היי כולם

נאנדה

New member
היי כולם

בדרך כלל אני "סמויה" בפורום הזה, אך הפעם החלטתי לשתף.
רציתי לבדוק - האם עוד מישהו חוץ ממני סובל מהמיזור הבלתי הגיוני, הנורא והאיום של סדרות ביס? הגדילו ועשו - המיחזור הוא לא של סדרות אלא של עונות. ראיתם עונה שש ושבע של סייק? הופ! הנה שוב. ושוב!! כנל לגבי עונות ארבע ושבע של המפענחת ( לאחרונה נעלמו, אולי נגמרו הזכויות?). וג'ורדן? אנחנו במחזור שלישי ברצף. וסו תומס ו... המאתר, הסדרה החד עונתית הכושלת. ופעם שניה שראיתי את NCIS כי קיויתי שיעברו לעונות הבאות. נו, כולם יודעים על מה אני מדברת.
ועוד: ביטלתי את המינוי לוי.או.די כי כל מה שיש שם יש גם בערוצים הרגילים, ומה שאין יושב בוי.או.די כל כך הרבה זמן שבאמת כבר ראינו הכל.השפע נראה מרשים, אך למעשה אותן סדרות ספורות מככבות בכל הקטגוריות של הסדרות.
ולגבי מי שהסדרות של HBO לא ממש מדברות אליו (אני מוצאת את כולן ארוכות, משמימות ומיגעות) - טוב, הוא אכל אותה בגדול. קראתי פעם שמאז שיס רכשו את זכויות השידור של HBO לא נשאר להם כסף לסדרות אמריקאיות חדשות, ואכן כך זה נראה.
לוח השידורים בארה"ב מלא כל טוב: לנצח, CSI סייבר, המסתורין של לורה, סטוקר, סקורפיון ועוד ועוד. ואנחנו תקועים עם פעם שביעית של שומרת סוד עונה ארבע ופעם שלישית ברצף של פרשיות סמויות 4.
לאט לאט הולך ונגמר לי מה לראות ביס... עצוב.

is00

New member
את לא היחידה שזה מפריע לה אני בטוח.

המיחזור מפריע גם לי, אבל בעיקר במשבצות "הפריים טיים" ביס. אני מדבר על אותן משבצות שאמורות להיות מוקדשות לסדרות ועונות חדשות(21:15-22:45 בדרמה, 22:00-23:30 באקשן. 22:00 - 23:30 באו) שכמעט חצי ממשבצות השידור האלה(בעיקר ב"עונת המלפפונים") מוקדשות לשידורים חוזרים. בשאר היום לעומת זאת... אני לא חושב שאפשר להאשים את יס. אי אפשר שבמהלך כל היום ישודרו סדרות ועונות חדשות. את יודעת מה - לא כל היום מ- 18:00 והלאה. שידורים חוזרים של הערב הקודם הם גם דבר מוצדק, ככה שגם פה אני לא אבוא אליהם בטענות, כי... תאמיני לי הם לא שונים מהוט(ואני בטוח שגם מ"סלקום") זה בדיוק מה שהולך גם שם.

אני מסכים לחלוטין שצריך להגדיל את המבחר של הסדרות שמשודרות בשידור חוזר, אבל הבעיה היא ש...בשנים האחרונות הרבה מהרכש של יס די כשל. המון סדרות שהם רכשו בקושי שרדו עונה. וזה הכניס אותם לבעיה גדולה בתחום הזה.
אני גם אמרתי פה יותר מפעם אחת שזה כנראה בגלל העסקה שהם חתמו עם HBO שדלדלה להם את המשאבים, ואילצה אותם להתפשר על סדרות עם סיכויי הצלחה נמוכים להחזיק יותר מעונה או שתיים, סדרות של ערוצי כבלים בסיסיים או סדרות סוג ד', שנרכשו מרשתות שידור קטנות יחסית בהן, גם ככה, העונות די קצרות. ושלא נשכח סדרות בריטיות(וזרות), שאולי יכולות להיות מאוד איכותיות, אבל גם העונות שלהן די קצרות(אפילו מאוד) וזה מה שיצא.

בכל מקרה, אני לא יודע מה אורך החוזה שיס חתמו עם HBO, אבל אני מקווה שברגע שהוא יסתיים הם לא יחדשו אותו. לדעתי זה פשוט לא שווה את זה. בעיקר בנוף הטלוויזיוני העכשווי.

