היי לכולם

onlyme15

New member
היי לכולם

תשמעו אני לא מעריצה של אמיר או משהו אבל לדעתי עושים לאמיר רצח אופי בתקשורת. במהלך הימים האחרונים כמעט כל עיתון באינטרנט השמיץ אותו כאשר הם לא מביעים אף פעם דעה נוגדת שתאזן. בפורומים של האח הגדול או שיש זוהמה מילולית ברמה מפחידה או שברגע שמבינים שאתה לא תומך ברוב קרי בדודי אז איכשהו ישר מציפים את הפורום כדיי שההודעה תיעלם, כי כמובן שבתוכנית קשה להם שלא נותנים למנחם במה אבל כשהם צריכים ליישם זה שונה. אני חושבת שהצבועים הם פנינה ודודי ושזה עצוב שאטימות לב הפכה למילה נרדפת ללהיות אמיתי. רמת הרפש שיוצאת כלפי היושבים בדירה כמו אמיר גיא מאיה ועדי היא פשוט נוראית לא מאוזנת ולא הוגנת מכיוון שהם לא יכולים להגן על עצמם. אתמול כמישהו דיבר על עבודתו של מנחם במעריב מאיה אמרה שלא פוגעים בפרנסתו של אדם וזה נכון השאלה מה יקרה על פרנסתם שלהם אחרי התדמית שנוצרה להם. אין לי בעיה שיבקרו את ההתנגות שלהם אבל שיציגו גם דעה נוגדת כי אם לא הם לא שונים ממנחם שמאמין שהאמת שלו היא היחידה ומי שלא תומך בה לוקה בנפשו. הבנתי שאמיר הולך להיפגש עם ינאי השבוע אם זה נכון ואני הייתי במקומו הייתי מספרת לאמיר על מה שקורה בחוץ גם אם זה יעלה לו בהדחה כי פשוט נעשה לו רצח אופי

סוף סוף תגובה לעניין../images/Emo45.gif

אך כשאמיר יפגש עם ינאי לפי מה שהיה בעונה הקודמת יהיה אסור עליהם לדבר ובעיקר על מה שקורה בחוץ.כרגע מה שאנחנו יכולים לעשות הוא להגיב בתור המעריצים שלו בתגובות תמיכה ואהבה ולהגן עליו.

OOOO0

New member
את צודקת!

אנשים מתעלמים לגמרי מההקשר ומציגים את אמיר כבנאדם רע,שתלטן וכוחני,ובכלל לא מזכירים את העובדה שאמיר התעצבן בגלל האופי המגעיל של מנחם שהצליח לעצבן את כמעט את כל דיירי הבית בההערות חסרות הטקט שלו.הכי קל לשפוט אדם מבחוץ,אבל אם הם היו סגורים עם מנחם בבית ונאלצים להקשיב לדעות הפרימיטיביות שלו ולההערות המעליבות שלו גם הם היו מתעצבנים עליו.אני לא מבינה את רצח האופי הזה בתקשורת שמציג את אמיר כרשע מרושע ואת מנחם כשה תמים.

