היי לכולם

אילנית03

New member
היי לכולם../images/Emo140.gif

לא הייתי כאן מזמן וחזרתי זוכרים אותי? צריכה להוציא קצת קיטור אפשר?

אילנית03

New member
טוב אז אני מוציאה קיטור

בעקבות הפורום הנפלא הזה התחלתי במבצעים שונים וסידרתי חדרים שונים והוצאתי המון דברים שלא היה לנו צורך בהם , ופתאום נהיה עוד מקום אבל........ אין לי מושג איך הכל השתבש ואני לא מצליחה לעשות סדר בדברים הקטנים ואז הכל הולך לאיבוד ושוב הכל בבלאגן ואני מבולבלת מזה ולא מוצאת את עצמי מגיעה לסדר את הדברים הסלון תמיד מסודר וכנ"ל המטבח אבל החדרים .......... אוף כבר הייתי אופטימית והרגשתי טוב אם הסדר המופתי שעשיתי ועכשיו כאילו כל החיים שלי בבלאגן ולא רק החדרים מה עושים? מסדרים לאט לאט אנייודעת אבל דייייייייייייייייייייייייייייייייייי זהו הוצאתי השתחררתי ועכשיו מתחילים שוב

כל מה שאני יכולה להציע לך זה...

. אני בלגניסטית מקצועית (אחחח אם רק היה מקצוע כזה הייתי כבר מליונרית
). אז אמתין איתך לתשובות של התותחיות שיש פה. איזה כיף שיש פורום כזה!

maybesure

New member
לא ציינת אילו דברים קטנים

אני משתדלת לארוז דברים קטנים בכלים שקופים או שקיות שקופות, תמיד אפשר לראות תכולה לפני שפותחים. הכנסת מלא מיכלים שקופים לארון ואת לא זוכרת מה בכל דלת/מגרה? פשוט לרשום, לשים דף מספיק גדול שלא יילך לאיבוד לפחות עד שתתרגלי לסדר. אני תולה שקיות ניילון או שמרדף בחלק הפנימי של דלתות הארונות, בעזרת נייר דבק דו צדדי, לאיסוף ניירת שנחוצה בשליפה. באותו אופן ניתן להכניס לשקית כזו רשימת תכולת הארון. באותו אופן אני שומרת גם, למשל, ניירות אפיה. השקית שלהם מודבקת בחלק הפנימי של דלת ארון המטבח. חפצים קטנים כדאי לאסוף במיכלים קטנים, לא לזרוק סתם לקופסה גדולה מידי כי אז באמת כל חיפוש מצריך הפיכה. את המיכלים הקטנים אפשר לרכז במיכל אחד גדול. כשמסדרים מהר וברצף, לא רק דברים הולכים לאיבוד אלא גם הזכרון. אז באמת..לאט לאט

את יכולה לתת דוגמא מה זה

אותם דברים קטנים? מפתחות שזרוקים לא במקום? נעלים שחולצים בכניסה לבית? אולי נוכל להציע לך פתרונות ובנתיים -
לעידוד והרמת המורל.

אילנית03

New member
אז הדברים הקטנים

הם : ציורים מהגן ביה"ס וכד' מפתחות מכתבים משחקים קטנים שהילדים שוכחים לשים במקום חולצות ומכנסיים שפתאום שכחו את הדרך לסל הכביסה גרביים (לא זוג אלא אחד מכאן ואחד מכאן) ועוד כל מיני פיצאפקס שונים ומשונים תודה על התמיכה ואני מקווה היום להתחיל לסדר שוב ובאותה הזדמנות מנצלת לשאול שאלה אולי למישהו יש במקרה כוורת שהוא לא זקוק לה יותר??

טליW

New member
לכל דבר יש פתרון שמותאם אליו אישית

למשל: מפתחות - מתלה בכניסה לבית. אין להם מה לחפש בשום מקום אחר בבית, כי צריך אותם רק בכניסה וביציאה. ציורים - כמה את שומרת? לא צריך יותר מאחד או שניים בשנה. קשה לזרוק? אולי. אבל תחשבי איזה ערך (או חוסר ערך) יהיה להם בעוד שנים. מה היית עושה עם ארגזים של ציורים שלך מהגן??? מספיק כמה בודדים, נכון? תקייה לכל ילד (ותודה לאממאא), או קופסא דקורטיבית (כך אני עושה), וחסל. בגדים לכביסה - כל אחד אחראי על הבגדים שלו. ככה זה באוטופיה... אבל לעשות סבב איסוף כביסה בבית הוא עניין של דקות בודדות (מהיא ופשוט, אבל לא במקום "חינוך" להשלכתם לסל הכביסה מייד עם הורדתם). מה עוד?

אילנית03

New member
תודה טלי

אני יתחיל מזה ונראה לאן נגיע אעזר בכם בהמשך ברמה העקרונית לכל דבר יש מקום וכל אחד בבית יודע וצריך לסדר אחריו העניין הוא שהייתי במקום אחר עם בלאגן אחר כמה ימים ופתאום הדברים נערמו ונהיה בלאגן גדול תודה שוב ואני הולכת להמשיך ..... מקווה היום לעשות סדר בארונות בגדים של הילדים ולהוציא משם את כל מה שקטן

למעלה