LeRanch

New member
לא מסכים בכלל

בואי נתחיל מזה ש-לנצח, CSI סייבר (שמשודרת ב-HOT, כך שאין מה לצפות שתגיע ל-yes), המסתורין של לורה וסטוקר הן סדרות לא מצליחות ולכן עדיף שבכלל לא ישודרו אצלנו כי סביר להניח שלא יהיה להן המשך בעונת השידורים הבאה. סקורפיון כבר חודשה ואני באמת מופתע שהיא לא נחתה בישראל עדיין.
&nbsp
באשר ללוח השידורים של yes, כמו שאיתי ציין, אי אפשר לשדר תכנים חדשים 24/7 ולכן רוב היום יש ש.חים, והפרקים החדשים משודרים רק בשעות הערב והלילה. הש.חים משודרים בגלל הסכמי רכש, זה לא ש-yes משדרת אותם בלופים סתם כי בא לה. היא מחויבת לשדר אותם עד סיום הזכויות.
&nbsp
ב-VOD דווקא יש סדרות שאין בערוצים הרגילים וגם לא צפויות להגיע אליהם כרגע (נאשוויל, damages, שרלוק, נס רפואי בין היתר), ולכן אני דווקא כן חושב שהשפע בו הרבה יותר גדול, מה גם שהוא מאפשר צפייה בזמן החופשי ולא בהתאם ללוח השידורים/ההקלטות.
&nbsp
אני חושב שהטענה על הסכם הרכש עם HBO היא תלושה מהמציאות. yes רוכשת סדרות גם מרשתות אחרות, מצליחות יותר ומצליחות פחות, ואי אפשר לרצות את כולם. אני בטוח שאם לא היה הסכם כזה ומשחקי הכס/הנותרים/בלש אמיתי היו משודרות ב-HOT, לקוחות yes היו מתרעמים ומתלוננים. אנחנו חיים בעידן שבו להיות לקוח של חברה אחת לא אומר שאי אפשר ליהנות מכל העולמות, ומי שרוצה ליהנות מסדרות של שתי החברות יכול בפשטות לעבור לסלקום tv. אני שמח להיות לקוח של חברה שהסדרות המצליחות ביותר בארה"ב משודרות אצלה, וסדרות שנרכשו ע"י HOT ובא לי לראות - אני רואה בדרכים שלי.

is00

New member
אופי התוכן של הוט לא מתאים לתכנים של HBO גם ככה.

בהוט הם יותר מעדיפים להתמקד בסדרות נעורים, יצירה מקומית או סדרות אקשן. פה ושם הם מביאים תכנים יותר...בוגרים. לדעתי גם אם לא היה את החוזה הזה בין יס ל- HBO הסדרה היחידה שאולי היה סיכוי שתגיע להוט היא "משחקי הכס". טוב אולי גם "בלש אמיתי" בגלל השמות הגדולים שקושרו אליה. כל השאר... ממש לא.

LeRanch

New member
מה?!

א. מאיפה אתה יודע במה HOT מעדיפים להתמקד?
ב. למה נראה לך בעצם שהם מעדיפים להתמקד בסדרות מהסוג הזה?
ג. איך אתה מסביר את זה שהם משדרים את פשע אמריקאי, סודות ושקרים, מד מן, סמוך על סול, נאשוויל, קומיוניטי, קוגר טאון, האחות ג'קי, טרנספרנט, אבא אמריקאי, סקנדל, המדריך לרוצח, מרוששות, ממי, מייק ומולי, מחלקת גנים ונוף? אף אחת מהן היא לא סדרת נעורים, לא יצירה מקומית ולא סדרת אקשן, הרבה מהן מתאימות לקטגוריה של "תכנים בוגרים" (המצאה שלך).
ד. מאיפה אתה יודע שאם לא היה הסכם משחקי הכס ובלש אמיתי היו מגיעות ל-yes?
ה. הדיון הזה יכול להימשך ל-נ-צ-ח, כי כמו שאמרתי - אי אפשר לרצות את כולם. המלצתי היא כאמור לצפות בדרכים שאינן דרך ספק השידורים כי זה נהיה יותר ויותר פשוט, לשלם כפול גם ל-HOT וגם ל-yes או לשלם גם לסלקום tv שמציעה סדרות משתי החברות ועוד כאלה שלא משודרות באף אחת מהן.

is00

New member
התרשמות שלי מלוח השידורים של הוט.

