היי כולם

m i k a3

New member
היי כולם

אני מיקה מהצפון. לאחרונה החלתי בחיפושים קדחתניים אחר דירה. אתמול הלכתי למתווך נחמד , שמוכן לקחת לי חצי משכר הדירה החודשי כעמלת תיווך. אז ראיתי שלוש דירות. השלישית מצאה חן בעיניי מאוד. הבעיה היא שהיא קצת רחוקה מכל מה שאני צריכה :(. אבל השאלה שלי היא אחרת. הדירה היא נורא קטנה, אך יש בה שני חדרי שינה. אני אהיה מסוגלת לעמוד בשכ"ד לבד, כי הוא נמוך, אבל כמובן שהכנסת שותפה תחסוך לי חצי מהעלויות. דיברתי עם מישהי שנשמעת לי חמודה, אבל אני לא יודעת.. ולשאלתי, כמה גדול ההבדל בין להיות לבד, ללהיות עם שותפה ? בקטע יותר של לחזור לבית ריק אל מול לחזור לבית שיש בו עוד מישהו.ז"א הרגשה אישית שלכם (בעלי ניסיון) בלהיות לבד לעומת עוד נפש בבית. אם הבנתם את כוונתי, אשמח לעזרה. ועוד משהו, השותפה העתידית אומרת לי (ולא פגשתי אותה עדיין) שכל דבר שאמצא מתאים לה. מה דעתכם על זה? נכון שאני חייבת להפגש קודים ולדבר איתה ? זהו, תווודה

העצה שלי

תיפגשי ותדברי איתה קודם, לא רק במובן של הדירה עצמה אלא יותר בשביל שתדעי מי היא ומה איתי ושתסכמו תנאים בסיסיים למגורים ביחד. שותף יכול להיות סוג של גלגל הצלה ויכול להיות סיוט. את מוזמנת לערוך חיפוש מתקדם עם הניק שלי ולהתעדכן במה שעברתי עם שותפים - בדגש על שותף שבעל הבית הביא בלי שנכיר אותו קודם ונבין באיזה טיפוס מדובר, מה שגרר להפרת חוזה מצידי ומצד השותפה אחרי טראומה קשה (תקראי לבד ותביני). אני לא רוצה להפחיד אותך, ויש יותר שותפויות מוצלחות מלא מוצלחות, אבל כדאי ךבדוק טוב טוב עם מי עוברים לגור לפני שחותמים על החוזה...

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

קודם כל, בקשר לשאלה האחרונה שלך, ברור שחייבים להפגש. כמו שלא היית מתחתנת עם אדם זר לגמרי שלא ראית קודם, ככה גם לא עוברים לגור עם מישהי שרק דיברת איתה בטלפון. תראי, אני אומר לך את האמת. לי באופן אישי היו שותפים מאוד מוצלחים, אבל זה עניין של מזל גדול. בגלל שהיו לי שותפים מוצלחים, אז היה נחמד כשהם היו בבית. מצד שני, חלק גדול ממה שהפך אותם למוצלחים, זה שהם לא היו בבית הרבה
(כשהם היו היה נחמד לבלות במחיצתם, אבל הרבה מהזמן הם בכלל לא הורגשו. עם השותף הראשון ממש היינו צריכים לתאם מראש כדי להפגש בגלל סדרי יום הפוכים לגמרי.). להערכתי הדיעה הרווחת כאן בפורום, ואני לגמרי יכולה להתחבר אליה, זה שאם אפשר לבד - אז עדיף. לגור עם אדם זר נוסף זו פשרה, והתקווה היא שהמחיר שלה לא יהיה גבוה מדי מבחינת הפגיעה באיכות חיים. רעש, שותפים שמעשנים, שגונבים, שאוכלים לך את האוכל שלך, שמביאים מלא חברים, שמלכלכים, שלא שוטפים את הכלים שלהם, שמשתמשים בדברים שלך בלי רשות - כל אלו הם דברים שעלולים לפול בחלקך (אם כי לא בהכרח כולם בבת אחת) עם שותפים. ומכל הדברים הללו את נמנעת כשאת גרה לבד. מצד שני, יש אנשים שמאוד מאוד יפריע להם לחזור הביתה כל יום לבית ריק. אם את אדם כזה (ואגב, את יותר ממוזמנת לספר עוד על עצמך
), יש מקום ללחשוב על שותף או שותפה - אבל אז צריך לבחור בזהירות. הייתי ממליצה לך לקרוא אחורה קצת על חוויותיהם של אנשים כאן, וגם להציץ בטאגליינס בשרשור של קווים אדומים - דברים שאנשי הפורום הגדירו כלא בא בחשבון כשזה בא לבחירת שותפים. אם יש לך עוד שאלות (טענות, מענות
), את מוזמנת לשתף.

tenen

New member
לדעתי את צריכה לבדוק משהו...

מציע לך לבדוק שוב עם עצמך מה רמת החיים שאת רוצה, תעשי רשימה של ציוד שאת צריכה ועדיין אין בדירה, דברים כמו: מקרר/מחשב/טלויזיה/מיקרו ורשימה של דברים לשלם באופן קבוע כמו שכר דירה/ארנונה/וועד בית/חשמל/קו טלפון/כבלים/אינטרנט. קודם תסתכלי אם את מסוגלת לעמוד בעלות השוטפת של הדברים ברשימה השניה, אם את לא מסוגלת או מסוגלת בקושי אז אין טעם לשכור לבד כי ממילא תצטרכי שותפה ועדיף כבר מראש לפני שנגמר לך הכסף. בהנחה ועברת על הרשימה השניה ויכולה לשלם על הדברים בלי להוציא כל אגורה שיש לך תעברי לרשימה הראשונה, ותראי אם אחרי ההוצאות של הרשימה השניה את יכולה להסתדר עם קניית הדברים מהרשימה הראשונה. כלומר יכול להיות שפתאום תגלי שאת מסוגלת לרכוש אולי שליש מהציוד ברשימה הראשונה ואת מחשיבה את כולו כחשוב, ואז ע"י הכנסת שותפה גם היא מביאה ציוד, גם תוכלו לרכוש ולהתחלק בשימוש, והכי חשוב זה יחסוך לך חצי מההוצאות השוטפות אז תוכלי להשלים יותר דברים מהרשימות שלך וגם לדירה הבאה יהיה לך יותר ציוד שרכשת.

למעלה