ליום כיפור (ספטמבר האחרון), אמרו לי שאני צריכה לאכול גבינה. ככה הודיעו לי כשהשתחררתי. עליזה ושמחה (נניח. הרגשתי כמו טנק דואב) נכנסתי עם אמאבא לקניון "סגול" שיש ברמב"ם, קניתי לי קופסית גבינה אישית (יש גבינה לבנה קטנה כזאת) - לקחתי כפית והתכוננתי לבלוס. נו, מה אני אגיד לך... אחרי 2 (!) כפיות פיצפוניות (!) - נסתמתי. אבל ממש! ככה התחלתי את החיים החדשים שלי... והנה אני פה, לספר ששורדים גם אחרי 3 כפיות קוטג'
הסתכלתי על כל האנשים שבולסים וטוחנים שם, וניסיתי לעכל את זה שאני כבר לעולם לא אשוב להיות כמותם. וביננו? זה בדיוק מה שקרה... אני אכלנית קטנה מאוד

bmi גבוה

New member
יו נשמע כ"כ מוכר

אמרתי לבעלי בקניות 3 קוטג' 6 דניאלה והוא קנה ויש עכשיו 2.5 קוטג' ו4 דניאלה וזה אחרי שהוא אכל אחת...אנחנו ממש עושות לימוד מחדש!!!

מֵירַב

New member
זה פשוט חיים חדשים, להתרגל לכמויות קטנות

כל 3 שעות. אם כי אני לעיתים מזייפת, ואוכלת גם שטויות. אבל מצד שני - אני מפספסת המון ארוחות כי פשוט שוכחת לאכול. זה שאני עובדת כל יום עד 8 בערב, גם מוסיף. אני גם מאוד חסכונית בדייטים

למעלה