היי כולם!

היי כולם!

אני חדשה... לפני חודש עשיתי בדיקות דם כדי להכנס לתיכון חדש ולפתע פתאום אבחנו אצלי המוגלובין וברזל נמוכים כל כך שהרופא התפלא שאני לא מתה עדיין... אז הוא שלח אותי לבדיקות נוספות והתברר שיש לי צליאק. בגלל שאני עדיין רק בת 15 אז שולחים אותי עכשיו לבדיקות נוספות לבירור סופי ומוחלט האם אכן אני סובלת ממחלה זו. בכל אופן, אמא שלי לוחצת עליי לקרוא על המחלה וללמוד עליה, אז נכנסתי לתפוז ונתקלתי בפורום הזה. האם אתם יכולים להסביר לי מה בעצם המחלה אומרת ומה אני אצטרך לשנות בעיקר בחיים שלי? בכמה סוגי מזון נמצא הגלוטן הארור הזה?!?! תודה מראש
ענבל

תתחדשי!

כרגע קצת אין לי זמן להרחיב, אז על רגל אחת - צליאק אומר שהגוף שלך מזהה את הגלוטן כגורם זר ומנסה לתקוף אותו. העניין הוא, שהוא עושה את זה אחרי שהגלוטן נקלט כבר בסיסי המעיים (החלק שסופח חומרים מזינים מהמזון), ולכן למעשה הגוף תוקף את עצמו. המחלה נחשבת לאוטואימונית, כלומר מחלה שבה מערכת החיסון של הגוף תוקפת את הרקמות של הגוף. עם הזמן סיסי המעיים נהרסים, והספיגה מהמזון אינה במיטבה מה שמוביל לחסרים תזונתיים, למרות שהתזונה יכולה להיות בסדר גמור - הגוף פשוט לא סופג מה שהוא צריך. זה יכול להתבטא בדרכים נוספות, החל מבעיות גסטרו, דרך בעיות עור שונות ועד פגיעה באמייל השיניים, וזה בנוסף לבעיות שיכולות להיגרם מהחסרים התזונתיים (כמו אנמיה, נשירת שיער, פגיעה בריכוז ועוד). ישנם גם כאלה שלא יראו שום סימפטום ברור. גלוטן נמצא בחיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל וכוסמת. הדרך היחידה להתמודד עם המחלה היא ע"י הוצאת כל הגלוטן מהתפריט, ולמעשה כל עוד נמנעים ממנו לחלוטין אין כל הבדל בינך לבין אדם בריא והגוף מתפקד למופת. ברגע שאוכלים גלוטן, הגוף מגיב, והתוצאה לא כל כך נעימה. אם זה אכן צליאק, רב הסיכויים שברגע שתעברי לתפריט נטול גלוטן תרגישי שינוי משמעותי באיכות החיים שלך ובבריאות, ולכן עם כל הבאסה הכרוכה במצב - תהיה לך מוטיבציה ורצון להקפיד על כך. תשמחי גם לשמוע שבגלל שהגוף נמצא במעין תת תזונה במצב הזה, לפעמים נפגעת הגביהה - ואת עדיין בגיל שאפשר לתקן זאת (בניגוד לכמה מאיתנו שגילו זאת אחרי גיל 20). אני לא יודעת אם כרגע את נמוכה מכפי שאת אמורה להיות, אבל אם תקפידי על תפריט נטול גלוטן את עוד עשויה להיות מופתעת לטובה ולהויסף לעצמך כמה סנטימטרים לא מבוטלים. בהצלחה ועדכני אותנו לגבי התוצאות!

Lihi05

New member
הי

אלפקה מיצתה את העניין. את יכולה גם לחפש באינטרנט, יש חומר בעברית באתר של עמותת הצליאק www.celiac.co.il או פשוט לרשום בחיפוש בוואלה - צליאק - ותגיעי לאתר. בהצלחה!

Reznik

New member
זה צריך לגשת ישירות לשאלות נפוצות

או מאמר, על מה זה צליאק.

לודה7

New member
גלוטן בכוסמת

כוסמת לא מכילא גלוטן - מותר!!! כוסמין -הוא סוג של חיטה, שכמובן אסור לנו.

נצר1

New member
ואמנם היא עוד לא בגיל שמותר לשתות

אבל לדעתי חשוב להגיד שזה גם בלתת, כי חושבים שזה רק באוכל וזה לא נכון....

תודה רבה רבה רבה!!!

הממ האמת, אני יחסית בסדר לגילי. הגובה שלי מטר 65 ואני בת 15... כך שאני לא נמוכה ולא גבוהה, אבל באמת בשנים האחרונות הפסקתי לחלוטין לגבוה... אולי זה מזה... יש לי אנמיה, ויכול להיות שבגלל זה אני כל כך לבנה.. אמרו יל שיש קשר בין השניים... אבל האמת, אין לי שום סימפטומים חיצוניים של מחלה, והקטע הזה של המחלה נחת עליי בהפתעה גמורה מפני שאני מרגישה מצוין. אולי חוץ מכאבי בטן=\ עוד שאלה! אני לא ממש מבינה בדברים האלה בעיות גסטרו זה דברים שקשורים בעצירות וכדומה? האם יש קשר בין עצירות למחלה?

Lihi05

New member
יכול להיות שהסמפטום הכמעט יחידי הוא

אנמיה, מבלי הסימפטומים של מערכת העיכול. אנמיה באמת שווה לבנוניות. אין לי מושג לגבי השאלה האחרונה אבל הכל אפשרי. תשאלי רופא גסטרו.

למעלה