יצא לך פעם להסתכל על לוח השידורים המלא של הוט?
&nbsp
לגבי השאלות שלך...
הוט משווקים את עצמם כ"הבית של היצירה הישראלית" ויש להם הרבה כאלה בלוח השידורים שלהם.
אם תיקח את התכנים "הבוגרים" של הוט, כפי שהגדרתי אותם, ותשווה אותם לאלה של HBO אתה תגלה הבדל גדול. התכנים הבוגרים של הוט מזכירים יותר סדרות כמו "האמריקאים" שמשודרות ביס. רק לשם הבהרה - תמיד יש יוצאים מהכלל - הסדרות של "שואוטיים" לדוגמא.
למה אני חושב שהם מעדיפים להתמקד בתכנים ל"בני הנעורים"? יצא לך לראות כמה סדרות של CW(או רשתות אחרות הפונות לפלח אוכלוסייה דומה) משודרות אצלם? די הרבה. אגב הזכרת את "נאשוויל" ו"קוגר טאון"...אם יורשה לי להגיד - אני מתייחס אליהן כסדרות שיושבות בול על משבצת ה"סדרה לבני הנעורים". .זה שהדמויות שם יותר מבוגרות היא רק "אותה הגברת בשינוי אדרת", לטעמי.
&nbsp
לגבי "סקנדל" ו"המדריך לרוצח"... ההסבר מאוד פשוט - שונדה ריימס. גם להוט יש עניין בדברים עם פוטנציאל גדול להצלחה כדי ל"נפנף בו" בתחרות מול "יס" על הכיס של הצרכנים.
&nbsp
את "סמוך על סול" קל מאוד להסביר - "שובר שורות".
&nbsp
לגבי הקומדיות... אני אסביר זאת כך - "קומדי סנטרל".
&nbsp
אה ואני צריך להבהיר משהו - כשאני אומר "תכנים בוגרים" אני מתכוון לתכנים שמתאימים לבני 18 ומעלה, לפי הצנזורה האמריקאית. מעבר לזה יש כמה סדרות שהזכרת שאין לי מושג על מה אתה מדבר.

&nbsp
לגבי ד'... אמרתי שאלו 2 סדרות שאילולא ההסכם אולי היו נרכשות על ידי הוט במקום יס.

shulak14

New member
מה שמוזר לי שחברה שמנויה להוט רואה

אצלם את האנטומיה של גריי (באיחור אמנם אבל זה לא משנה את העיקרון), מחשבות פליליות וסדרות אחרות ״שלנו״. היה מגיע לנו לפחות בתמורה את העונות מעבר לחמישית של Ncis.

סדרות של יס מגיעות אלינו רק ל vod , אם בכלל.

לגבי אופי הסדרות ,כמי שהיתה מנויה שנים על הוט,היש להם הרבה יותר סדרות ״רכות״ כמו הסדרות בערוץ yes base.(הערוץ יתקע לנצח עכשיו בלום עם הסדרות שיש בו?) וגם סדרות נעורים לאו דווקא קומיות. דווקא חסר לי. מה שנקרא סדרות ״בוגרות״ הם הרבה פעמים אלימות מדי בשבילי..

גםצופה

Member
מנהל
לא בטוחה אבל נדמה לי

ש'האנ טומיה של גריי' שודרה בהוט רק למי שיש לו VOD.
ה-VOD שם לא מצריך התקנה מסובכת כמו שדורשים אותה ביס....

is00

New member
האנטומיה משודרת בהוט על בסיס יומי בערוץ 3 של הוט.

גםצופה

Member
מנהל
הבנתי...

זה בעצם כמו ששודרה ביס הסדרה 'אחים ואחיות' בשידור יומי. לא?
&nbsp
בשעתו שאלתי בפייסבוק אם יהיה שידור חוזר של הסדרה והבנתי שלא - כי הזיכיון איפשר רק שידור לתקופה מסויימת...

נאנדה

New member
למען הסר ספק!

לא דיברתי בכלל על לקלוע דוקא לטעמי. הטענה שאני מקבלת יותר מכולן היא שאי אפשר לקלוע לכל הטעמים. דיברתי על מיחזור ב-לופים ועל סדרות "איכותיות". אני לא רוצה סדרות איכותיות, אני רוצה לראות טראש אמריקני שהטובים טובים והרעים מפסידים.... לכן אני צריכה את שעות השידור הלא פופולריות, כגון שעות הצהרים, כדי להקליט לי משהו לראות במיטה אחרי יום עבודה איכותי במיוחד. אבל כאמור - אין! יש גליידס עונה שלוש פעם רביעית בלופ וכו'.
ורבותי - ראיתי את רפואה משפחתית בוי.או.די, לקח לי כמה ימים, נגמר! עונה שניה, שהתחילה בארה"ב, לא משדרים.כנ"ל שרלוק.
משהו השתנה ביס, כי עד לפני כמה חודשים כך בדיוק זה היה עובד בשבילי. איפה הם נתקעו עם אותן עונות של אותן סדרות...? זב באמת לא היה כך.
למדתי כאן על קיום סלקום טיוי - אני הולכת לבדוק מה זה. תודה!

