היי כולם!!!!!

הדר 2 2

New member
היי כולם!!!!!

נעלמתי קצת (התגעגעתם אין ספק....) אז ככה ,ניסיתי את מזלי בהכנת לחמניות מקמח מרמולייט... יותר נכון אימא ניסתה אני הסתכלתי במרץ רב והפגנתי גם כישרון מדהים בלהדביק את הבצק לידיים...ומכאן לשאלתי יש איזה שהוא פיתרון לזה (לדביקות הכוונה) כי הבצק פשוט שאב את כף הלישה של המיקסר לתוכו והייתה איזו מלחמה קטנה בנסיון לחלץ את הכף המסכנה (לכף שלום אם כי היא קצת מזועזעת, אישפזנו אותה במחלקת טראומה לעת עתה...) אה ועוד דבר .... התייעצתי עם הרופא המשפחה שלי לגבי השאלה אם לעבור לדיאטה נטולת גלוטן לפני הביופסיה (סיפרתי לו מה שאתם אמרתם) לאחר שהוא דיבר עם ראש מחלקת גאסטרו בביה"ח הדסה עין כרם וראש המחלקה אמר שאין תשובות ברורות לגבי השאלה אם להפסיק לאכול גלוטן לפני ביופסיה או להמשיך הצעתו הייתה לאכול גלוטן אבל במידה ז"א פעם ביום עד הביופסיה ואז נראה מה יהיה....

נטלי22

New member
נשמעת לי קצת תמוהה התשובה שקיבלת,

ואולי כדאי לבדוק מול גסטרולוג במקום לסמוך על תגובה מיד שניה. כי אני יודעת שלפני שעשינו את הביופסיה (ונאלצנו לחכות יותר מ-3 שבועות, כי במקרה נפלנו על חוה"מ פסח ולא היו תורים פנויים), גם הגסטרולוג של מכבי וגם הגסטרולוג של איכילוב (וגם כל אחד אחר מהתחום ששמע שיש לנו תור לביופסיה) השהירו אותנו עשרות פעמים לא לשנות תזונה לפני הביופסיה, כדי שהמעיים לא יחלימו וכדי שתוצאות הבדיקה לא ייפגעו. אם יש לרופא שלך כאלה קשרים, אולי עדיף לעשות את כל המאמצים כדי להקדים את התור לביופסיה ובכל זאת לא לוותר על הגלוטן עד לביצוע הבדיקה (בשנייה שיוצאים מבית החולים עוברים כמובן לתזונה נ"ג, למרות שהתוצאות עצמן מגיעות רק אחרי כשבועיים). שיהיה בהצלחה בכל מקרה.

marinegirl16

New member
בקשר לבעיית הבצק...

אפשר להוסיף קמח תירס עד שהבצק לא יהיה כל כך דביקי וו...(למדתי את זה מסבתא שלי!) אפשר לתת לו לנוח במקפיא עם השגחה עד שהוא נוח לעבודה אבל זה דיי תלוי בסוג הבצק...שווה לנסות!!! בהצלחה פעם הבאה!!

מהנסיון שלי

הקמח שלנו אכן בעייתי וצריך למצוא את המינון הנכון, אני מצאתי את עצמי מוסיפה כל פעם עוד קמח ועוד קמח עד שהגעתי למרקם (ולטעם) המתאים. זה קרה לי גם עם הבלינצ'ס שהמתכון שלהם מופיע כאן.

למעלה