היי כולם!!!!

היי כולם!!!!

היי!!!!! אני חדש פה בפורומים. אני משחק מו"ד בקבוצה של הDDM כבר חודש וקצת ושיחקתי קצת לפני זה עם בני דודים שלי. אני משחק עכשיו גמד נווד (ת´ורין דומהאמר) דרגה 2 עוד מעט 3. לפני זה שיחקתי חצי אלף פלאדין. יש לי שאלה שהייתי רוצה לקבל תשובה עליה בקרוב...... בהרפתקאה האחרונה אני ועוד אחד מחברי הקבוצה החלטנו לבנות או לקנות פונדק/באר/בית בושת ולהפוך אותו לדבר החם הבא, להרוויח כסף טוב יומיום ולהנות מפרסום וכבוד בקהילה. רציתי לדעת איך אפשר לרכוש פונדק או לבנות אחד? איך כדאי לנהל אותו? מה הבעיות שיכולות להתעורר בגלל זה? וכו´ אני יודע לכם אם תעזרו לי LIGHTBRINGER

The DDM

New member
ולאלה שלא יודעים!

נווד נקרא על רובכם נוכל ובאנגלית הוא BARD

DDN

New member
אלון - איפה אתה חי?

BARD הוא בעברית עד היום - פייטן. והחל מחודש הבא כנראה - טרובדור. נוכל זה מה שפעם נקרא בפינו גנב, והוא התרגום של ROUGE

shadowfax

New member
BARD וגנב

היו שייכים לקטגורית הנוכלים. כך שגם הגנב נחשב לנוכל וגם הפייטן נחשב לנוכל.

אני עושה מה שאלון אומר לי

אני מכיר את המונחים של מו"ד באנגלית משום שהשה"ם הקודם שלי שממנו למדתי לשחק בעצם. לא היתה גרסה מתורגמת של מו"ד ולכן גם השתמשנו במונחים באנגלית, אני אמרתי לאלון שאני רוצה להיות BARD והוא אמר שקוראים לזה נווד. למען האמת לא אכפת לי איך תקראו לזה, יותר מעניין אותי שתענו על השאלה המקורית שלי

The DDM

New member
חחחחחח זה היה ציטוט מתאים!!!

ואני לא אמרתי שקוראים לזה נווד! זה היה הוא!!! הוא אמר לי "אני רוצה ליהיות אלף נווד" וכרק חשבתי על הרעיון של אלף הוא אמר לי "נווד- BARD" ואז הבנתי (אני לא יודע איך קוראים לזה, פייטן, נוכל, טורבדור או כל דבר אחר אני קורא לזה BARD!!!) אה ודן על תדאג אני שיכנעתי אותו לעזוב את האלף! הוא גמד BARD למרות שבספר של המהדורה השלישית לשחקן כתוב שהבארד הוא דמות לאלפים, בני-אדם, חצי-אלף חצי-אדם! אבל הוא גמד (מקרא נדיר!) ועוד משהו שלא מסתדר לי טורבדור זה לא סוג של בארד ?
אז ממתי ה"פייטן" או "נווד" זה טורבדור לפני שהוא מחליט שזה מה שהו מתוך עוד כמה סוגים.....

DDN

New member
BARD מילה באנגלית. טרובדור זה

התירגום לעברית.

הלדין

New member
לא מדויק.

"טרובדור" הוא שם לזרם אמנותי במוזיקה של ימי-הביניים. יש להבחין היטב בין פייטן לבין זמר-נודד- פייטנים מחברים שירים אבל לעיתים קרובות אחרים שרים אותם בעוד זמרים-נודדים מקבלים את החומר שלהם מהפייטנים ומעמיתיהם(שקיבלו אותם מהפייטנים) אבל הם בדרך כלל אינם מחברים שירים בעצמם. אחד המקורות של הזמרים-הנודדים ביה"ב היו המנזרים שלאורך הדרך- המנזרים השתמשו בהם כפרסומות חיות למנזר עצמו או שפרחי הנזירות(שגם אז נהגו לחבר שירים בשיעורים) היו מעבירים להם מפרי-הגותם.(מצד שני, כהן חובב שירה הוא דמות נדירה במו"ד) זמר-נודד בכלל נקרא ז´ונגלר בגרמנית ומיניסטרל באנגלית. אישית, אני מעדיף את המילה ז´ונגלר.("החברה הפיאודלית" מאת מארק בלוך)

סתם לידע כללי

תודה על התגובות אבל רק שתדעו...אני באתי אל אלון ואמרתי שאני רוצה להיות BARD הוא שאל אותי מה זה ואמרתי לו ש BARD זה זה שמנגן ועושה קסמים אז הוא אמר...אההה.נווד....דרך אגב אם יהיה לי פונדק אז אני יוכל לצאת להרפתקאות בכל זאת. אני יכול לשכור מישהו שישמור על הפונדק בזמן שאני נעדר, להשאיר את העורב שלי (שאלון לא נותן לו להילחם, רק לעשות ריגולים מיותרים) שישים עין על השומר החדש וכשאני יחזור אני ישאל את העורב (יש לנו דרואיד שמדבר עם חיות בחבורה) מה קרה בפונדק אם הכל היה בסדר אני יתגמל את השומר ויצא להרפתקאה הבאה.

DDN

New member
בנוגע לשאלה שלך.