LeRanch

New member
כל הפרקים הקיימים של שרלוק זמינים ב-VOD

הפרק הבא הוא ספיישל חג המולד שישודר בבריטניה בדצמבר 2015.
רפואה משפחתית 2 עלתה בקנדה בדיוק לפני שבועיים, ובגלל שהיא בקטגוריית ה-Binge אז היא עדיין לא עלתה אצלנו. ייקח קצת זמן בשביל זה.

דנה 1984

New member
לא מסכימה בכלל

איך אפשר לומר שכמות הסדרות ביס מתדלדל. הVOD מלא בסדרות. קשר דם(ראיתי את כולה) עמק האושר זרה(פרקים חדשים),אישה טובה(פרקים חדשים) פאודה(סדרה מעולה) אני למשל רואה עכשו את דמג'ס ונהנית מכל רגע. יש עוד הרבה סדרות סמוך על סול הסוכנת קרטר שאני לא התחברתי, אז מה? אי אפשר לרצות את כולם! יש את משחקי הכס בערוצי הסדרות, אנטומיה של גרי ועוד.
האמת שאני רואה עכשו יותר VOD כי זה יותר נוח. כמה אפשר לראות?
נראה לי שה"סמויה" שכתבה את ההודעה היא מנוייה בהוט ורוצה סתם לזרוק רפש.
מה יש בהוט ?סדרות ישראליות שאיני אוהבת במיוחד. אז יש להוט את סקנדל. אי אפשר שיהייה הכל!
&nbsp

גםצופה

Member
מנהל
ומה עם מד-מן ?

שנדמה לי גם היתה רכישה טובה של הוט...
&nbsp
כעקרון אף אחד לא השווה עם ההיצע שיש בהוט - אבל היצע הסדרות השוות שעולות ביס ירד משמעותית בשנים האחרונות...
אני אישית לא התחברתי בשנים האחרונות להמון סדרות - גם כאלה שנחשבו לטובות (כמו בלש אמיתי, פאודה...) אז לי בכלל אין כמעט מה לראות בתקופה האחרונה...

LeRanch

New member
זה ממש סובייקטיבי

כי סדרה אחת שמבחינת "לא שווה" היא סדרה שאנשים אחרים מאוד אוהבים לצפות בה, ולהפך.
אני חוזר על אותו משפט - אי אפשר לרצות את כולם.

גםצופה

Member
מנהל
אבל תסכים איתי

שבעבר היה מבחר גדול יותר של סדרות שוות ביס...
&nbsp
מה שכן - יכול להיות שגם היצע הסדרות בארה"ב ירד עם השנים...

LeRanch

New member
אני לא מסכים

כי מבחינתי עדיין יש מבחר גדול של סדרות.
&nbsp
היצע הסדרות בארה"ב לא ירד עם השנים אלא עלה עם כניסתן של נטפליקס, אמזון, הולו, סוני פלייסטיישן ועוד שלל פלטפורמות וערוצי שידור חדשים.

גםצופה

Member
מנהל
השאלה אם ההיצע הזה טוב ?

כי תוכן של לא מעט סדרות הוא די עלוב (ואני לא היחידה שטוענת את זה...)

דנה 1984

New member
גם צופה תוכן עלוב?? בית הקלפים זה סדרה ברמה נמוכה?

נעדר? ג'ינקס? על מה אתה מדבר? באמת שאיני רוצה להעליב אבל אולי אתה מחפש תכניות "קלילות" יותר?

גםצופה

Member
מנהל
כתבתי משהו על בית הקלפים ?

למרות שזאת סדרה לא קלה אני דווקא אוהבת אותה...
אבל בעיני (ואני ממש לא היחידה) עלו בשנה האחרונה כמה סדרות שלא התחברתי אליהם כמו בלש אמיתי והיו עוד כמה שנסיתי ולא אהבתי (כל אחד והטעם שלו - לא ככה?). אני אישית גם לא התחברתי לדם אמיתי, המתים המהלכים, משחקי הכס, ובתקופה האחרונה פשוט אין כמעט מה לראות בערוצי יס (אבל גם לא בהוט
)

למעלה