היי לכולם + jb217

nukvar13

New member
היי לכולם + jb217

היי כולם, נעים להכיר, גם אנחנו בסירה דומה.

מנסים כבר יותר משנתיים, עם הפלה אחרי שנה. בגלל שכבר היה הריון פוטרים אותנו בהכל בסדר וזה רק עניין של זמן וכאלו. הבדיקות שלנו תקינות. עם זאת, אנחנו כבר קרובים לדדליין הרחוק שסגרנו עם הרופא בישראל למתי נתחיל להתערב. עברנו לא מזמן לגרמניה, ומתלבטים אם להעזר ברופאים כאן או בארץ.

כמה שאלות:
מה השלבים הראשונים האפשריים? הרופא שלנו בארץ חושב שהזרעה, כי אין מקור מוסבר לבעיה. מה דעתכן, הגיוני לקפוץ בשביל זה לארץ לכמה ימים כל חודש או שיש הכנה גדולה מדי? אופציה אחרת שאני מפנטזת עליה היא כדור שיכפיל את הביוץ או משהו ושנוכל לנסות רק איתו בינתיים. האם זה טיפשי או הגיוני (כאמור הבדיקות בסדר)?

jb217 - אני רואה שאת בגרמניה. תוכלי לספר מה ההתרשמות שלך כאן? איך בחרת רופא? מה הציעו לך לעשות?

תודה ובהצלחה רבה לכולנו!

JB217

New member
היי :) ברוכים הבאים

מהניסיון שלי פה בגרמניה:
1. קודם כל, יש לכם ביטוח טוב? לנו יש TK למשל וזה הספיק לנו לכל מה שביקשנו לעשות אז זה חשוב לבדוק מה מכסה הבטוח שלכם.
2. אצלינו יצא שבמהלך הניסיונות השתמשנו בשרותי מרפאת פוריות והם ממש ממש דחפו ל ivf ואפילו לטיפול הבא המעלה שמוציאים את הביצית וממש מחדירים פנימה את הזרע שלי זה נראה פולשני בטירוף. לבעלי יש בעיה באיכות וכמות הזרע אבל האורולוג (הגרמני) אמר שגם עם ספירה כזאת אפשר להצליח ובאמת הצלחנו לבד שנייה לפני שביקשנו לעשות הזרעה. אז מהרושם שלי הם ישר דוחפים קדימה וכדאי להגיד להם שירגעו ולבקש הזרעה.
3. את הטיפול השוטף עברתי אצל רופא שמצאתי ולא הרגיש לי שזה מספיק טוב, אני לא יודעת מה הגישה שלכם אבלמבחינתי אני רוצה את כככללל הבדיקות האפשריות וחשוב לי שהעובר יהיה בריא ולכן לבדוק הכל לחלוטין. פה יש פחות בדיקות מבארץ למשל חלבון עוברי והשקיפות העורפית היא בכלל לא חובה פה והם מתייחסים בצורה קלילה יותר לטעמי לאנומליות שונות (הוא שאל אותי אם זה איכפת לי או לא) פתחתי עליו עיניים בגודל צלחת, מה זאת אומרת לא איכפת???
אז את השקיפות וזה עשיתי בארץ וגם אגב את הסקירה המוקדמת.
הגישה הקלילה הזאת הלחיצה אותי ופחדתי שהם לא יסודיים מספיק פה לאור כמות הבדיקות שהן לא חובה. מה גם שלמשל בגרמניה את הסקירה הראשונה עושים רק בשבוע 20!! כאשר בארץ זה נראה לי עד שבוע 18 כי חשוב לדעת מה קורה ולראות איך מתקדמים ופה הכל ביהיה בסדר (אולי זאת רק החוויה שלי אז לא לקחת את זה כמשהו חד משמעי).
הרגשתי שאני צריכה ללמוד את התחום ולהגיע לרופא מוכנה ועם השאלות הנכונות.. וגם חשוב כמובן רופא דובר אנגלית, זה ממש לא מובן מאליו פה אלא אם כן אתם בברלין למשל. או באחת מהערים הגדולות.
4. הייתה לי הפלה בשבוע 17 כמעט ישר אחרי שחזרתי מהארץ ונסענו לביה"ח, הם היו די שאננים אמרו שאין הרבה מה לעשות רק לחכות מה יתפתח הרגשתי שאני צריכה כל הזמן לברר ולהיבדק ולבקש אז גם זה הלחיץ אותי. נתנו לי כדורי מגנזיום (כי היו לי התכווצויות) ופרוגסטרון (כי הייתה לי התקצרות צוואר הרחם) אבל זה לבסוף לא עזר והייתה לי הפלה טבעית.
הרגשתי שהרופאים צעירים ולא רציניים מספיק ולא יודעים איך להתנהל כל כך אבל שוב כל בית חולים והחוויה שלו אז אי אפשר להסיק מזה.
5. לאחר ההפלה הרופא כן הראה נכונות לחקור אבל אז איכשהו הוא גם שיקר לי שהתוצאות לא הראו כלום למרות שהוא בכלל לא קיבל אותן לידיים והסתבר שהיה זיהום ככל הנראה וגם הרגשתי "שירד לו" מלהתעסק איתי. למזלי באה רופאה במקומו ואני ממש מחבבת אותה היא מאוד יס מנית אבל שוב אני לא יודעת כמה מקצועית היא וכמה ניתן לסמוך עליה.

