היי כולן

היי כולן

יש לי תור לרופא להיום לעוד שעה. אני הולכת אליו עם התוצאות של כל הבדיקות שהוא שלח אותנו. טיי זקס X שביר בדיקות זרע אדמת RUBELLA CMV HEPATITIS B TOXOPLASMOSIS HIV יש לי מספר שאלות האם לבקש עוד בדיקות ? אנחנו נשואים חצי שנה ומנסים כבר שנה, האם כדאי להתחיל בתהליך נוסף כלשהו מעבר לבדיקות ? הגברת ביוץ או משהו? אני לא יודעת מה לבקש תודה

טוב../images/Emo24.gif

אז חזרתי אתמול מהרופא אני קצת אפתח עכשיו ............ הוא צעק עליי קצת שאני לא מקיימת יחסי מין כל החודש יום כן יום לא. הסברתי לו שפיזית אני לא יכולה, זה פשוט כואב לי וגם אין לי חשק ליום כן יום לא. אז ככה: הוא מאוד שמח שכל הבדיקות יצאו שליליות הוא נתן לי מרשם לאיקקלומין ואמר שאני צריכה להתחיל מהיום החמישי לווסת במשך 5 ימים 2 כדורים ליום. שלח אותי ביום ה-14 לבדיקת זקיקים ולעוד בדיקת דם. וזהו..... ויש לי שאלה, מהו היום ה-5 היום הראשון שיש לי ממש דימומים מעטים ? או היום השני או השלישי, שם ממש מתחיל "מחזור" ? לפעמים אני חושבת לעצמי, כשאני אהיה מבוגרת ויהיו לי 2-3 ילדים .... האם הם יעריכו את כל מה שאני עוברת בשביל להביא אותם לעולם ? מעבר לזה שאני אנקה להם חיתולים, נזלת, אדאג להם בטירוף ? אוףףףףףף

אפרסקה

New member
היי מיכלושית

אני לא מכירה את הרופא שלך ובטוחה שהוא רופא טוב אם בחרת בו. אבל נשמע לי קצת תמוה לגעור בך שאת לא מקיימת יחסים יום כן-יום לא במשך כל החודש. גם לי זה נשמע מוגזם ומעייף!
אני ממש לא מתיימרת להגיד שהוא טוב או לא ולהציע להחליף רופא, אבל גם מאוד חשוב שרופא יהיה אחד כזה שתרגישי איתו נוח ולא תרגישי "נגערת". מקווה שזו הייתה החלקה חד פעמית שלו. לגבי האיקקלומין, הבנתי שזה חמישה ימים מהרגע שיש דימום, אם הדימום מועט ואת לא בטוחה אז באמת כדאי להתייעץ איתו או אולי הבנות כאן יוכלו לענות לך. בהצלחה! ואני מקווה שלא יצאתי תוקפנית לגבי הרופא, אני פשוט לא אוהבת שרופאים מתייחסים לנשים כאל מכונות. הרי גם לנו יש רגשות וחשקים ואי אפשר לצפות מאיתנו לא להפגע כשצועקים עלינו ולשכב כל החודש גם אם כואב. מגיע לך יחס יותר טוב!

אפרסקה תודה

הוא רופא מצויין ויש לנו יחסים מעבר לרופא פציינטית. ועד כמה שזה ישמע לחלקכן מוזר הוא כזה ,כמו אבא ולא נפגעתי ממנו. הוא פשוט טען, שאם אני מתכוונת לקיים יחסי מין רק סביב מועד הביוץ זה לא ממש חכם וכנראה שהוא צודק. אבל, לי, כמו שאמרת, לא בא להיות כמו מכונת ייצור טובה בשביל לתת תפוקה. זה פשוט בלתי אפשרי מבחינתי, פיזית ונפשית. ואני מקווה שבאמת יוכלו לענות לי על השאלה ואם לא אני אתקשר אליו.

פּוֹנְג

New member
עם כל הכבוד לרופא שלך - הוא לא צודק

כי חוץ מאשר לשם העונג ושימור הזוגיות השפוייה שבעניין. (שזה לא פחות חשוב) קיום יחסי מין יום כן ויום לא במשך כל החודש - לא יעזור לך להכנס להריון, אלא רק סביב הביוץ מוזר שהוא אמר את זה.

פונג

הוא טוען שספירה 14 יום אחורה זה לא מדע מדוייק... ויכול להיות שאישה מבייצת גם בימים אחרים. את יודעת משהו לגבי השאלה ששאלתי על תחילת לקיחת האיקקלומין?

מה????????????????

אף פעם לא שמעתי תאוריה כזו. נורא מוזר. אני יודעת שמחזור הוא תמיד 14 יום לפני קבלת הווסת. כדאי לשאול עוד כמה מביני דבר.

בבקשה ....

מתוך עמותת חן לפריון": "באיזו תקופה בחודש האשה פוריה ביותר? היום בו מתחילה הווסת הוא "יום 1". את עשויה לבייץ בסביבות "יום 14". פירושו של דבר שהש לה שלך מייצרת ביצית. זמן החיים של הביצית הוא כ24- שעות: זהו הזמן הפורה ביותר. עם זאת, לא כל הנשים מבייצות ב"יום 14"; יש נשים שמבייצות מוקדם יותר ואחרות שמבייצות מאוחר יותר. יש נשים שאינן מבייצות כלל. זכרי, את עשויה לקבל וסת גם אם אינך מבייצת. מועד ויכולת הביוץ שלך יכולה להשתנות מחודש לחודש. תאי הזרע חיים במשך 48 שעות ונוכחותם קריטית בזמן הפורה ביותר של האשה."

פּוֹנְג

New member
זה נכון, לא כולן מבייצות בדיוק 14

יום לפני המחזור. אבל זה בערך הזמן הזה. מי שמבייצת פחות מזה - זו בעייה אחרת. אבל זה עדיין לא הופך את כל ימות החודש לפוריים... נכון הוא לאתר את יום הביוץ וכן לקיים יחסים סביבו ולא כל החודש... עד כמה שאני יודעת לוקחים איקקלומין מהיום הראשון של הדימום (זרימה). אבל אם יש לך דימומים קלים לפני כן אז שווה לשאול את הרופא. אני הייתי שואלת להיות בטוחה. מקסימום הפרעת לו לחצי דקה, שילמת הרבה כסף (או שלא
) הוא יכול לענות לך. (בעיקר אחרי שהוא הרשה לעצמו לנזוף בך על תדירות יחסי המין שלך
)

ממה שאני יודעת

צריך לספור 5 ימים מהיום הראשון של הדימום (כולל), כלומר גם אם יש לך דימום קטן יחסית, אך זה בכל זאת מחזור, אז את מתחילה לספור מאותו היום חמישה ימים, וביום החמישי כדור ראשון (או שניים ביום, לפי המרשם שקיבלת)

למעלה