היי לכולם

NONICK207

New member
היי לכולם

שמי ענבל ואני לומדת בכתה יב' באולפנה לבנות. אני נורא מתלבטת בקשר לשלב שאחרי התיכון וחשבתי שאולי תעזרו לי פה.. כבר מכשיו מתחילים להרצות לנו על שירות לאומי וצבא (מורה חיילת) ומביאים לנו בנות בוגרות לבית הספר שעברו מסלולים שונים כדי שנכיר ונלמד. חשבתי שאעשה שירות לאומי בבית ספר יסודי או אולי בבית חולים.. אבל לאחרונה, שהשלב הבא כבר דופק בדלת, מצאתי את עצמי מתייעצת עם המון אנשים, חברים, בני משפחה. הם שאלו אותי (בעיקר חברים ובני משפחה רחוקים) למה אני בכלל הולכת לעשות שירות לאומי?!?! "המדינה יורקת לנו בפנים" זאת היתה הסיבה שלהם למה לא לעשות. למשפחה שלי הקרובה יש כמה דעות. אמא בדעה של "תעשי מה שאת רוצה, תחשבי טוב טוב עם עצמך" אבא בדעה של "עזבי אותך משטויות, תתחילי ללמוד" לצערי אני לא כ"כ טובה בלקבל החלטות וכל פעם שהנושא עולה נשמע לי כאילו לכולם יש טענות חזקות ומשכנעות. אז רציתי לשנוע מה דעתכם: למה ללכת לשירות לאומי כשזה "סתם ניצול של המדינה. לשלם 650 שקל לבת שירות זה חוסך למדינה הרבה כסף מלשלם 4000 לעובדת" (לפי דבריו של דוד שלי) ? ואם יש כאן אנשים שחושבים לא לעשות שירות או מכירים אנשים שלא שירתו אשמח לשמוע גם את הדעה שלכם. תודה רבה.

phoenixTheGod

New member
קודם כל, פה תקבלי רק דעות למה כן לעשות שירות

בכלל וושירות צבאי בפרט. אז כל מי שאומר שהמדינה יורקת לנו בפנים, בטח חושב על הנפוחים האלה שמשתכרים שכרי עתק ולא נותנים לאזרח כלום. אז הוא טועה, המדינה הזו נותנת לנו קודם כל קורת גג ומנסה לספק תנאים עד כמה שאפשר לכולם. לא יקרה מצב שכולם במדינה אחת יחיו תחת קורת גג אחת, משום שזה מצב מושלם, אופטימלי, וכמו שאנחנו יודעים מושלם לא קיים... אז קודם כל צריך להסתכל בפרופורציות. המדינה מספקת לנו תורופות, מערך הגנה. תסתכלי שנייה מה הולך בפקיסטן, באירן, ועוד מדינות מסביב, יש רק באלגן ודיקטטורה. פה המדינה שואלת אותך מה את רוצה לעשות, ויש לך אפשרות להשפיע על כך. תסעי לאירן, ואז תחווי מה זה "המדינה יורקת לנו בפרצוף". אף אחד לא שואל אותך מה בא לך, וזה גם מעניין למדינה את התחת. אז למה שירות לאומי..? כדי לתרום מעצמך משהו גם למדינה, זה מביא לך תחושת סיפוק עצומה. אתמול ראיתי בחדשות, כמה שירות לאומי עוזר, ויש המון אנשים זקנים/ בעלי מגבלות/ילדים קטנים וכו' שמאוד מאוד צריכים עזרה. אז תני כמה שנים מעצמך, תעשי הפסקה מכל הלימודים. חאלס למדת 12 שנים, קצת הפסקה תאוורר אותך, תתן לך לחשוב מה את רוצה, לכוון בצורה יותר טובה את החיים שלך, לגלות על עצמך דברים שלא חלמת שקיימים בך והרשימה עוד ארוכה. ולגבי השכר, את יודעת כמה חיילים מקבלים?! שנת שירות (לאומי או צבאי) המטרה בו זה לשרת מישהו אחר, והכסף זה לא העניין. והוא לא צריך להיות העניין.ולכן המדינה לא מנצלת אותך ויותר מזה, כן זה חוסך למדינה משאבים, כסף שצריך מאוד לחינוך, למערכת ההגנה, לתרופות ועוד המון דברים. וכל משאב זקוק לכסף נואשות, וכל פעם שמקצצים במשאב הדבר גורר מהומות. כי משאב זקוק לכמה שיותר סבסוד מצד המדינה.

