היי לכולם

ע ו ג י ה

New member
היי לכולם ../images/Emo42.gif

אם זכרוני אינו מתעתע בי, נראה לי שזו הפעם הראשונה שאני כותבת בפורום הזה. הבעיה שלי היא כזאת: קבעתי לעצמי יעד מסוים - לסיים לימודי תואר <שלא הכי קוסם
לי> ועקב כשלונות במקצועות, אצטרך לחזור על ארבעה קורסים (נכון לעכשיו
) בשנה הבאה, ולכן התואר שלי יתעכב בשנה. כל העניין די שובז אותי.. כי אני מרגישה שנכשלתי להתמודד עם יעד שהצבתי לעצמי, ואם לא אצליח לממש את היעד הזה, ארגיש שאכזבתי את עצמי ואת הסובבים שמצפים ממני לגדולות.. בא לי לקחת שנה חופש לעשות נקיון פסח בראש. זה בזבוז זמן? אמנם אני בת 21 וחצי, אבל תכננתי לסיים תואר בגיל 24, אבל עכשיו אני בכלל לא בטוחה כמה אני רוצה לסיים את התואר הזה. אולי אני סתם פחדנית שמפחדת להתמודד עם הקשיים.. מישהו מזדהה עם מצבי? עצות לסטודנטית מיואשת? תודה על כל עצה

zimes

New member
מרוב שאני מזדהה,

אולי עדיף שלא תקשיבי לי בנושא זה. תראי - אני מאלה שלא מצליחים לכלות (גנגי! סופרת?) משימות שלקחו על עצמם. בתואר הראשון שלי, הסמסטר הכי קשה היה האחרון - עם 13 נקודות (בשאר למדתי לפחות 25 נקודות). בתור שכזאת, נראה לי שלעשות שריר בסוף זה רעיון טוב (4 קורסים? זה סמסטר אחד!!! קחי קורסים עם בחינות, ולא עבודות, או עבודות בזוגות, או סמינרים ולא עבודות בכתב בלבד, כך שגם אם תרצי - לא תוכלי למרוח). מצד שני - אם את רוצה חופש, ובדק בית ו... ו... , אולי מה שמדגדג לך בראש זה - "התואר הזה זה בכלל לא מה שהייתי צריכה ללמוד, מלכתחילה". אם זה כך - אני בעד בדק בית. ומצד שני - כולה סמסטר אחד! מה - את לא יכולה לדחות את הפסח בראש לאח"כ?

זיו25

New member
תתאמצי.

בסוף זה יהיה שווה את זה. אין לי מה להוסיף, כי אני חושב שזה מה שאת צריכה לעשות. בברכה, זיו.

ואני גם מהכיוון של זיו.

לצערי, עוגיה, אני לא רואה בחזרה על ארבעה קורסים "כישלון", "אי עמידה ביעד", או "משהו משביז במיוחד". לא כל דבר תמיד עובד על פי הסכימה שארגנו לעצמנו, יש קשיים בדרך (ואם יורשה לי, אלה קשיים יחסית פשוטים למה שאולי תצטרכי להתמודד יום אחד), ולפעמים לא הכל דופק כמו שעון. אז מה?!?!. אז בורחים? אז "אני לא מה שחשבתי שאני" ?!?! אז מתאמצים קצת יותר, ואם באמת ממש ממש ממש סובלים ממה שאנחנו לומדים, אז יש סיבה לעשות חשיבה מחודשת. לא נשמע לי שאת במצב של "מה אני עושה פה לעזאזל", אלא "אויש, נורא קשה לי, אני חייבת חופש". אז סליחה על הטון הנוזפני, אבל קצת מאמץ יכול לשנות את דעתך מהקצה אל הקצה.

ע ו ג י ה

New member
תודה ../images/Emo140.gif

חיפשתי מישהו שיגיד לי להתאמץ קצת יותר ולא להתבכיין... אז נראה לי שאקשיב לעצתכם..

למעלה