היי לכולם

היי לכולם

קוראת סמויה בפורום, התחושות מוכרות לי אבל לא מהצד שלי אלא מבן זוגי, חברי לחיים. אלמן צעיר בלי ילדים עוד מעט 5 שנים.לא קל לי ובטח שלו זה בטוח, במיוחד שאשתו נפטרה בגיל 26 באופן פתאומי, זה היה שוק אמיתי בשבילו, בלי הכנה מראש, נגמרה תוך חודש ממחלה. הכאב גדול, פחות חזק אבל נמצא שם, כעס ומירמור מן חוסר חשק לחיים....הבנתי עם עצמי שכמתגרשים הכעס הוא על אחד מבני הזוג, כשמתאלמנים הכעס הוא על החיים כניראה גם אלוהים, מסכימים איתי? יש כאן עוד זוגות שיוצאים עם אלמנים/אלמנות איך התחושות מהצד השני ?

שבת שלום לך חמודה

עד כמה שאני יודעת כיום אין כאילו כותבים, אבל היו בעבר תביני לא האהבה נגמרה לו , כמו הגרושים, אלא האהובה נלקחה ממנו זה כאב המהול בכעס על האובדן שנכפה עליו , יכולה לומר לך שחודש זה זמן קצר מאד מכדי להפרד מההולכת לעולמה יכולה לומר לך שיש פה אלמנות שהבעל נפטר מסרטן, והן סבלו לצידו חודשים רבים , את רוצה לדעת מה מרגיש בן הזוג החדש אומר לך , כאילו הוא בשלישיה כי הלב תמיד זוכר טיפ קטן בשבילך תני לו לדבר על המנוחה, ככה תכירי את הנוכחת שנעלמה , כי האהבה אליה מתקיימת בלבו וככה הוטא יעבד את אבלו וכאבו , ויקום ויתפנה לאהבה חדשה איתך זה יותר קשה שיש ילדים ,כי האהבה אליה היתה נמשכת כל החיים בגלל הילדים , העובדה שנותר ללא ילדים אולי עשויה להקל עליו לבנות פרק ב בחיים הלאה

כן האובדן נכפה עליו....

וגם אני חייה את זה יום יום....לפעמים אני מרגישה אמפתיה, לפעמים צער על אובדן, כאב שהחיים שלנו קצרים ומפתעים....לפעמים קנאה, כן כן קנאה שאני רוצה אהבה ולהיות נאהבת באותה מידה....לפעמים הוא מתבלבל עוד לא יודע לנסח את הסטטוס שלו ...כשעולים הזיכרונות לפעמים הוא קורא לה אשתי, במקרה הטוב ex אתמול בארוחת ערב עם חברים, סיפר איזה סיפור מהעבר עם אשתו וקראה לה אישתי....נאכלתי מפנים, כול הארוחה הכול היה בסדר עד לאותו רגע השתתקתי, הרס לי את המצב רוח...נהייתי עצובה והרגשתי קצת חסרת ביטחון , הייתי שקטה לכול המשך הערב וגם בבית נרדמתי מעורערת... אין ילדים תודה לאל אבל איתו הכול יקרה לאט ממה שאיתה הכול היה מהר, טיבעי , תמימות ואהבת החיים. נכנסתי לעלומו של אלמן, החיים הם לא מה שסיפרו לנו...יש לו רצון לחיות, לאוהב ולהיות נאהב...אבל תמיד זה עולה אכשהו..באיזה שהוא מצב. קטעים מהחיים, טלוויזיה על יחסים, חתונות ואובדן אהוב רואה לו בעינים את העצב....אני רגישה, תומכת ואוהבת גםהוא אליי...היום יום חדש מרגישה יותר טוב...שתהיה שבת שלום

את מפספסת אותו , וסתם סובלת

תביני היא תמיד תהיה אשתו האהובה , היא נלקחה ממנו בניגוד לרצונו את צריכה להבין שתמיד הוא יחיה במשולש , אשתו האהובה והנעדרת מחייו ואת אם את מקנאה או נפגעת את מפספסת את הקשר איתו , רק תסבלי כל הזמן כי מרגע האובדן המוח מתפצל, מה שהיה איתה בעבר וחצי שני הקיום שלו פה ועכשיו והמוח שלו עובד במקביל , שם בעבר וכטן בהווה, תלמדי לקבל את הנוכחות שלה בחייו לא הפגע אלא לזכור שהיא חלק מעברו , אהובתו הנוכחת ונעדת . ואת אהובתו הנוכחית המצויה בחיקו את הקנאה אל תפתחי כי היא תהרוס לך את הקשר איתו .