NONICK207

New member
אני מסכימה על מה שאת אומרת אבל

את אומרת בנוגע לשכר של הנפוחים שהוא שכר עתק, למה משם לא מקצצים לחינוך, הגנה, תרופות? למה השכר של בת/בן השירות והחייל/ת שעושים עבודה מקודשת הוא כ"כ אבל כ"כ זעום?! נכון שלא הכל זה כסף בחיים אבל בואי נודה שהוא אחד הדברים החשובים בחיים. לגבי הקורת גג שהמדינה "נותנת". את לוקחת משכנתא של 100,000 שקל ואת עם הזמן מחזירה 200,000 שקל. זה נקרא אצלך "נותנת"? על הכל במדינה משלמים, שום דבר לא בחינם. אפילו לא כבישים שאת רוצה לנסוע עליהם כדי לחסוך זמן (כביש 6) ולמה את משווה את המצב הכלכלי ואת השלטון שלנו למדינות ערב? למה לא למדינות ארה"ב שם מספקים את כל מה שאמרת ולעומת זאת לא מחייבים אותך לשרת? (נכון שאנחנו מדינה קטנה מוקפת אוייבים לכן חייבים צבא אבל לא מחייבים שם בנות לשרת) תמיד אפשר להשוות דבר למשהו יותר טוב ויותר גרוע.

NONICK207

New member
יש לציין שאלו התשובות של משפחתי וחברי

שנתתי להם טענות כמו שאת נתת.

