היי לכולם

visitor

New member
היי לכולם ../images/Emo13.gif

אני ממש שמחה כי עוד מעט יהיה לי גור חתולים , מהשכנה אז יש לי כמה שאלות: 1. אני רוצה נקבה ואני לא מתכוונת להוציא אותה החוצה אז האם רצוי עדיין לעקר אותה? 2. יש בבית רהיטים חדשים ואני מפחדת שהגור ישרוט אותם אז: האם המתקנים בשביל שהחתול ישרוט עובדים? וב. האם כיסוי הרהיטים יעזור? מקווה שתענו

טל קר

New member
מזל טוב!

1. גם חתולה לבד כדאי לעקר, כי היחום למיטב ידיעתי אצל חתולים זה לא רק בתקופות, כלומר היא תקבל יחום שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ברציפות עד שהיא תזדווג (ובינתיים שתיכן תתחרפנו) מה גם שחתולה מיוחמת לא ממש חושבת והיא יכולה לקפוץ לך ראש מהקומה הרביעית או לנסות לברוח החוצה ואף להצליח. 2. המתקנים עוזרים חלקית תלוי עד כמה מקפידים עם החתול. יש דרכים ביהביוריסטיות לאלף חלקית חתולים ואפשר לגזור ציפורנים (לגזור! לא לעקור!) ויש חומרים שדוחים חתולים, אבל הכי פשוט להכנע, זה לא כ"כ נורא, חתולים שווים יותר... 3. לחתולים יותר קל בזוגות ומעלה גם לחתול וגם למשרתים (המ, לבעלים). כך אפשר להשאיר אותם שעות ביחד והם מעסיקים אחד את השני, וגם הם לומדים אחד מהשני וזה נורא כיף לראות שני חתולים משחקים ביחד, וגם החתול עושה פחות בעיות כי הוא מקבל הרבה תשומת לב מהחתול השני, אז פחות מעירים אותך באמצע הלילה פחות בעיות התנהגות וכו´.

**לילך**

New member
היי ו ../images/Emo49.gif על הגורה החדשה ../images/Emo54.gif

1. לגבי העיקור -זה לא משנה אם החתולה יוצאת או לא ,אם תעקרי אותה לפני הייחום הראשון תמנעי ממנה את הסבל של הייחומים (חתולה לא נהנית מהחיים בזמן שהיא מיוחמת ,היא משתוקקת לזכר ומאד סובלת בזמן הזה והיא תנסה בזמן הייחום לברוח החוצה ותנצל כל הזדמנות לעשות את זה) כמו כן זה יקטין משמעותית את הסיכויים לסרטן עטינים רחם ושחלות וימנע כמובן דלקות רחם ועטינים. מצורפים שני לינקים בנושא עיקור שיסבירו לך את הנושא לעומק: ** מאמר על עיקור משונרא ** ** מאמר על עיקור מאתר של הוטרינרית ** 2. לגבי הרהיטים: א. רצוי לכסות אותם , בגלל השערות שנושרות מהחתול וככה קל מאד לנקות אותם אחרי זה. ב. לא בטוח שהכיסויים ימנעו לחלוטין את שריטת ושיוף הספות ,זה תלוי בסוג הבד שממנו עשויה הספה ,יש בדים שמושכים חתולים לשייף עליהם ויש כאלה שלא. הפיתרון שלי לבעיית השיוף: להכין מתקני שיוף עשה בעצמך (מתקני השיוף הקנויים לא מספיק יעילים לדעתי- חלקם הם מחבל עבה והחתולים לא תמיד אוהבים לשייף עליהם): אופן הכנת מתקן שיוף: קונים שארית של שטיח מקיר לקיר (אני קניתי כמות גדולה ב10 ש"ח בלבד באייס קנה ובנה) ,מדביקים אותו על כמה לוחות עץ או כל דבר אחר יציב (מתקן השיוף חייב להיות יציב בזמן שהחתול משייף עליו אחרת הוא לא ישתמש בו) ,אני לקחתי שני רמקולים ישנים והדבקתי עליהם את השטיח (תמונה מצורפת) ושני לוחות עץ והדבקתי גם עליהם. שמתי את המתקנים בשני מקומות בבית ומאז החתולים שלי (יש לי שניים) לא נוגעים יותר בספות ,לצערי גיליתי את הפטנט אחרי חמש שנים שבהם השובבים חגגו על הספות ודי הרסו אותם. הערה חשובה: בשום אופן לא לחשוב על עקירת ציפורניים כפיתרון לבעיית השיוף -זה ניתוח מאד אכזרי ,הוא מטיל מום בחתול (זו כריתה של פרק באצבע),מאד כואב והחתול נשאר עם כאבי פנטום לכל החיים ,חוץ מזה חתול בלי ציפורניים לא יכול להתגונן ולכן אם הוא יוצא בטעות החוצה הוא בסכנת מוות. אם יש לך עוד שאלות תשאלי ואנשים פה יעזרו לך.... שיהיה בהצלחה והמון כייף עם הגורה. לילך

visitor

New member
תודה על התגובות ../images/Emo24.gif

קצת הפחיד אותי הקטע של שריטת הספות. כי הקטע הוא שפעם הייתה לי חתולה שיצאה החוצה ואני חושבת שמכיוון שיצאה החוצה לא נזדקקה לשרוט את הספה רק פעם לפעם התמתחה על הספה וזהו...... יש לי עוד שאלה: האם להשאיר אותה בבית או לתת לה לצאת החוצה, אני מפחדת לתת לה לצאת החוצה כיוון שאז צריך יהיה להרגיל אותה ליילל כשהיא רוצה לצאת ולהיכנס, ואני גרה בכזה בניין שעם יפריע לשכנים הרעש....... זה לא יגמר בטוב. ועוד שאלה : האם אני יכולה לדעת מה יהיה מזג החתול מהזמן שהוא גור? למשל לדעת שניתן ללטף אותו , או שהוא אוהב בני אדם. כי קראתי שניתן לדעת עם גור הכלב יהיה תוקפני מכל שעם מחזיקים אותו לרצפה על הגב ועם הוא משחק אז לא יהיה תוקפני ועם נלחם חזק..... אז ניתן לדעת כך גם עם חתול? נ.ב בשום אופן לא חשבתי לעקר את ציפורני החתול , אפילו לא לגזור מקווה שתענו האורחת

טל קר

New member
בקשר ליציאה החוצה - זה תלוי

בסביבה שבה את גרה. אם את גרה בסביבה עירונית (כמו שנרמז מקיומם של שכנים רבים), אז יש סכנות של התעללות של ילדים, דריסה, בליעת רעל, טריפה על ידי כלבים, ועדיף להשאיר את החתול בפנים. בקשר לגור אם אפשר לדעת - אני לא יודעת. אבל את יכולה לאמץ חתול יותר בוגר מאחת האגודות ואז בטוח תדעי, או פשוט לאמץ ולקוות לטוב... לגזור ציפורנים מדי פעם זה לא כואב לא לך ולא לחתול, לדעתי זה אפילו חיוני מדי פעם כי אחרת צומחות להם שם אללה איסתור.

למעלה