היי לכולם

luliy

New member
היי לכולם../images/Emo140.gif

מידי פעם אני מציצה כאן. רציתי לשאול אם תוכלו להמליץ לי על מתכונים טבעוניים? או שזה לא הפורום הנכון?

my sunshine

New member
את מזכירה לי את התקופה

שהבת שלי החליטה שהיא לא רק צמחונית, אלא טבעונית. זהו. היא קראה מה עושים לתרנגולות והחליטה שלא אוכלת יותר ביצים ועוד כאלה... למזלי, זה החזיק מעט מאוד זמן... בכל מקרה, אם תכווני אותי לאילו סוגי מאכלים, מה את יותר אוכלת/אוהבת, יהיה לי קל יותר. אך הבאתי לך כמה מתכונים בכל זאת..

my sunshine

New member
ולש טבעוני של נטלי שוינקלשטיין

מרכיבים: 1 צרור / חבילה סייטן כהה - חתוכה לריבועים גדולים 6 תפוח א - חתוכים לריבועים גדולים 2 בצל לבן - חתוכים לרצועות 1 כוס/ות יין אדום 2 כוס/ות מים - רותחים 1 צרור / חבילה אריזת רסק עגבניות - אריזה קטנה 2 שום - פרוסות 1 צרור / חבילה סלרי עלים - קצוץ 2-4 שמן שומשום - טיפות פפריקה מתוקה, כמון, פלפל שחור ומלח - (מלח בסוף הבישול) 1 כוס/ות אורז לבן בסמתי 1.5 כוס/ות מים - רותחים אופן ההכנה: לטגן בלי שמן עם מעט מים את הבצל. לחתוך את הסייטן לריבועים גדולים ולהוסיף אותו לבצל. לחתוך את תפוחי האדמה ולהוסיף גם כן. לטגן עוד מספר דקות ואז להוסיף את שאר המרכיבים. לבשל על אש נמוכה למשך חצי שעה עד שמוכן. בתאבון!

my sunshine

New member
פשטידת דלעת טבעונית

מרכיבים: 0.5 קילו דלעת 4 תפוח אדמה - גודל בינוני 0.75 כוס/ות קוואקר גרוס 1 כוס/ות קוואקר שלם חילבה עלים יבשים - או תבלין דומיננטי אחר. כורכום מלח קצח פלפל שחור גרוס מים - קצת אופן ההכנה: לחתוך דלעת ותפוחי אדמה לקוביות ולאדות בסיר אידוי, עד שמתרככים. למעוך היטב עם מזלג. לערבב עם הקוואקר הגרוס, התבלינים ומעט מים עד לתערובת אחידה. לפזר קוואקר שלם על התבנית, כך שנוצרת שכבה אחידה לא עבה מדי. אין צורך לשמן את התבנית. לשטח את התערובת על הקוואקר בזהירות. הנוזלים של התערובת נספגים תוך כדי האפיה בקוואקר מלמטה ונוצרת תחתית עדינה לפשטידה. לאפות בחום בינוני כ 20 דקות. לפזר קצח מלמעלה ולאפות בחום גבוה עוד כ 15 דקות.

my sunshine

New member
עוגיות טחינה של ד'ר רון = רופא טבעוני

6 כפות טחינה 1/2 כוס דבש 1/2 כפית קינמון 1/2 כוס שקדים (קלופים לא קלויים) או אגוזים טחונים 1 וחצי כוס קוואקר צימוקים ותמרים חתוכים + יוצרים עוגיות ואופים כ-10 דקות בחום בינוני (אפשר גם בלי לאפות).

luliy

New member
תודה רבה:)

אני הפכתי לצמחונית לתקופה קצרצה מאוד ואז אל הטבעונות. מקווה שזה ימשיך כך
מי זה ד"ר רון? האם את מתכוונת ל N D ? מה אני מחפשת הממ... מתכונים של קטניות, דגנים מלאים, ותבשילים של אנטי פסטי.( לא לשכח בלי ביצה) מקווה שאני לא מכבידה עלייך

luliy

New member
אה.. ואצלי זה מטעמים בריאותיים../images/Emo13.gif

פעם גם אני חשבתי שלהיות טבעוני זה מוזר, קיצוני ואי אפשר לעמוד בזה...

my sunshine

New member
אנטיפסטי

ד"ר רון הוא רופא טבעוני... לא מכירה אותו אישית, אבל מצאתי את המתכון והייתי חייבת לתת קרדיט לד"ר. אנטיפסטי ======= אנטיפסטי זה בדיוק זה: פורסים ירקות, מזלפים שמן זית ומלח גס (אפשר גם לפזר טימין או רוזמרין אם אתם משקיענים), זורקים לתנור ואופים עד ששחום, רך, ועסיסי. אין לי הרבה מה להגיד על זה חוץ מלהודיע לכם מראש שמוטב שתכינו הרבה, כי חבל לי לראות אתכם מבואסים אחרי שכל עובר-אורח תמים גונב לו חתיכה ובסוף לא נשאר כלום. נהדר בתור תוספת למנה בשרית, או כמנה ראשונה בפני עצמה, או בתוך סנדוויץ’, או על פיצה. תענוג אמיתי ופשוט להפליא. הכמות: מגש גדול, כ-4 מנות גדולות 2 פלפלים אדומים בינוניים בצל סגול גדול סלסלת פטריות שמפיניון 2-3 בטטות בינוניות 8-10 שיני שום בקליפתן מלח גס ופלפל שחור 4-5 כפות שמן זית טימין או רוזמרין (לא חייבים) ירקות נוספים אפשריים: חצילים, קישואים, עגבניות שרי, תפוחי אדמה, גזר, ועוד!

luliy

New member
אז זה בעצם "מוקפץ" אבל בתנור?

יכולה להגיד לי מה שמו המלא של ד"ר רון?

my sunshine

New member
זה ממש לא מוקפץ

לכן זה נקרא אנטיפסטי לא זוכרת את שמו המלא של ד'ר רון. אנסה לבדוק.

אתר מעולה

מתכונים מן הצומח בלבד http://www.anonymous.org.il/recipe.htm יש גם את פורום צמחונות וטבעונות כאן. בהזדמנות זו, אם מישהו מכיר מתכונים בלי בשר, ביצים, דגים, אבל אפשרי עם מוצרי חלב, מוזמן לחלוק. אין לי הגדרה, אני פחות מטבעונית (בגלל מוצרי החלב) ויותר מצמחונית (בגלל הביצים), לכן יותר קשה לי לחפש לפי הגדרה.

למעלה