מהחוויה שלי החלטתי שאנחנו מנסים לבד וכשאר נחזור לארץ ננסה הזרעות כי פה אני לא ממש רוצה להיות בהריון, מבחינתי מקסימום אני אשלם פה על הבדיקות כמו שקיפות ואולי הבדיקה החדשה הזאת שעושים משבוע 10 (אבל אולי אני קצת מגזימה :)).

עכשיו בטח לגמרי הלחצתי אותך אבל תשמעי, זו חוויה שלי והיא לא באמת אובייקטיבית וזה לחלוטין לא אומר שהיא איכשהו אמורה להלחיץ אותך כי אולי את תמצאי רופא נהדר והכל יהיה מהמם וחוויה שונה לחלוטין.
מה שכן, משהו ששמעתי מעוד בנות זה באמת עניין הבדיקות שפה זה לא כזה
הרבה ולכן הרבה נוסעות למולדת להיבדק כדי להיות רגועות. אבל בהחלט יש פה מפגש של אחת לחודש קבוע עם הרופא ובדיקות שגרתיות ואולטרסאונדים והכל אז זה לא שאין כלום אומרים שזה הרבה יותר מארה"ב למשל.

אני בכייף אשמח לייעץ אם יהיו לך שאלות או סתם יבוא לך לקשקש תכתבי לי בפרטי ותרגישי חופשי :)

ברוכה הבאה לשהות קצרצרה!!

לאחר שנה של ניסיונות להיכנס להיריון מומלץ לפנות לרופא פוריות
התהליך בארץ כולל בדיקות דם לאישה לראות פרופיל הורמונלי וצילום רחם ואצל הגבר עושים בדיקץ זרע, במידה וזה תקין ממליצים על ביצוע הזרעה
תהליך ההזרעה כולל מעקב זקיקים.. אז זה לא רק יום אחד וזהו אם את מתכננת לטוס לארץ בשביל זה...קחי זאת בחשבון..
כדר שמכפיל את הביוץ.. כנראה הכוונה לקלומיד.. כזה שגורם למספר ביציות.. ניתן בעיקר לבנות פוליצסטיו... אבל כבר ראיתי שנתנו אותו לבנות שכביכול ההכל תקין אצלהן

nukvar13

New member
תודה לשתיכן!

אתמול היה היום בו גיליתי בוודאות שגם לא החודש, אז הייתי נסערת במיוחד (בהנחה שלהרגיש אותו הדבר כל חודש זה "במיוחד"
). נעים להכיר!

JB217 - תודה רבה על התשובה המפורטת, את ממש חמודה. החוייה שלי עם רופאים בבית החולים כאן דווקא היתה טובה יותר משנדמה לי שהיא היתה בארץ (בינתיים), אז כנראה שכאן וגם שם זה תלוי על מי נופלים. נשבר לי הלב כשהסיפור שלך הגיע להפלה, לא ידעתי שזה קרה גם לך. חיבוקים ונשיקות וילדים חמודים צ'יק צ'ק!

JB217

New member
תודה מותק!

מאוד מאוד מאוד שמחה לשמוע שהחוויה שלך הייתה טוב, רואה זה לא תלוי מדינה זה תלוי מיליון דברים שונים :)
בכל מקרה מקווה שאת מרגישה יותר טוב היום ושולחת לך חיבוק וחיזוק, עוד שבועיים תהיה עוד הזדמנות :)
בדיוק בבוקר נזכרתי במשהו נחמד שיש פה ששכחתי לציין, את מקבלת דולה בחינם שמלווה אותך מחודש שלישי נראה לי עד הלידה וגם אז, אני התחלתי לחפש אחת רק בחודש רביעי ואמרו לי שזה מממש מאוחר :) אז שתדעי זה גם אולי קשור לביטוח אבל זה משהו די סטנדרטי פה :)
לגבי הזרעה גם לי הייתה מעין אשליה שנקפוץ לארץ ונעשה אבל זה גם הפניות וגם בדיקות וזה תהליך אז אני לא בטוחה שזה כזה מהיר. גם לי אגב (כמו שאבטיח כתבה) הרופאה המליצה לעשות צילום רחם אבל זה היה בתשלום נוסף והשיטה פה זו השיטה הישנה לעומת הישראלית, את החדשה הם עוד מפנימים אז ויתרתי אבל שתדעי שבגדול אפשר לעשות הכל פה רק צריך לברר וזה יכול לעלות אקסטרה אבל גם טיסות עולות כסף :)

nukvar13

New member
תכלס

מאחלת לשתינו (ולכולם פה בפורום) שנחזור להטריד את עצמנו במתי צריך לבחור מיילדות בקרוב מאוד.

למעלה