כמה נקודות למחשבה.
קראתי את מה שכתבת, ויש לי מספר דברים לומר. חשבתי אם לעדן את הביקורת, והחלטתי שלא. רצית את דעתי, ותקבל אותה כמו שהיא. אני כותב כל זה כדי שתלמד, תשנה ותשתפר, לא חלילה כדי לרדת עליך. קודם כל כמה מילים על המונח "מאמר". לדעתי, אם אתה רוצה לכתוב משהו שיפורסם בכתב עת שאחרים קוראים, הוא צריך להיות כזה שיעניין אותם, ירחיב את ידיעותיהם, ויתן להם חומר למחשבה. נדמה לי שאף לא אחד משלושת אלו נמצא בקטע שכתבת. רוב הקטע עוסק בך באופן אישי - מתי התחלת לאסוף, מה קיבלת מאבא ומה מאמא, כמה בולים יש לך וכו'. זה לא מסוג הדברים שמעניינים מישהו אחר. אולי כשרשור בפורום ("איך התחלתם לאסוף?") אבל לא בכתב עת בולאי. ייתכן שבעוד שנים רבות, כשתהיה זקן האספנים בארץ והמפורסם שבהם, יהיה למישהו עניין באיך התחלת ומה קיבלת ממי. כרגע, לא. לדעתי - כל הקטע הזה צריך להחתך החוצה. כשאני קורא על אוסף חלל, אני רוצה לדעת על האוסף, וכיצד הוא מתאים לשמו. אני רוצה שיהיה בו לפחות סיפור מעניין אחד ("איך נאלצתי לזחול במנהרה מתחת למפקדת נאסא על מנת להשיג את הבול..."). שיהיה בו סיפור איזשהוא. מה הסיפור שכתבת? איפה מתחבאת לה העלילה? מי הדמויות? (ודמויות בסיפור בולאי יכולות להיות הפריטים עצמם), מה ההתחלה ומה הסוף? לסיום הקטע, אתה מראה שלושה פריטים. למרות שאתה אולי אוהב אותם, על מנת שיעניינו גם מישהו אחר צריך שיהיה בהם, איך לומר - משהו מעניין. אלו שלושה פריטים רגילים לגמרי, ואתה לא מספר עליהם שום דבר מיוחד - רק מספר מה רואים בבול, ואת דעתך הפרטית עליו ("אני חושב שהוא יפה"). את זה אני יודע גם בלעדיך - אז מה חידשת לי, הקורא? כדוגמא, תחשוב על מוטי, אספן הסכינים. מה לדעתך היה כותב אם היה צריך להציג את שלושת בולי הסכינים שקיבל בשבוע שעבר? אני מנחש שהיה כותב משהו על הסכינים, על איך עשו אותם, למה הם משמשים וכו'. אתה כותב שבזמנך הפנוי אתה עוסק בחלל. אם כך, למה שלא תספר לקורא את הסיפור מאחורי הבול, מאחורי התמונה? אולי ספר קצת על מה שאתה עושה שקשור לחלל, ותדגים זאת בעזרת בולים? ולסיום, אני מצטרף לרן בעניין אחד. אם כבר אתה רוצה לכתוב ומקווה שמה שכתבת יפורסם בכתב עת בולאי, תהיה רציני. אל תראה בולי אום אל שמבי, לא בהוטן ולא בטיח. רק פריטים רציניים ואמיתיים לחלוטין. ועכשיו - יש לך את כל החופש הגדול על מנת לכתוב מחדש... נפלת בפח, חביבי! חשבת שאין שעורים? הנה קיבלת!