היי...כמה שאלות...

MeWithoutU

New member
היי...כמה שאלות...

הלכתי לקנות היום "ולריאן" טיפות...להרגעה... מישהו יודע עם זה באמת עוזר? לפני יומיים קמתי בבוקר וגיליתי שיש לי אלרגיה... אבל אין לי מושג מאיפה היא בכלל באה! אז אני הולכת לקנות "אלרג'י X"...אמרו שזה אמור לעזור... האם אפשר להשתמש בזה ובאותו זמן ב"ולריאן"?... ועוד שאלה... האם מישהו מכיר איזה תרופות או כדורים בשביל אנרגיה?... תודה, ג'ול...

hgkr17

New member
שלום

לגבי ולריאן, אני מצרפת מאמר שמצאתי, יותר הסטוריה, פחות תכלס...כפי שתראי, זהו צמח מרפא ולא תרופה (הוא לא מוגדר תרופה, לא בארה"ב ולא באנגליה, אבל יש מדינות שכן). האם זה עוזר? נסי וספרי לנו. לגבי האלרגיה, ככה זה, היא מגיעה לפעמים בלי שאנחנו יודעים ממה כי יתכן ופיתחת רגישות למשהו שאת משתמשת בו כבר שנים ולכן את לא יכולה לחשוב על משהו מסויים, יתכן שמשהו חדש פרח לך ליד החלון ועוד...אגב, האם את בטוחה שמדובר האלרגיה? מבחינת התגובות אם ישנן בין ולריאן ואלרג'י X- נחכה לרוקחים, אני מצאתי רק תרופות שמתנגשות עם אלרג'י X- אבל אני לא יודעת לגבי צמחי מרפא. ולבסוף, בעניין האנרגיה- את בטוחה שאת חייבת תרופה? אמנם זה פורום תרופות, ואמנם אני סטודנטית לרוקחות, אבל, לפני שאת מנסה תרופות תבדקי האם את ישנה מספיק, אוכלת טוב ומאוזן, שותה מספיק וגם פעילות גופנית ממריצה לא תזיק- הליכה באוויר הצח או, המלצה אישית שלי- יוגה- כן זה ממריץ! אם את מתעקשת על תרופה, ואחרי שתבדקי את כל הנ"ל, את יכולה לגשת לרופא ולבצע בדיקת דם לראות אם חסר לך ברזל, B12 או משהו דומה וזה מה שגורם לעייפות- אם חסר תוכלי לקחת תוספי תזונה למילוי החוסר. בריאות!

אז עוד אפשר לאמר ש..

ולריאן הוא אכן צמח מרפא והוא אכן מרגיע ובמינון יותר גבוהה אף משרה שינה. בישראל, מבחינת משרד הבריאות, השורש של הצמח בתבזורת, טיפות מהצמח או כדורים העשויים ממנו מותרים למכירה אך ורק בבתי-מרקחת. אין מניעה להשתמש בוולריאן ביחד עם כדורי "אלרג'י X". לגבי כדורים בשביל אנרגיה: כל כדור על בסיס הצמח "ג'ינסנג סיבירי" יתן מרץ תוך כשעה למספר שעות. כדורים של "קו-אנזים Q10" יתנו ק-צ-ת יותר מרץ לאורך כל היום כולו. העדפתי האישית: ג'ינסנג סיבירי. בהצלחה ישראל

MeWithoutU

New member
תודה רבה

אני אכן אנסה ולריאן...עוד לא ניסיתי בגלל שכתוב שזב גורם לעייפות ולא טוב לנהוג כשמשתמשים בזה... ועל הבוקר יש לי נסיעה די ארוכה...ולא רוצה לנהוג אחרי שלקחתי משהו שעדין לא יודעת איך ישפע עלי... אבל אחרי הצהריים אני אנסה... בקשר לאלרגיה...תאמת שזה הופיע פתאום...ממש מפחיד... יש מצב שחסה גורמת לאלרגיה? פשוט...זה הדבר היחיד שעולה לי לראש כרגע...לפני כמה ימים התחלתי לאכול חסה...(שזה משהו שאף פעם לא עשיתי) וזה בתאכלס הדבר היחיד ששיניתי... ואני יודעת שזאת אלרגיה...כי יש לי אלרגיה לכל מיני דברים...וככה תמיד הופיעה לי אלרגיה בהתחלה... אגב...שניסיתי את הכדורים...וכתוב שתופעות לוואי הן: יובש בפה, בחילה, נמנום, כאב ראש, עייפות או טשטוש ראייה... והיום זה כל מה שקרה לי...כנראה אני אלך לרופא או משהו... ובקשר לשינה...אני ישנה בסדר... וויטמינים לא חסרים לי...עשיתי בדיקה לפני חודשיים בערך... הרגשתי סחרחורות וכאבים נוראיים...אז הלכתי לבדיקות והכול טוב איתי!(מוזר...) תודה רבה על העזרה! ותודה על הכתבה המאוד מעניינת
ג'ול...

hgkr17

New member
חסה יכולה לגרום לאלרגיה כמו

שכמעט כל דבר יכול, וכמו שאמרתי, זה לא חייב להיות דבר חדש עבורך כדי שתופיע תגובה אלרגית, אבל אם יש דבר חדש, ברור שהוא הופך לחשוד. כדאי שתלכי לרופא אם יש לך תסמינים שאת לא מבינה. זה שהכל בסדר איתך זה מצויין
אבל אם את עדיין סובלת, חייבים למצוא פיתרון, אם הרפואה הרגילה לא מצאה שום דבר לא תקין, תמיד ישנה הרפואה המשלימה... שמחה שיכולנו לעזור.

למעלה