היי לכולם...

mati1010

New member
היי לכולם...

שלום אנשים אני כותב מדי פעם בפורום ובעיקר "קורא סמוי" :) כמו רוב האנשים פה אני מאובחן מזה כשלוש שנים כסובל מאוסידי, ומטופל במרוניל ובפוקסיל במינונים שונים. עברתי גם טיפול קוגנטיבי התנהגותי, אבל לא הצלחתי לעמוד במשימות . נכון שזאת הדרך הכי טובה, אבל אני לא מצליח להיגמל מטקסים וחזרות. ואחרי ההקדמה הארוכה אשתף אותכם במה שאני מרגיש.(הכל בפרופורציות כמובן) אני סובל ומרגיש סבל נוראי. החיים שלי הצטמצמצו ואיתם גם החיים החברתיים שלי. אני כ"כ רוצה לחזור למה שהייתי פעם, שלו, רגוע, עם ביטחון עצמי גבוהה... יש לי פובייה מאלכוהול פחד עצום ונוראי לאבד שליטה, ולכן כולם "חשודים" שהם מנסים לשכר אותי ולכן אני חייב לבדוק אם יש או אין אלכוהול בקשר לזה, ולכן אני כל הזמן שואל במסעדה אפילו על המוצרים הכי ברורים(למשל בוגרגראנ'ץ שאלתי אם יש אלכוהול:(, אם אני שותה מיים שהיו במקרר אני לא יוצא מהביית כי אולי הבקבוק מים "נגע" בבקבוק היין, ואז אני פשוט נשאר בבית עד הבוקר. על כל מנה במסעדה אני יוצא מגוחך ושואל אם יש בה אלכוהול. עזבו את העובדה שכמובן אני ל שותה בגלל התרופות(שזה עוד הגיוני) אני לא מזמין שום מוצר שיש בו יין(אפילו קמצוץ) אני בודק באובססיביות מוצרים, שוקולד, מיים, אפילו בקבוק נסתי, אני עובר עוד ועוד פעם על כל הרכיבים כדי לוודא שאין בו אלכוהול). מצד אחד אני רוצה זוגיות ומחפש בחורה-מצד שני יודע שכאשר אני אספר לה על ההפרעה היא בטח ובצדק תתרחק ממני:( יש לי גם פוביית נהיגה , אני מסתכל המון על המראה שמעל ההגה, , כל נסיעה באוטו היא סיוט בשבילי. טוב נראה לי שכבר "חפרתי" לכם מספיק. תודה לכל מי שהגיע עד לפה וקרא את מה שכתבתי מתי

FOR THE LD

New member
אפשר להבין את החשש שלך מאלכוהול

א. לא מומלץ לשלב את הטיפול התרופתי שלנו עם שתיית אלכוהול. ב. אני מתארת לעצמי, על סמך צפייה בתוכניות בישול, שבמסעדות משתמשים בתוספת של משקאות אלכוהוליים לאוכל, לא כדי לשכר במתכוון את הסועד, אלא כדי להוסיף טעם מסויים. לכן, אתה לא צריך להרגיש לא בנוח, כשאתה שואל אם מזון מסויים כולל אלכוהול. כל אחד ומה שהוא מעדיף שהארוחה שלו לא תכלול: אחוזי שומן, שמנת, מוצרי בשר, מוצרים עם גלוטן וכו'. את לא היחידי ששואל לגבי תכולת מרכיב מסויים בארוחה שלך. ולגבי זוגיות - אני בטוחה שגם כאן ישנן בחורות שתוכל להכיר, והסיכוי לכך שתזכה להבנה גבוה יותר, אם כי לא צריך לפסול מראש אפשרות להכיר בחורות שאינן סובלות מן הבעיה הזאת. אנחנו לא מושלמים. כל אחד וה"שריטות" שלו, כפי שנהוג לומר. ואתה בכלל לא חופר. תרגיש טוב!

אמא11

New member
היי מתי יקר

אני חושבת שכדאי לך לשקול לפנות שוב לטיפול קוגניטיבי התנהגותי - אצל מטפל אחר. לפעמים מטפל חדש יכול "לעשות את ההבדל". יש מטפלים שמתמקדים בטיפול קוגניטיבי עד שאתה מוכן לבצע משימות וגם כאן הולכים מהקל אל הכבד. אני לא מתימרת לומר מה עדיף - טיפול בזבנג וגמרנו וחשיפות למרות שזה מאד קשה זה אפקטיבי בצורה לא רגילה, או טיפול מתחשב. בנוסף, כדאי לך להתיעץ עם הרופא שמטפל בך ולבדוק ביחד אם התרופות "עושות את העבודה" או שיש מקום לשינוי או שילוב. מתי, איני זוכרת אם כתבתי לך בעבר (כאשר עניתי לך בפעם הקודמת). אנחנו נפגשים בימי חמישי אחת לשבועיים והפגישה הבאה תהיה בשבוע הבא. במשך השבוע תהיה הודעה בפורום ואתה מוזמן. זה לא סתם מפגש פורום אלא קבוצה לתמיכה ועזרה הדדית. לילה טוב ותרגיש טוב תמי

למעלה