היי לכולם

מנגה22

New member
היי לכולם

רציתי להגיד שאני למדתי המון מהפורום והחלטתי לכתוב שאלה שאולי תוכלו לעזור לי. במידה והכנתי פסטה בכמות גדולה.. איך אני שומרת עליה שלא תידבק לי גם לאחר יום במקרר?

שמרי את הפסטה במקרר

ללא רוטב. וכשתרצי להשתמש תוציאי את הכמות הרצויה ואותה תתבלי. בתאבון

זדשב

New member
לסנן את הפסטה היטב מהמים

להעביר לקערה ולערבב עם שמן - מונע הדבקות דווקא לגבי הרוטב, מניסיוני, כאשר הפסטה נשמרת במקרר מעורבבת עם הרוטב היא פחות נדבקת ובכלל שמתי לב לאחרונה שכשאני משתמשת בפסטה היקרה יותר (כדוגמת פרפקטו וכו') היא פחות נוטה להדבק מהפסטות שנמכרות 3 ב- 12 ש"ח

מנגה22

New member
דוגמא למה שקורה

אני עושה 3 חבילות ואני צריכה להוציא את זה אבל למזוג רק לאחר כמה שעות.. בינתיים זה בקופסא.. אבל תמיד אחרי כמה שעות הכל נהיה גוש..

kdr

New member
מה שכתבה זדשב זה נכון

אני גם שם שמן 3-5 כפות בתחילת הבישול. לאחר הסינון מפזר שמן ובוחש את הפסטה או המקרוני כך שכולה באה במגע עם השמן. זה מחזיק יחסית הרבה. את הרוטב אני מוסיף רק לפני האכילה.

לגבי פסטה

במידה והכנת כמות רבה תרתיחי מים חמים בקומקום חשמלי או מים חמים מהברז וזה ישחרר לך את ההידבקות להבא שאת מכינה פסטה תמיד תשימי שמן למניעת הידבקויות של פסטה.

קודם כל ברוכה הבאה אלינו../images/Emo24.gif

אז ככה: אני מבשלת את הפסטה במי מלח, למרות שאבא שלי שהיה ממוצא חצי איטלקי אכן נהג להוסיף גם מעט שמן זית למים, אבל פעם שמעתי איזה שף שאמר שאין לזה ממש חשיבות ומאז אני לא ממש מוסיפה. מה שכן- אחרי הסינון אני מוסיפה כף אחת או שתיים של שמן זית לפסטה המסוננת בעודה חמה ואז אין שום סכנת הידבקות. אבל יקירתי, הרשי לי לשאול אותך שאלה, 3 חבילות? זה המון! לכמה אנשים? לא שווה לך להכין בכל פעם חבילה אחת? הרי זה פחות מעשר דקות הכנה מרגע הרתיחה , ואין כמו פסטה טרייה, לא?

מנגה22

New member
היי:)

לגבי השאלה למה 3 חבילות. יש לי מסיבות בטבע שאני צריכה להכין ל 50-60 איש ו 3 חבילות זאת הייתה דוגמא קטנה. בתנאים של טבע יש מיקרוגל שמחובר לגנרטור וקומקום חשמלי ולא יותר אז את הפסטה אני נוהגת להכין בבית. אנסה את עיניין השמן לאחר הבישול ונראה מה יהיה. תודה לבינתייםעל הטיף:)

noa555555

New member
את יודעת שאני מכינה פסטה במיקרו? כן כן.

נאמר כמות שאני מכינה לילדות, לוקחת כלי גדול למיקרו, שמה בו את הפסטה, מים רותחים בנדיבות לפחות כגובה הפסטה, מוסיפה מלח בנדיבות וקצת שמן רגיל לגמרי, עשר דקות במיקרו על חום מלא לגמרי הכי חזק , עם כיסוי סמלי שלא חייב לכסות לגמרי, (בכמות שאני מכינה) או 11 דקות - זה הזמן שאני מכינה את הפסטה, ועל המקום יש לי פסטה הכי טריה שבעולם. מוציאים את הכלי בעזרת מגבת כי הוא מאוד מאוד חם, בזהירות, לשיש, מסננים, אפילו בלי לשטוף ולקרר אותה, וסלאמת. פסטה לכל דבר. את מוזמנת להתנסות. יוצא אותו דבר כמו בישול בסיר, מעולה לגמרי. אל דנטה יופי. (כנל אני מכינה גם אורז, פתיתים, וכל דבר, למדתי לקצר דרכים עם המיקרו .)

מנגה22

New member
חחח מצחיקה אחת

גם אני לאחרונה למדתי לבשל במיקרו.. אני בקטע של תפוחי אדמה מוקרמים וכאלו:)

noa555555

New member
נראה לי שלא כתבתי שם משהו מדוייק בקשר לבישול

הפסטה. התכוונתי לא רק שהמים הרותחים יכסו את הפסטה, אלא כמה שיותר מים רותחים בכלי הזה. כלומר לפחות כפול מגובה הפסטה. זה מה שרציתי לכתוב. רק שלא תהיינה אי הבנות...
בחיי שזה מקצר דרכים. ואני מבשלת המון ירקות במיקרו.

בסיום הבישול שוטפים את הפסטה שנשארה במים קרים

גם כדי לעצור את המשך הבישול וגם כדי לשטוף עמילן (שבעצם מדביק) לערבב במעט שמן זית ואז למקרר. יוצא אחד-אחד.

למעלה