היי כולם!!

היי כולם!!

הי כולם אני חדשה פה!! אני איילת ואני בת 14 החלטתי לכתוב פה בפורום מכמה סיבות: 1.אני כרגע גרה בישראל אבל יש סיכויים די טובים שאני עוד כמה זמן יעבור לחו"ל, כנאה לארה"ב או קנדה 2.יש לי שאלה אל כולכם: אפילו שאתם בחו"ל זה לא מפריע לכם לקיים את כל החגים והדברים שקשורים ביהדות, למשל, לצום ביום כיפור או לאכול מצות בפסח? ואיך מתייחסים אליכם בתור יהודים? -איילת-

F R E A K O U T

New member
תראי אני לא גר בחו"ל

אבל כרגע דיברתי עם חבר שלי (שחף) שגר בפנסילבניה נראה לי... (ארה"ב) והקראתי לו את ההודעה הוא ענה ככה: "פה אין שום בעיה, בדרך כלל הולכים כמה רחובות לקהילה היהודית ושם כולם חוגגים,אני אישית לא ממש שומר על החוקים של החגים אבל ההורים שלי כן, תמיד מתקשרים אלי כל החברים שלי אומרים רוצה לבוא לסוע להפגש לצאת בלה בלה בלה ובדרך כלל אני משכנע את ההורים שלי לצאת אבל כשלא אני פשוט נשאר בבית זה כולה שכמה ימים בשנה" טוב זה מה שהוא אמר הלכתי להמשיך לדבר איתו... ביי

מפריע? להפך.

בחו"ל יהודים מקיימים את כל המצוות בניגוד לישראל. מי שרוצה, צם ביום כיפור. אני אישית לא הלכתי לבי"ס בימי כיפור כי בכל זאת, יום כיפור. גם לא יצאתי ולא כלום. בפסח? הייתי באה לבי"ס עם מצות (עד היום צוחקים עליי בגלל זה
) לדעתי זה מה זה לא משנה...

recruta

New member
אצלי..

אצלי ההורים שלי נותנים לי לא להגיע לבית ספר כשיש חופש מבית ספר בארץ.. ילדים בבית ספר שלי מקנאים! זה משגע אותם הם כבר מבקשים מההורים שלהם להתגייר (; אבל הם התרגלו.. מה שמצער, כי לפני שמונה חודשים בערך, הייתה לי שפעת קשה מאוד.. וילדים התקשרו אלי הביתה ואמרו לי (תרגום לעברית) "חג יהודי שמח!!" נעלבתי, אבל הם לא ידעו שהייתי חולה, קורה :) עמי

sivani

New member
הקדמה קטנה

אני אתאיסטית,ככה שאני אוכלת חמץ בפסח ולא צמה ביום כיפור-גם הולכת לבצפר אבל יש ברוב המקומות מצות.

למעלה