phoenixTheGod

New member
בתור מישהי שגרה שנה שלמה בארה"ב

בואי אני אספר לך סיפור או שניים. החיים בארה"ב לא הרבה יותר טובים וכל מה שציינתי שנותנים, מדינה כמו ארה"ב לא מסבסת לך אפילו אגורה, על כל דבר את צריכה לשלם, על חינוך, תרופות, אפילו ביקור אצל הרופא. אני זוכרת שהיה לי איזה משהו, וזה די כאב, אבל וויתרנו על לבקר רופא בגלל ההוצאה הגדולה למשהו כה פעוט, למרות שזה כאב. רק שיבדוק אותי על משהו כמו 100$. את יודעת כמה בכלל עולה ללמוד בקולג'? הון עתק, אנשים לא חכמים צריכים כמעט למשכן בית שלם כדי להתקבל לאוניברסיטה טובה כמו הארוורד, ברנדייס, ייל, סטנדפורד והרשימה עוד ארוכה. בארה"ב צריך להיות מאוד חכם, וכל הזמן להוכיח את עצמך, כי התחרות היא עצומה ומס' המקומות קטן, ואם אין לך או מוח יוצא דופן או המון כסף, אז תהייה קופאי בוולמרט עד סוף ימיך וכל החיים ינצלו אותך. אפרופו ניצול, וולמרט היא רשת עצומה שפעולת בכל ארה"ב וגם מחוצה לה, עם המחירים הכי זולים וגם רמת ניצול העובדים הכי גדולה. את יודעת מה עובדים שמה מקבלים לאות וותק?! כמה אחוזי הנחה לקנות חולצת פולו. החיים טובים בארה"ב רק בגלל דבר אחד, אין לה אוייבים. אז החיים שקטים ואין דאגות. ואנשים חיים מאוד בפשטות. אם את גרה בפרברים, אין לך חיי תרבות, את מאוד מנותקת וכדי להשיג חיי תרבות את צריכה לנסוע לערים הגדולות.דבר שיכול לקרות אולי פעם בשנה - חצי שנה. ונכון בארה"ב החשמל והמיים חינם, אבל למה זה? כי זה פשוט לארה"ב יש המון מהמשאבים האלה, שאין צורך לגבות אפילו אגורה מהאזרח. לעומת זאת פה בישראל, המקור היחידי שיש ממנו מקור מיים זו רק הכנרת. וחשמל, צריל להפיק לבד, כי הכנרת לא יכולה לספק גם חשמל. ולהחזיר משכנתא בארה"ב זה כמו להחזיר משכנתא בישראל אותו הדבר
מה הקטע? ששמה הדירות יותר זולות, את יודעת איך בונים שמה בית? כמה קרטונים ותוך יום - יומיים הם סיימו לבנות את היסודות.(בפרברים) ומצד שני, לקנות דירה בלב ניו יורק יכול לעלות לך 1,000,000$ ולא אחרת. ואת יודעת, יש לך איזה פאק במחשבה, את אומרת על הכל במדינה צריך לשלם. אז נכון, אבל הבעיה, שבחיים אין דברים חינם. כמו שאת לא נהיית חכמה מהאוויר ואת צריכה ללמוד טוב כדי לקבל צייונים טובים, ככה את גם צריכה לשלם על דברים כדי לקבל אותם. כי אין כזה דבר חינם וכדאי שתתחילי להפנים את זה טוב מאוד. ולגבי השכר, הוא הרבה יותר טוב משכר חיילים, ושנת שירות זו שנת התנדבות
את באה להעניק משהו מעצמך לאחרים. וכסף לא אמור לעניין אותך. כולה שנתיים, יש לך את כל החיים לעבוד וללמוד ולהרוויח כסף אמיתי. יש מתנדבים שעושים את אותו הדבר אבל בחינם. וזו המשמעות האמיתית של התנדבות. ועוד שגיאה אצלך, מה זה ההשואה הזו לארה"ב?! לא מחייבים שם לשרת בנות...?! לא מחייבים שם אף אחד לשרת בצבא זה אפילו מעלה בי גיחוך, למה שבכלל ישרתו, אף אחד לא מאיים עליהם בפצמרים, קסמים, נשק גרעיני ועוד הפתעות חמודות
. בארה"ב צבא זו עבודה, ודווקא עבודה מאוד טובה, ובנות כן משרתות שמה בצבא, ואפילו יש הרבה כאלה, ובנות כן נשלחו לעיראק, ללחום, כן, כן, ללחום, ואלפים גם נהרגו אז בסופו של דבר, אם לא מתאים לך לחיות פה, יאללה תטוסי לארה"ב ותהני שמה. אבל רק שתדעי שהחיים לא יותר טובים שמה. לחיות טוב זה רק פסיכולוגי.

phoenixTheGod

New member
ולגבי הנפוחים

אני לא מסכימה לגבי השכר שלהם, אבל מה לעשות, שחיתות יש בכל מקום. גם ברוסיה מאוד "אהבו" את הביצים של הצאר.

S h r i k y

New member
רק תגובה קטנה...

באיזה נפוחים מדובר? את רוצה לגרום לאנשים איכותים לבוא לעבוד במוסדות המדינה או להביא אנשים שיעבדו ב-7000 שקל לחודש? ממי תקצצי? משכר הח''כים ( שעומד על פחות מ-20K ברוטו, מה שלא משאיר הרבה יותר מחצי בנטו ), או מהשכר של השופטים? ( ואז מי יבוא לשפוט? עו''ד ערבי שסיים עכשיו מכללה? ) או מהשכר של השוטרים, שגם ככה את המשטרה מרכיבים היום פחות או יותר חבורת דפ''רים.... משכנתא נשמה את לוקחת מהבנק, ואת ממש לא חייבת לקחת משכנתא... מדינה ליברלית, אם לא מתאים לך התנאים שהבנקית נותנים אז אל תלווי מהם. בארה''ב מספקים? בארה''ב אין ביטוח רפואי ממשלתי ובטח שאין קורת גג על חשבון הממשלה! ושלא נדבר על הכבישים.. שכמעט מחציתם הם כבישי אגרה. ולסיכום- לא כ''כ רע פה כמה שנדמה לך, ועל הזכות שאת יושבת עכשיו בבית שלך בביטחון וכותבת בתפוז ( במזן שילדים בני 19 שומרים לך על התחת, לא יזיק אם תתנדבי בשביל שלאחרים יהיה פה יותר טוב ( אם זה בצבא או בשירות לאומי את צריכה להחליט, לפי המקום שאת חושבת שתתרמי בו למדינה ולך יותר.
בכל מקרה!!

