היי לכולם שאלות?

skaatit 1

New member
כל אחד יחשוב מה שבא לו...סבבה?../images/Emo13.gif

אני ממש לא חושבת שהדת מיותרת...

i love skat

New member
זה חלק מהבמל שלנו, זה ייחודי....

וזה חשוב כדי לשמור על העם שלנו כיחודי ולא כסתם עוד עם, אבל כל אחד והדעה שלו.

למה להיות יחודיים?

למה אי אפשר לחיות יהודי ליד גוי? זו סתם הפרדה. אחר כך מתפלאים למה לא מקבלים את היהודים בעולם...

i love skat

New member
תראי, אף אחד לא מכריח אף אחד

להיות ייחודי, ולקיים מצוות, את יכולה להיות יהודייה גם בלי כל הדברים והמנהגים והסמלים והייחודיות. יש כאלה שרוצים להאמין ולעשות את כל המנהגים האלה, כי הם מאמינים בזה. ואם את לא מאמינה זה בסדר.אבל שאלת למה, וזאת התשובה. לא כופים עלייך כלום,אני בטוחה. איש איש באמונתו יחיה.

i love skat

New member
חחח זה היה בצחווק...../images/Emo6.gif

אפ'חד לא יותר טוב מהשני, כל אחד יש את החסרונות והיתרונות שלו.

skaatushonet

New member
נשנשית...

אני לא מאמינה בדבר הזה שהטבע ברא אותנו...את לא חושבת שיש מישו גדול מעל כל זה? טוב אני לא ממש רוצה להכנס לוויכוחים האלה, אבל אם את מאמינה שיש מישו שעומד מאחורי כל זה, אז את חייבת להודות לו בדרך כלשהי לא? לפי דעתי זה כפיות טובה....אה ולי בעד גם....התקשרתי והשארתי תא קולי...אההההההההההההההההההההההההההההההההה (משו ביני לבינה בבקשה לא לשאול במה זה קשור)

בזה שתפרידי בשר וחלב תודי לו?

או לרבנים, שתסלחי לי באמת, אבל הם יצורי אנוש שאתם הופכים לאלילים. תודי לו בזה שתקבלי את המתנה שהוא נותן לך, ולא תזרקי אותה. בזה שתחיי. אם הוא ירצה תודה הוא יבקש, בזה שתקשיבי ליצורי אנוש את תהפכי אותו ליותר קטן ממה שהוא, וזה כפיות טובה.

skaatushonet

New member
אממ לא בדיוק

אף אחד לא הופך את הרבנים לאלילים בכלל לא.אני לא רוצה לפגוע אבל אני לא חושבת שאת יכולה להגיד דברים על הרבנים כשאת לא מכירה את העולם הזה.הרבנים הם בדיוק כמונו חוץ מזה שיש להם ידע גדול בתורה...והם עוזרים לנו ועונים על שאלות וכו'...אני מודה לו על המתנה שהוא נתן לי אבל זה לא אומר שאני לא חיה אם אני מתפללת אליו פעם ביום!אני מקדישה חצי שעה מהיום שלי כדי להגיד לו תודה...ולפי דעתי זה טוב מאוד.כשאני אוכלת אני מודה לו על האוכל.

למה את מודה לו על האוכל?

לחקלאי שגידל את החיטה את מודה? ולטוחן שטחן אותה? ולאופה שאפה אותה והפך אותה ללחם? לתרנגולת את מודה על הביצים? ולפרה על החלב? ידע גדול בתורה.... אבל מי כתב את התורה? שוב- בני אנוש... אני כן מכירה את העולם הזה. רוב המשפחה שלי דתייה. ובואי אני אספר לך משהו... לפני כמה שנים היינו אצל סבא וסבתא שלנו, ואכלנו פרינגלס. ואבא שלי סיפר לנו שמתחילת השנה הפרינגלס לא כשר יותר.... לפני שנה כן, ועכשיו לא? למה? מה הבדל בין הפרינגלס? שום דבר. הכל בראש של הרבנים. ומי קבע בכלל איך תודי לאלוהים? מי כתב את התפילות? מי כותב את החוקים, בשר/חלב וכו'? בני אוש. שימו לב כמה אתם מזלזלים בערך האלוהים שלכם, נותנים לבני אנוש להחליט מה הוא רוצה ומה לא.

i love skat

New member
אני מאמינה בזה,ואני גם מקיימת מצוות

אבל לא כל-כך,כאילו חגים כהלכה ושבת וארוחה ונרות.וזהו,בלי בית כנסת ותפילות. כל אחד בוחר להראות ולהודות בדרך אחרת. ישכאלה שעושים את בשיחות,יש כאלה שבמצוות ויש כאלה שבתפילות. כמו שאמרתי-איש איש באמונתו יחיה.

moranooosh

New member
שאלה לחייכנית..

סליחה שזה פה ולא בפרטי אבל המסרים לא עובדים לי..:S את במקרה חייכנית מפורום עדוי?!

למעלה