לבנדר3

New member
לעלמה 1 המקורית

אני בטוחה שלא קל לך .כי את מתמודדת על אהבה שאינה מצאותית ששזורה בחיי השיגרה הרגילים והאפורים אהבה לבן אדם שנפטור לכן זה מצב לא ראלי שקשה להתמודד איתו לכן תחפשי הדרכה כדי להקל על עצמך

yamkachol

New member
לעלמה1 המקורית ,

התאלמנתי לפני שלוש שנים, ומה לעשות - אשתי מתה לי... ותמיד כשאספר עליה - אספר על "אשתי" - כי זה מה שהיתה לי. אם אספיק לחשוב על מה שהולך לצאת לי מהפה - אולי אספיק להוסיף "ז"ל". ולפעמים קשה לי הסיומת הזו... לפחות בעבר לא יכולתי לאמר - אשתי ז"ל. השתתפתי בסדנא להתמודדות עם אובדן בן/ בת זוג- שעזרה לי מאוד לעזור לעצמי. מה שנראה לי ודאי - זה שאל תשווי בינכן - היה לו קשר טוב איתה - ועכשיו הוא בחר בך מבין נשים אחרות שהיה יכול לבחור. הוא מחליט להשאר איתך כי מספיק טוב לו איתך (אם לא יותר מכך). הוא לא מוכרח להיות איתך - כך אני משער. לכן נראה לי שכדאי לראות את חצי הכוס המלאה - כמה טוב לו איתך, כמה הוא רוצה להיות איתך. גם את אינך חייבת להיות איתו - גם את בחרת להיות איתו. יתכן וגם לך היה קשר מוצלח - שנותק - ונשאר כאב הפרידה טבול בזכרונות טובים. זה מצב מורכב - אך לדעתי יכולה להיות הפרדה. יתכן שיש כל מיני דרגות , של הפרדה .... עדין לא יצרתי קשר זוגי מאז התאלמנתי , כך שדעתי מבוססת על השערות... מקוה שעזרתי במשהוא. כל טוב לך ושיהיה לכם בהצלחה. חגי

מקווה שזה יקרה בעתיד הקרוב

כי אתה לא רק אבא מסור אלא איש וגבר שצריך קשר עם אשה ואהובה יודעת שהאבה לאשתך ז"ל עדיין חזקה , ואני מקווה שתגיע לחייך אשה שתוכל לקבל אותך כפי שאתה , איש מקסים שעבר חויה לא קלה , אבל ממשיך לחיות כאן ועכשיו . ללמוד ולגדל ילדים , אבא ואמא באיעש אחד

yamkachol

New member
תודה נסיכה,

שיהיה לך שבוע טוב, כל טוב, ושמרי על עצמך אישה יקרה. ד"א - אני נרשמתי לסדנא לזוגיות שניה שמתקימת בחיפה, במרכז למשפחות חד הוריות. חגי

כן לכולם היה עבר....

זהנכון בחרנו להיות ביחד, הייתה לי אהבה אחת לפני ועכשיו יש לי עוד אחת..מגיע לי אותו הוא בחור טוב וכמו שאמא שלה אמרה לו, מגיע גם לו להרגיש את זה שוב.זה קצת שונה אצלי לא חוויתי סוג כזה של אובדן , הייתה לי בחירה, זה כאב גם, סוג אחר של כאב אבל כמו שהוא אמר לי פעם יכלתי לחיות איתה חיים שלמים אבל אני רואה גם איתך עתיד. הכרתי בחור חצי מת בהתחלה אבל לאט לאט הוא יוצא מזה וחיי לצד זה ולא בתוך זה. תהיה חזק, לכולנו מגיע אהבה וזוגיות..תודה לפורום שלא תדעו עוד צער, המתים הם המלאכים ששומרים עלינו מלמעלה.עזרתם לי מאוד, הייתי חייבת לפרוק את זה ואני שמחה שעשיתי את זה כאן.

../images/Emo24.gifתבורכי

ואת מוזמנת להמשיך לכתוב אצלינו , ואני מעריכה מאד את הבחירה שלך בו בטוחה שאת משוחחת איתו על העבר שלכם , זה חשוב שתהיה קבלה והבנה שניכם באתם לפרק ב עם זכרונות מהעבר , לא כדף ריק ומאחלת לך אהבה אמיתית ענקית שתצמח בניכם , הגרעין כבר קיים כמו בפרק א של ירמיהו , שהוא מצווה על הרס ואחר כך בניה ושיקום אחרי ההרס , שתזכי לבנות איתו בית חזק ומשפחה חדשה וחזקה ובה יגדלו הילדים יפים שהם הפרי של האהבה שבניכם אתם עדיין צעירים וחזקים , העתיד עוד לפניכם

איווי1

New member
זוגיות לאחר התאלמנות

שלום עלמה 1 המקורית. אשמח לשוחח איתך טלפונית. צרי עימי קשר איווי

למעלה