היי, כמה שאלות:

חורה

New member
היי, כמה שאלות:

אני צריכה לשפר את תעודת הבגרות שלי, בתיכון לא כל כך למדתי ויש לי בגרות מלאה אבל ממוצע 78 בערך. איך אני בוחרת מה לשפר? האם כדאי לשפר הסטוריה ואזרחות, או שעדיף להשלים 4 ו5 יחידות מתמטיקה? שאלה נוספת- האם אפשר להבחן בבגרות מבלי לעשות קורס? זאת אומרת שאני אלמד לבד הסטוריה ואגש לבחינה. עוד שאלה- למדתי בתיכון אנקורי, יש לי בגרות רגילה, האם אני חייבת לעשות את ההשלמות באנקורי, או שאני יכולה להבחן גם במקום אחר? אשמח לתשובות, תודה רבה

תשובות לשאלות

קודם כל הדרך הטובה ביותר לדעת מה כדאי לשפר היא להכנס לאתר של אחת האוניברסיטאות להזין את הציונים הקיימים ואז לשחק איתם ולראות איך זה משפיע על הממוצע. הבגרות הבסיסיות כמו אזרחות לדוגמא לא יהוו שיפור משמעותי 5 יחל היסטוריה או תנך יעשו דווקא הבדל גדול לשפר מתמטיקה ואנגלית גם יעשו הבדל גדול מעבר לכך את יכולה לנסות לעשות עוד 5 יחל במקצוע בחירה יחסית פשוט (כמו גאוגרפיה) אף אחד לא מכריח אותך לקחת או לא לקחת קורס - זה הכל תלוי בך וביכולת שלך ללמוד לבד, כל עוד את נרשמת לבחינה את משרד החינוך כלל לא מעניין איך למדת לבחינה יש שתי דרכים להרשם לבחינה: 1. מי שנבחן לפחות בחינה אחת בתיכון אינטרני יכול להמשיך להבחן באותו תיכון כנבחן משנה, צריך רק להגיע ולהרשם שם לבחינות הרצויות 2. אקסטרני - לשם כך יש לפתוח תיק אקסטרני במשרד החינוך (שעולה כסף). כנבחנת אקסטרנית משרד החינוך ישבץ אותך לבית הספר הקרוב ביותר למקום מגוריך - כל אחד יכול לפתוח תיק אקסטרני, גם אם היית נבחנת אינטרנית בעבר בהצלחה!

חורה

New member
תודה,

מה העלות בערך של פתיחת תיק אקסטרי והרשמה לבחינות? ומה המועד האחרון להרשם לבחינות, בסמסטר הקרוב? תודה רבה!

חורה

New member
ואיפה אפשר להזין את הציונים

כמו שאמרת ולראות איך משפיעים השינויים? אני לא מוצאת...

בקישורי הפורום

יש קישור לאתרי לימודים ואתרי האוניברסיטאות - באוניברסיטאות לרוב זה תחת מדור הרשמה - מחשבונים לחישוב ממוצע בגרות. באשר לתיק האקסטרני זה משהו באזור ה 50 - 150, לא זוכרת סכום מדוייק אפשר להרשם לבגרויות החורף לרוב עד סוף אוקטובר תחילת נובמבר בנוסף יש תמיד הרשמה מאוחרת, אך לא מתחייבים לשבץ אותך קרוב למקום מגורייך

למעלה