היי לכולם

lizard

New member
היי לכולם ../images/Emo13.gif

יש לי ידידה שמחפשת תרגום למונח tiller arm. לדעתי זה זרוע הגה. האם זה נכון? תודה מיכה

ה ש ח ף

New member
אכן...

Tiller הוא מוט ההגה. Tiller arm הוא המאריך למוט ההגה, בלשון העם מוכר גם כרומפל.

lizard

New member
שאלות נוספות ../images/Emo13.gif

יש לי עוד כמה מונחים שזקוקים לתרגום.
inside steerage steerage rear area of the deck covered by the quarterdeck quarterdeck caravel​
תודה מיכה

dov98

New member
מה שהצלחתי לגרד ../images/Emo13.gif ---->

quarterdeck = ספון ירכתיים steerage rear area of the deck covered by the quarterdeck = חלק הסיפון האחורי המכסה על מכונת ההגה inside steerage = מדור מכונת ההגה caravel = ספינה קלה (יתכן כאן שהכוונה אחרת)​

dov98

New member
אפשרויות נוספות --------->

לcaravel > ספינת דייג קטנה או מטבחון. אבל במקור הכוונה לספינה פורטוגזית קלה מהמאה ה17 .

lizard

New member
תודה רבה לכם ../images/Emo13.gif

מקווה שכהסיפור יצא לאור אני אוכל להביא אותו לכאן. זה אמור להיות סיפור מד"ב מעניין ביותר שקשור -מן הסתם- לספנות.

posner01

New member
אפילו עוד אפשרויות

1) (המשמעות המקורית) ספינה פורטוגזית מהמאה ה 15 - כמו הספינות של קולומבוס. 2) Caravel\carvel planking - צורת בניה של ספינות עץ המבוססת על ציפוי חלק, הבנוי מלוחות ציפוי הצמודים זה לזה בשפותיהם. עומד בניגוד לציפוי חופף או clinker\ lapstrake construction בו הלוחות חופפים חלקית זה לזה. הכינוי האנגלי לציפוי החלק לקוח מהיותו נפוץ במקור באוניות בדרום אירופה, כגון הקרוול שבדוגמא 1. 3) דגם סירת אימונים (אורך 4.99 מ'), במקור מדיקט והיום בנוי פיברגלס, המשמש אגודות ימיות בארץ.

lizard

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

מאחר והסיפור עוסק בתקופתו של קולומבוס אז התשובה היא מן הסתם ספינה פורטוגזית מהמאה ה15. שוב תודה לכולם על התשובות.

יורם 1004

New member
quarterdeck

אכן מדובר בסיפון אחורי, בספינות המפרש הישנות הסיפונים היו בנויים זה מעל זה וכל אחד קצר מזה שמתחתיו לכיוון הירכתיים, היו half-deck ומעליו ה-q-deck שמעליו לפעמים היה POOP. ה -Q_DECK היה הסיפון שבו עמדו כל הקצינים באוניית מלחמה, ומסיבה זאת יש למילה משמעויות מעבר לתאור היבש. (זה היה החפ"ק של האניה). הSTEERAGE היה הסיפון התחתון באניות הקיטור הישנות (שבו עברו כבלי ההגה מהגשר אל הירכתיים) ובו שוכנו נוסעי המחלקה הזולה ביותר - כמו מהגרים לארה"ב בתחילת המאה (זוכרים את הסרט טיטניק?).

למעלה