סאטורן1

New member
אמ.

בנוגע למה שאמר הדוד שלך, רק רציתי להגיד שיש דברים שרק בנות ש"ל יכולות לעשות. כמו, לדוגמא, אני מכירה מישהי שעשתה שירות באולפנא עם בנות מאוד קשות (לא זוכרת מה בדיוק) והיה שם צוות שלם, והן נפתחו דווקא לבנות שירות. את העבודה שלהן שם אף עובד מבוגר שבא בתור עובד לא יכול לעשות. חוץ מזה, שאני לא חושבת ש"המדינה יורקת לנו בפרצוף" זה תירוץ. המדינה יורקת בפרצוף הרבה יותר לאנשים שאת יכולה לעזור בש"ל מאשר אותך, או מי שזה לא יהיה שעליו כוון המשפט. אז למה לא ללכת לעזור אם יש לך את האפשרות? ובנוגע לשאלה שלך- אני מכירה מישהי שלא עשתה ש"ל והלכה ללמוד אחרי הלימודים. את האמת, אני לא מבינה איך אפשר לעשות כזה דבר. ואגב, שאלה אם אפשר, באיזו אולפנא את לומדת? הלוואי עלי אולפנא עם יחס כמו שלך לצבא...

JORDIK

New member
היי

תראי לפי דעתי כל אחד ואחד במדינה הזאת חייב לה כ"כ הרבה. אני מתגייס ממש עוד מעט ויש לי לא מעט זמן לטחון בצבא. אבל יש משהו שקלטתי רק שהייתי בפולין, עצם קיומה של המדינה שנותן חיים ומגן על כ"כ הרבה מהעם שלנו בארץ ובחו"ל תלוי בצבא! בלי צבא אין ישראל. נקודה. ואנחנו כל ה"נערים והנערות" פה חייבים לה כ"כ הרבה כ"כ אם שירות צבאי לא מתאים לך (והסיבה היחידה בעיני היא מטעמי צניעות) את פשוט חייבת לעשות שירות לאומי! קודם כל זה תקופה מעוד חשובה בחיים שלך... המעבר מתיכון לחיים ואין דבר שיכין אותך יותר טוב (טוב אולי צה"ל...) מאשר זה. זה יעצב וישנה לך את האופי בדרך שאת לא מסוגלת להבין והכי חשוב זה יבגר אותך אם זה לא מספיק טוב בשבילך חשוב לי שתפנימי שאת חייבת לתת את מה שאת יכולה למדינה הזאת. אם כולם פה היו אנשים שחושבים רק על עצמם וטובתם האישית (ע"ע - לימודים במקום ש"ל) לא את ולא אני לא היינו כאן היו לפטפט...

chaiel

New member
יכולתי להבליג...

על כל שאר השטויות שנכתבו פה, אבל עלזה אני פשוט לא יכול. מישהו סיפר לי שכשהוא בא לשבת על כיסא מישהו אמר לו "אתה יודע מה עשו על הכסא הזה אתמול בלילה?", זה צנוע זה?!

JORDIK

New member
בדיוק...

ולכן אני מכבד את האנשים שלא מתגייסים בגלל הקטע הזה... והולכים לתרום במקום שמתאים לדרך החיים שלהם...

למעלה