היי לכולם.....שאלה...

מריאן24

New member
היי לכולם.....שאלה...

אני רוצה להתחיל ללמוד בארה"ב ואני ממש לא יודעת מאיפה להתחיל....איך מקבלים ויזה? איזה אוניברסיטה? וכו' וכו' אם יש מישהו שיכול לעזור לי אני אשמח..

Mr Rotem

New member
היי מריאן - תשובה

העתקתי לך מתוך "מאמרים" בראש הדף.
תואר ראשון: לימודים לתואר ראשון נמשכים 4 שנים. התארים הראשונים מתבססים על הפילוסופיה לפיה סטודנט צריך לקבל הכשרה רחבה, טרם יתמקד במקצוע אותו הוא מעונין ללמוד. סטודנט לתואר ראשון בארה"ב ילמד בשנתיים הראשונות קורסים בתחומי אומנות, מדעים, מתמטיקה, מדעי הרוח, מדעי החברה ושפות והחל מהשנה השלישית יתמקד במקצוע האקדמי המרכזי major שבחר. כדי לסיים תואר ראשון על הסטודנט לצבור בין 120-136 קרדיטים (יחידת לימוד). קורס שווה ל 3-4 קרדיטים. לימודי אדריכלות וחלק מתחומי ההנדסה נמשכים 5 שנים. תואר שני: לימודים לתואר שני נמשכים בין שנה לשלוש שנים, הממוצע שנתיים. (תלוי בסוג התואר, האם המסלול כולל תיזה או לא, והאם משנים תחום אקדמי). תואר שני במשפטים LL.M. נמשך שנה. תואר שני במנהל עסקים MBA - שנתיים. דוקטורט: שנה-שנתיים של השתתפות חובה בקורסים פרונטאליים. לאחר השנתיים יש מבחן או וועדה המחליטה האם הסטודנט רשאי להמשיך ללימודי דוקטורט, במידה וכן, הסטודנט ניגש לכתיבת התיזה. לימודי משפטים - 3-4 שנים לאחר תואר שני. לימודי מנהל עסקים- 3-4 שנים לאחר תואר שני. לימודי פסיכולוגיה קלינית - 6-8 שנים לאחר תואר ראשון (מסלול ישיר לדוקטורט). דרישות הקבלה ללימודי תואר ראשון *תעודת בגרות מלאה מתורגמת לאנגלית וחתומה ע"י נוטריון. *מכתבי המלצה: המלצות, אם נדרשות רצוי להביא ממורים בבית הספר התיכון, יועץ או מהשירות הצבאי. * Essay: קורות חיים המפרטים בצורת חיבור את הרקע שלך, תחומי עניין אקדמאים וכלליים, תחביבים כולל העדפות למקצוע ספורטיבי אם יש, אופייך, מטרותיך,והשאיפות האקדמיות שלך. כדאי להתאים את החיבור לפילוסופיה החינוכית של האוניברסיטה ולציפיותיה מהסטודנטים שילמדו בה כפי שהם מתבטאים במידעון שלה. *דמי רישום נעים בין 40$-80$ שאינם מוחזרים. * הוכחה מהבנק לגבי יכולת כלכלית לממן את שכר הלימוד ועלויות המחיה. *מבחן אנגלית TOEFL בציון של 213- 250. המבחן בודק את יכולתו של המועמד להשתמש ולהבין את השפה האנגלית באוריינטאציה אקדמית. הנבדק נבחן ב 4 תחומים - האזנה, דקדוק, קריאה וכתיבה (חיבור).המבחן נמשך 4 שעות. המבחן הוא מבחן ממוחשב. טווח הציונים נע בין 0-300, בסיום הבחינה ניתן ציון משוער, הציון הסופי ניתן כשלושה שבועות לאחר ביצוע המבחן. עלותו 130$ הרשמה: ניתן להירשם טלפונית בטלפון: 31-32-023-9593במרכז הרישום בהולנד. ניתן להרשם באמצעות פקס שמספרו 31-32-023-9886. חלק מן המוסדות האקדמיים ידרשו את מבחן - SAT I Scholastic Aptitude Test הבודק יכולות מילוליות: הבנת הנקרא, אנלוגיות מילוליות ויכולות מתמטיות כחשבון,אלגברה וגיאומטריה. המבחן הוא בן 3 שעות ומתבצע בכתב. ניתן להבחן בו 6 פעמים בשנה .את התאריכים תוכלו למצוא באתר של קרן חינוך ארה"ב ישראל עלותו 43$. תוצאות יתקבלו 6-8 שבועות מיום הבחינה. הרישום מתבצע דרך המרכז בארה"ב. יתכן ותתבקשו להבחן ב SAT II מבחן הבודק את ידיעותיו של מועמד בנושא ספציפי (אנגלית, היסטוריה, מתמטיקה, מדעים ושפות). מבחני ה SAT מתקיימים בבית ציוני אמריקה בת"א. קישורים טופס הרשמה למבחן הטופל תשובות על שאלות שכיחות לגבי מבחן הטופל דוגמאות של מבחן SAT

מה ההבדל בין תואר ראשון

שתואר לעיל לבין associate degree שהוא בעצם רק שנתיים? מישהו אמר לי שאפשר אח"כ ללמוד עוד שנתיים ולהשלים לתואר שני?

22ק ו ס ם

New member
associate זה יותר תעודה מקצועית

בדרך כלל עושים אותו בקולג' קהילתי. אפשר אחרי זה להמשיך לתואר רגיל אבל ההשלמה היא לתואר ראשון.

למעלה