היי כולם!

תמיר1991

New member
היי כולם!

כתבתי מאמר ל"נושאון" על אוסף בולי החלל שלי. כל מי שמעוניין לראותו ולחוות דעה, אשמח אם ישלח לי את כתובת הדוא"ל שלו במסר, ואשלח לו אותו. אני מבקש במיוחד מאריק, דורון, שמוליק ורון - "ה"מומחים" שלנו, שיחוו דעתם. תמיר.

תמיר1991

New member
ואיך לא... מטל ענבר!

שגם יוכל לתת לי את השנים המדוייקות של הבולים ולתקן בשבילי מספר אי דיוקים. תמיר.

אובג'קשן!

אני ממש לא מומחה לבולים או לבולאות. אשמח לקרוא את המאמר, למרות שאיני מבין דבר בחלל. ולמה בעצם שלא תעלה אותו (עם או בלי התמונות) לפורום? אתה יכול לצרף אותו כקובץ וורד, וכך כולם, לא רק "המומחים" יוכלו להנות.

doroni10

New member
בדיוק!

הרי שכל אחד "מומחה" בתחום שלו - כך שכולנו "מומחים".

תמיר1991

New member
אריק - בוודאי שרציתי, אבל הוא

מלווה תמונות וגודלו.. 1108 KB... תמיר.

בשל תקלה טכנית נמחקו ההודעות.

תמיר ורן מוזמנים להעלות שוב - תמיר את המאמר ורן את הביקורת.

® רן

New member
הנה הביקורת...

קודם כל, אשמח לראות תמונות. אם קובץ הוורד עם התמונות גדול מדי, עדיין תוכל להעלות את התמונות לכאן אחת-אחת. מגבלת תפוז של 250KB לתמונה היא מגבלה גדולה למדי ואני יכול להראות לך תמונות גדולות מאוד ברזולוציה גבוהה שנכנסות בקלות לחצי מהגודל הזה. דבר שני, לא נהוג ולא מקובל לחשוף משתתפים בפורום בשמם המלא + שם משפחה (בשגיאת כתיב) + מקצוע. לא יודע אם לאבא של נעם אכפת או לא, אבל אני לא הייתי מקבל זאת ברוח טובה אם זה הייתי אני. דבר שלישי, כדאי לך לדעתי לפרט קצת יותר על הפריטים הבולאיים, מה הנושא המוצג בהם (הרי לא כולנו מומחים בנושא החלל כמוך), ולמה לדעתך הם מיוחדים חוץ מהעובדה שהם יפים בעיניך. האם הם מציגים אירוע מהותי בחקר החלל? לחילופין, האם יש להם חשיבות בולאית (נדירות, סיפור בולאי מעניין)? על בהוטן סיפרת בצורה מעניינת (וחבל שאני לא יכול לראות את התמונה), אבל על הבולים האירופים ושל איי אסשיון (לדעתי כך מבטאים את שמם, ולא אסקנשיון) לא אמרת דבר מלבד זה שהם יפים בעיניך. דבר אחרון, נראה לי (אם אני לא טועה) שכל הבולים שבחרת הם בולים שהונפקו לאספנים בלבד ולא נועדו מעולם לשימוש בולאי אמיתי. בשני מקרים מתוך השלושה הם גם ממדינות של בולי "זבל". האם לא מושכים אותך יותר בולים שנועדו לשימוש בולאי של ממש? רן

תמיר1991

New member
הנה המאמר המתוקן!

אז ככה, איי אסקנשיון היא מדינה מבוקשת בקרב האספנים ומוכרת בקטלוגים, לכן טעית. בהוטן קצת פחות, אבל לא משנה. מקווה שתיהנו! תמיר.

כמה נקודות למחשבה.