Jimmy Jam

New member
מסכים - באו מים עד נפש

לא ידעתי הרבה על אמיר לפני התכנית, אף שאהבתי את האלבום האחרון והערכתי אותו מאוד על היציאה מהארון. גם אני מתחלחל מנחלי השנאה והבוז הזורמים באינטרנט ובתקשורת נגד אדם שחטאו היחיד הוא שהעז לתקוף את תוקפיו, ובראשם כמובן מנחם בן. ברורה לי הטענה שמנחם מוסיף עניין לתכנית, אבל יש לזכור שהעניין הזה כרוך מן ההתחלה באלימות מילולית, בגיבובי שטויות ובחוסר סובלנות קיצוני. הבעיה היא שבן הוא זאב בעור של כבש: רגע אחד הוא סבא חביב אוכל תפוזים ושוטף כלים, ורגע אחר הוא שולף ציפורניים כי מישהו מעז לחלוק על דעותיו התמהוניות. מי שיוצא נגדו באופן עקבי מצטייר כתוקפן גם אם למעשה הוא הצד המתגונן. (מזכיר במשהו את מצבה הבעייתי של ישראל בעימות עם הפלסטינים, אבל נניח לזה.) הבחירה של אמיר שלא להיכנע לטרור של בן היא ההיפך הגמור מהעמדת פנים ומחוסר כנות: היא בחירה אמיצה מאין כמוה בדיוק משום שהיא עלולה להיראות כתוקפנות לשמה (היכולת של בן לעורר אמפתיה אפילו בקרב קרבנותיו רק מחמירה את המצב). במילים אחרות, אמיר בחר שלא להתעסק בתדמית - ולצערי התוצאה היא שאכן הוא הפסיד בחזית הזאת - אלא בעיקר, והעיקר מבחינתו הוא שאין לשחק לידיו של התוקפן בן. חד וחלק. אפס סובלנות כלפי חוסר סובלנות. אמיר "יוצא רע" כי הוא אדם רציני, בעל עקרונות וישרה, במשחק שנועד בסך הכול לשעשע. המרוויחים בינתיים הם ה"משועשעים" התמידיים בן ומליץ. בין התגובות הקשות שהזדמן לי לקרוא היו שטענו כי אמיר "גורם נזק לקהילה". תגובה כזאת רק מוכיחה בעיניי עד כמה אמיר צודק בדרך פעולתו וחשוב לי, כאדם וכהומו, לחזק את ידיו. אותם מגיבים רוצים לומר שמפני שאמיר מייצג כביכול את ההומואים הוא מאיר אותם באור שלילי כתככנים, כתוקפניים וכו'. המסר הסמוי כאן הוא שאנחנו ההומואים רוצים מאוד שאתם, צופי התכנית הסטרייטים, תאהבו אותנו ותלטפו אותנו ותגידו "איזה חמוד לאון, ממש מאמי" או "איזה חתיך אמיר" ותראו שבסך הכול אנחנו חיות מחמד לא מזיקות. זו גם הגישה של מתנגדי המצעד בירושלים או המצעדים בכלל: למה להרגיז? למה למשוך אש? למה להזכיר לכל העולם שאנחנו כאלה? (הדבר מזכיר במקצת את המיעוט היהודי בגולה - לא להרגיז את הגוי פן יתנקם בנו.) והנה בא אמיר, הומו שכשיורקים עליו לא מעמיד פנים שיורד גשם ולא מברך את היורק. הומו המכיר את דרך החתחתים והייסורים שעדיין רבים כל כך הולכים בה ושעדיין לא כולם מגיעים אל סופה, אל הקבלה ואל ההכרה. הומו שאיננו מוכן להיות קרבן. הומו החושף את ההומופובים ומוקיע אותם. ולכל חסידי חופש הביטוי, אני תוהה מה הייתה התגובה אילו התבטא בן באותה בוטות כלפי מזרחים או ערבים או נשים (ומי ששומע אותו היטב יודע שהדוגמאות האלה לא מקריות). משום מה לקרוא להומואים בהמות, חולים וסוטים, כפי שעשה לא מזמן ראש מפלגה גדולה, נחשב דבר "נסבל" בישראל. אילו נהג אמיר בפייסנות מעושה, אילו סבל בשקט את ניבולי הפה של בן, אילו שיחק את תפקיד ההומו החמוד שאוהב אירוויזיון ומתקשקש עם הבנות ותו לא, אז הייתי מצטער ומתבייש. אבל לא: אמיר הראה לי ולהומואים רבים אחרים שיש דברים שעליהם חובה להגיב, ולהגיב בעצמה. האם הוא הגזים? לדעתי ממש לא. הוא הלך עם האמת שלו גם במחיר של הפסד נקודות במשחק. ועל כך אני גאה בו.

TetiBETTY

New member
כתבת בול פגיעה. מסכימה עם כ-ל מילה.

נקווה שיותר אנשים ייתפכחו בעניין. אגב, בגיא פינס שלשלום הראו בכתבה את כל המאמרים שכתב מנחם בן על הומואים, אותן כתבות שהוא מכחיש שכתב. איש משוגע.

Jimmy Jam

New member
בהחלט

מנחם בן כבר היה "פאסה" ואף מוקצה מחמת מיאוס בתקשורת עד שצץ פתאום בבית האח הגדול ופתאום התגלה לקהל שלא ידע את שגיונותיו. אני באמת מקווה שהנזק שהוא גורם לא יהיה גדול כפי שאמיר חושש.

למעלה