קודם כל, דבר כזה זה בהחלט רעיון טוב (ובמיוחד עם המצב הכלכלי אצלכם בעולם יותר טוב מבעולם האמיתי שלנו) הדבר הראשון הוא התכנון: איזה עסק ברצוני לפתוח? ההחלטה הזו חייבת להיות מושפעת מאוכלוסיית היעד ומהמיקום הרצוי: אתה לא תפתח בית בושת באמצע מאה שערים, ואתה לא תפתח באר ביישוב של 15 אנשים. רצוי כמובן לפתוח את המקומות הללו במקומות עם מקסימום אוכלוסייה מגוונת ומינימום תחרות. ברגע שהחלטת על זה, יש לאגור מספיק כסף כדי לקנות/לשכור/לבנות בניין מתאים. זה יכול להיות בית שתרצה לשבור בו כמה קירות, זה יכול להיות שטח אדמה שאתה קונה ובונה עליו, או זה יכול להיות פונדק שפשט את הרגל בגלל ניהול כושל ואתה רוצה "להפיח" בו חיים חדשים. ונאמר אתה מתחיל מאפס - ז"א יש לך דמות עם ממון בלי כלום, אתה הולך אל האציל המקומי, רוכש חתיכת אדמה, מחפש אנשי מקצוע לבנייה, אדריכל, קבלן בנייה, פועלים, ספקי חומרים. משלם לכולם, והפרוייקט מתחיל לרוץ. כמובן יש לשלם רשיונות לעיריה (אם היא גובה כאלה) ברגע שהבניין גמור, יש לרכוש רהיטים מתאימים, ועובדים מתאימים (ואני אתייחס עכשיו רק לפונדק): טבחים, מלצרים, בארמן, חדרניות, ובדרנים. יש לקבוע איתם על משכורת, ואז יש לרכוש מצרכים שונים: מזון, משקאות, כוסות, צלחות, סדינים למיטות וכו´. ואז להתחיל להריץ את העסק. אני חושב. אה כן. ולא לשכוח אבטחה.

The DDM

New member
זה היה טעות מצידי אבל כל שה"ם טועה!

הקבוצה במסימה מסויימת והיא כוללת הגעה למצודה רחוקה ולגנוב משהו. הבטחתי שכשהם יחזירו לפורטנגס- עיר הזהב שבה הם התחילו לשחק הם יקבלו משהו בנוי, בניין משלהם שיכניס כסף, הנאה ועוד כל מיני דברים מגניבים. אבל אני מבטיח שזה לא יהיה פונדק. אני לא יתן להם להחזיק פונדק... זה נוגד משהו בדרך שבא אני בונה הרפתקאות גדולות. הם יכולים עם הם רוצים לחשוב על משהו אחר ואני יתן אותו בכייף (אולי, תלוי מזה) ואם לא אני כבר יתן להם משהו טוב.

DDN

New member
אל תיתן להם כלום.

תן להם להרוויח את מה שהם משיגים. אם הם ישיגו פונדק בצורה אינטליגנטית אל לך כשה"ם לדכא אותם. זה לא יהיה הגיוני או פייר. מה שכן, תן להם את מה שהרוויחו, ואם זה לא יסתדר, תמיד תוכל "להרוס" את זה אח"כ.

The DDM

New member
השחקן ימצא את החרב האגדית

רק אם השה"ם ישים אותה במקום שאליו הלך השחקן. לשחקן תיהיה הזדמנות ואפשרות לבנות פונדק או להרוויח אחד (רמז לשחקן) אם השם יתן לו את ההזדמנות נכון שזה שגיעה של השה"ם לגלות אבל לפעמים אני לא מתאפק לדוגמה.... פעם ברח לי שכולם יקבלו תוך 3 "סשנים"(למדתי את זה מהפורום) נשק יותר חזק מהנוככי כמו שברח לי כשהם דיברו על בניינים שאני יתן להם בניין כדי להקטין את הנזק הבטחתי שאני לא יתן להם פונדק, או שאני לא יתן להם אחד שיחזיק יותר מידי זמן.

DDN

New member
פה אתה טועה!

ברור שהדמות תמצא את החרב רק אם המנחה ישים אותה שם! אבל המנחה הוא לא זה שישאל את השחקן: X מחפש חפצים בחדר? אם השחקנים כ"כ יתלהבו מהקרב, וישכחו לחפש בחדר. בעיה שלהם! אל לך כש"מ לתת שום דבר על מגש של כסף. בנוגע לפונדק. זה כבר משהו אחר. זה לא חפץ ששם, זה בעיר. אם לדמויות יש מספיק כסף (ז"א המנחה היה נדיב יתר על המידה) הוא לא יוכל למנוע מהן לעשות בכסף מה שהם רוצים, בלי נימוקים טובים. מה זאת אומרת "ברח לי שכולם יקבלו תוך 3 פגישות נשק יותר חזק"? אתה מבטיח הבטחות? איזה מין משחק זה? מבטיח להם בניינים? אתה לא מקטין את הנזק ככה, אתה מקלקל את המשחק והשחקנים. תאמץ מילים כמו: "אולי", ו"חכו לפגישה הבאה", ו"נראה", ו"אני לא מגלה כלום". אל תבטיח כלום! ואתה לא צריך להיות זה שנותן להם את הפונדק. ומקסימום, אם הם ירצו את הפונדק, הם לא יוכלו לצאת להרפתקאות (יש להם פונדק לנהל), זה הזמן להפריש אותם מחיי ההרפתקנות, ולהתחיל דמויות חדשות.

למעלה