קראתי את מה שכתבת, ויש לי מספר דברים לומר. חשבתי אם לעדן את הביקורת, והחלטתי שלא. רצית את דעתי, ותקבל אותה כמו שהיא. אני כותב כל זה כדי שתלמד, תשנה ותשתפר, לא חלילה כדי לרדת עליך. קודם כל כמה מילים על המונח "מאמר". לדעתי, אם אתה רוצה לכתוב משהו שיפורסם בכתב עת שאחרים קוראים, הוא צריך להיות כזה שיעניין אותם, ירחיב את ידיעותיהם, ויתן להם חומר למחשבה. נדמה לי שאף לא אחד משלושת אלו נמצא בקטע שכתבת. רוב הקטע עוסק בך באופן אישי - מתי התחלת לאסוף, מה קיבלת מאבא ומה מאמא, כמה בולים יש לך וכו'. זה לא מסוג הדברים שמעניינים מישהו אחר. אולי כשרשור בפורום ("איך התחלתם לאסוף?") אבל לא בכתב עת בולאי. ייתכן שבעוד שנים רבות, כשתהיה זקן האספנים בארץ והמפורסם שבהם, יהיה למישהו עניין באיך התחלת ומה קיבלת ממי. כרגע, לא. לדעתי - כל הקטע הזה צריך להחתך החוצה. כשאני קורא על אוסף חלל, אני רוצה לדעת על האוסף, וכיצד הוא מתאים לשמו. אני רוצה שיהיה בו לפחות סיפור מעניין אחד ("איך נאלצתי לזחול במנהרה מתחת למפקדת נאסא על מנת להשיג את הבול..."). שיהיה בו סיפור איזשהוא. מה הסיפור שכתבת? איפה מתחבאת לה העלילה? מי הדמויות? (ודמויות בסיפור בולאי יכולות להיות הפריטים עצמם), מה ההתחלה ומה הסוף? לסיום הקטע, אתה מראה שלושה פריטים. למרות שאתה אולי אוהב אותם, על מנת שיעניינו גם מישהו אחר צריך שיהיה בהם, איך לומר - משהו מעניין. אלו שלושה פריטים רגילים לגמרי, ואתה לא מספר עליהם שום דבר מיוחד - רק מספר מה רואים בבול, ואת דעתך הפרטית עליו ("אני חושב שהוא יפה"). את זה אני יודע גם בלעדיך - אז מה חידשת לי, הקורא? כדוגמא, תחשוב על מוטי, אספן הסכינים. מה לדעתך היה כותב אם היה צריך להציג את שלושת בולי הסכינים שקיבל בשבוע שעבר? אני מנחש שהיה כותב משהו על הסכינים, על איך עשו אותם, למה הם משמשים וכו'. אתה כותב שבזמנך הפנוי אתה עוסק בחלל. אם כך, למה שלא תספר לקורא את הסיפור מאחורי הבול, מאחורי התמונה? אולי ספר קצת על מה שאתה עושה שקשור לחלל, ותדגים זאת בעזרת בולים? ולסיום, אני מצטרף לרן בעניין אחד. אם כבר אתה רוצה לכתוב ומקווה שמה שכתבת יפורסם בכתב עת בולאי, תהיה רציני. אל תראה בולי אום אל שמבי, לא בהוטן ולא בטיח. רק פריטים רציניים ואמיתיים לחלוטין. ועכשיו - יש לך את כל החופש הגדול על מנת לכתוב מחדש... נפלת בפח, חביבי! חשבת שאין שעורים? הנה קיבלת!

תמיר1991

New member
הביקורת כלל לא בוטה, היא בונה,

וזה מה שחשוב. אין לי עדיין סיפורים מעניינים עם אוסף בולי החלל, אך אני יכול למצוא פריטים יותר מעניינים וחשובים. אעבוד על זה בהמשך, אתחיל כבר מחר! תודה מראש, ~תמיר~

שים לב:

סיפור, סיפור, סיפור. זה שם המשחק באיסוף תימאטי. אל תחפש פריטים "חשובים", חפש סיפור טוב. ישנם בעולם הבולאות התימאטית שני סוגים של סיפורים: הסיפור התימאטי, והסיפור הפילטלי. כיוון שהאוסף שלך עדיין בחיתוליו, וסביר שאינו כולל עדיין פריטים שהם ממש יוצאי דופן, נסה לבנות יותר על הסיפור התימאטי. כמי שמעיד על עצמו שהוא מתעניין בחלל כבר שנים, בוודאי קראת הרבה ספרים בנושא ואתה לבטח יודע כמה סיפורים מעניינים בתחום הזה. ספר אותם, ונסה לראות האם יש לך במקרה פריטים שמתאימים לסיפור.אתה יכול להראות פריטים שאינם נמצאים באוסף שלך, אבל מתאימים לסיפור שאתה מנסה לספר: אפשר להוריד תמונות מהאינטרנט, או מכל מקור אחר, ובלבד שאינך מציג אותם כפריטים מהאוסף. ואם אתה לא מצליח למצוא שום סיפור, אל תצפה מאף אחד לקרוא. אבל אני בטוח שתמצא.

טל ענבר

New member
סיפורי חלל

נניח, סיפורו של הקוסמונאוט ולדימיר קומארוב, שנהרג בעת נחיתת חלליתו - סויוז 1 - והפך לקורבן הראשון של טיסת חלל. יש שפע בולים היכולים להציג את סיפורו - דיוקנו מופיע על בולים רבים, החללית, הטיל וכיו"ב. רעיונות נוספים? יש רבים, וכדאי שתבנה את הסיפור סביב מה שמעניין אותך מחד, ואתה בקיא בו מאידך.

doroni10

New member
או אם מדובר באוסף סובייטי בעיקר

ואם ניתן לשלב למשל בולים משאר מדינות ברית וארשה, ואז להציג את אותם בולים המראים טילים וחלליות שלא היו ולא נבראו- לנסות לקשר אותם לתאריכי הוצאה ולבדוק מה הסיבה בפועל שהוציאו בולים שכאלו (רמז- יש קשר... ) דורון,

ואולי אתה יודע מיהו וילי הולץ,

שאליו ממוען המכתב? אני שואלת רק בגלל שהכתובת שלו העלתה בי זכרונות משכבר (רמז - לפי הרחוב שבו הוא גר, יודעים מי ותיק בקריה ומי הגיע זה מקרוב).

ke1234

New member
לאש"י אינני יודע מיהו וילי הולץ אך

מעניין מה הקשר שלך לקרית מוצקין לרח' השופטים? דרך אגב הגלויה נשלחה על ידי אוטו וולטר , ווילי ואוטו ,שמות שכבר לא קיימים ,אולי ללויתנים בלבד.

סבא שלי תמיד סיפר לי

על אוטו וקרלה לאוטו אין אוטו (למי כבר היה בשנות ה-50) ולקרלה שאף פעם לא קר להמצחיק בקושי, אבל סתם הזכיר לי

Tal Inbar

New member
Well,,,,,,What do you know.....

Dissinformation in Soviet space stamps - How couldn`t I think of that Well,actually, I DID

למעלה