לי יש נסיון
סליחה על ההתפרצות לפורום בו אני לא כותב.
יש לי נסיון מר עם אפקסור.
אני בן 30. סובל מהפרעת חרדה במשך כ-11 שנים.
די דומה לOCD, ובשנים הראשונות היה ממש כמו OCD אם כי מעולם לא אובחנתי רשמית ככזה. כשהייתי בצבא לפני כ-8 שנים, המליצו ללכת לפסיכיאטר פרטי כלשהו. הוא טיפל בי בשיחות (סוג של "תמיכה") ובמקביל התחיל עלי את סבב התרופות שבד"כ פסיכיאטרים עושים, לאחר שלקחתי ציפרלקס ופבוקסיל במשך 3 חודשים כל אחד, ולא הרגשתי שום שינוי הוא הציע לי את התרופה "אפקסור", לקחתי אותה במשך 3 חודשים במינון 150 מ"ג, ולאחר כמה חודשים הרגשתי שהתרופה אכן משפיעה עלי, לא שינוי משמעותי אבל היא כן עושה משהו, נותנת איזושהיא יציבות. לכן המשכתי לקחת אותה,
לאחר כשנה הייתי בלימודים באוניברסיטה וחוויתי החמרה של החרדות, הד"ר הציע לי להעלות את המינון ל 225 מ"ג ביום וכך עשיתי, השינוי שוב עזר מעט אבל הרגשתי שהוא גם שינה אצלי בפנים כל מיני דברים. בסופו של דבר הכדור לא עזר כ"כ ונאלצתי לעזוב את הלימודים בגלל החרדות.
אז באה ביתר שאת התחושה שהכדור הקהה את רגשותיי, וגרם לי לא להיות מחובר לעצמי. פחדתי מזה מאוד והחלטתי להוריד את הכדור בהדרגה, מאחר שידעתי שאסור להוריד בבת אחת, הורדתי בכל פעם 37.5 מ"ג (חצי כדור) כל הורדה לוותה בסיוטים, חלומות קשים, חרדות פיזיות מטורפות וכו'.
בכל זאת המשכתי לנסות והורדתי חצי כדור בכל כמה חודשים (!)
כשהגעתי למינון של 75 מ"ג בייום חוויתי הידרדרות רצינית שאני משלם את המחיר שלה עד היום, ונאלצתי לאט לאט לחזור כמעט למינון המקורי. (187 מ"ג)
כל הורדה מזעזעת לי את הנשמה, כל העלאה כואבת לי כי אני מרגיש שחותכים לי חתיכה מהנשמה לטובת יציבות. כל שינוי קל משגע אותי.
לסיכום, ממליץ לך בחום לא להתקרב לתרופה הזו! ולדעתי גם לא לתרופות בכלל.
חשוב שתדע שהיא מאוד ממכרת
פיזית גם אם הד"ר שלך לא יודה בזה.
בהצלחה