היי כולם!

נויקה

New member
תודה שי

וחידה- יודע מי היתה נֹעה המקראית? שתי נקודות לפותר נכונה.

נויקה

New member
מממ

אש"י, את מסוגלת ליותר. את צודקת שהיא היתה ביתו של מישהו, אבל לא של למך וגם משהו מיוחד בזה שהיא היתה ביתו של מישהו.

רגע, |דופקת את הקונקורדנציה בראש|

אז מי היתה בתו של למך? אולי עדה? העין בלבלה אותי. |הולכת לגוגל| אוקיי, בת צלפחד. מה היה מיוחד בבנות צלפחד? ותשמחי שלא קראו לך "מַחֲלָה" או "חֹגְלָה".

נויקה

New member
יפה מאוד

אז שתי נקודות יש לך. הן אפילו הצליחו במאבק. הן היו הנשים הראשונות שקיבלו נחלה. כשחילקו את הנחלות לשבטים ואז למשפחות, נתנו נחלה לצלופחד אבל אז הבינו שאחרי שהאבא ימות לא יהיה מי שירש את הנחלה כי יש לו רק בנות. ואז יהושע (אם אני לא טועה) החליט שבנות צלופחד יוכלו לרשת את הנחלה של אביהן.

צריך לספר את זה לג'יין אוסטן -

ב"גאווה ודעה קדומה", מנסים לחתן את אליזבת עם מר קולינס, דודן רחוק של האבא, מר בנט, רק בגלל שלאחר מותו של מר בנט, הנחלה תעבור לידי מר קולינס, ולא לידי חמש בנותיו של מר בנט. מעניין, שאליזבת, עם כל הדעתנות שלה, לא חשבה לנסות לשנות את רוע הגזירה (של חוק הירושה). מצד שני, היא היתה דעתנית מספיק בשביל לא להתחתן עם הקוף הדביל הזה, מר קולינס.

בוסטר1

New member
סבלנות וסובלנות

אני חושב שכולנו צריכים אנפוזיה אז שלא יעבדו עלנו קחו אנפוזית סבלנות קחו בחשבון בן כמה תמיר ותמיר ישר כוח על המאמץ לרשום מאמר יש כאלו שגם את זה לא עושים ותלמד לקבל ביקורת גם עם היא לא בונה

ke1234

New member
כל הכבוד לתמיר על היכולת ועל הרצון

לשתף אותנו ,אני מעריך שרובינו לא התנסחנו כה יפה כשהיינו בני 13, בפרספקטיבה של זמן ,בו נאמר בעוד שנתיים ,תמיר יהיה כותב מאמרים מעולה, אין לי ספק שילמד מההערות וישתפר וצפוי לו עתיד מבורך בכתיבה וכנראה גם בתחומים נוספים . אני מאחל לך ישר כח ,אתה בדרך הנכונה . גיל.

למעלה