היי כולם

• פותח הנושא rell1
  • פורסם בתאריך

rell1

New member
היי כולם

היי, קצת על עצמי.
הרומן שלי עם הפרעות קשב וריכוז מתחיל איפשהו בגן, כשהגננת הייתה מעדיפה אותי במקום אחר מאשר ב"ריכוז".
את הלימודים שרדתי איכשהו, בלי הצלחה יתרה ובלי הנאה מרובה.
סיימתי את הבגרות אחרי מאבק מטורף נגד עצמי, עם עזרה צמודה של אמא שלי.
בתקופה של הבגרויות כל פעם שלמדנו ביחד היינו מסיימים בדמעות ועצבים אבל אחרת לא הייתי מסוגל ללמוד.
קיבלתי חופשה מ"ההפרעה" בתקופה של הצבא.
אני אמור לסיים עכשיו שנה ראשונה באוניברסיטה בתואר להנדסה, ובעקבות צוק איתן אני כרגע בלחץ משתק מהחומר שאני צריך להשלים, מה שמביא אותי לתוך המצוקה שאני נמצא בה עכשיו.
נמאס לי כבר להאבק כל פעם מחדש כשאחרים לידי עוברים הכל בסבבה, נמאס לי לשמוע על הפוטנציאל שטמון בי אבל הוא לא ממוצה בגלל הפרעת קשב וריכוז, נמאס!
הגעתי למצב שאני מתקשה עם שיעורים פשוטים וכשאני נתקע עם משהו אני פשוט עובר לעיסוקים אחרים.
אני מרגיש כל הזמן לחץ בראש כאילו משהו יושב לי על המוח.
קיבלתי מרשם לריטלין אבל הוא לא כ"כ עוזר (גם בתיכון הוא לא עזר).
באמת שאני כרגע לא יודע מה לעשות עם עצמי, אני ממש רוצה לעזוב את הלימודים ופשוט לנוח בלי שום דאגות על הראש.
אני כבר משתגע מהמצב, מרגיש כל הזמן עומס של מטלות על הראש ולא מצליח לעשות כלום מהן.
יש למישהו קצת רעיונות איך בכל זאת להתמודד?
תודה שקראתם
אריאל

פאלאדה

New member
ריטלין אינו הפתרון היחיד, הוא רק התחלה של פתרון

הי אריאל

אתה מספר שנטלת ריטלין. כמה? מתי? באיזה מינון? מהנסיון שלי, הפתרון להפרעת הקשב הינו אינדיבידואלי לכל אדם.

בבסיס יש ריטלין. אבל לכל אחד יש את התכשיר שלו (יש מספר סוגי ריטלין), המינון שלו, התזמון שלו (לכל אחד זה מתאים בשעות מסוימות).
בנוסף יש ארגז כלים עצום להתמודדות עם הפרעת הקשב.
החל מספורט לסוגיו השונים (החל מ"רך" כגון יוגה, דרך ספורט אירובי עד טריאטלון), תוספי תזונה ותזונה תומכת קשב ריכוז (חלבונים, ירקות ירוקים, קטניות וכיו"ב), דרך אימון מוחי, דרך טכניקות ניהול וארגון עצמי. לעיתים אתה עורך ניסוי וטעיה ובודק מה יסייע לך לצלוח את המטלה הקונקרטית. מוסיקה קלאסית ברקע יכולה לעזור. ספורט אירובי לפני המטלה. בניסוי וטעיה תוכל לאתר מה מתוך ארגז הכלים הכולל יכול להתאים לך אישית.

הנדסה זה תחום לא פשוט. אני לא הייתי צולחת אותו במליון שנה כי אני לא ריאלית.
אתה אומר שכל פעם שאתה נתקע עם שאלות קשות אתה עובר לעיסוקים אחרים.

לפעמיםכ שיש שאלה קשה זה טוב לעשות משהו אחר, כדי שגלגלי השיניים בראש יעבדו.

מה דעתך בתור התחלה, כל פעם שאתה נתקע בשאלה קשה, לעשות הפסקה קצרה, אבל רק לפעילות שיש לה תכונות של 'הרפית שכל', לדוגמא - ספורט, יוגה, מדיטציה או אימון מוחי? כלומר, אם כבר לברוח מהמטלה, אז למקום טוב שיחזיר אותך למטלה עם כוחות רבים יותר, ולא לאינטרנט או כל מיני הסחות בעלות אופי מסיח.

בכל מקרה, אם תתאר באופן מפורט יותר את הקשיים שלך, איך נראה יום ממוצע של לימודים, ומה הקושי ואיפה הוא נופל אולי אוכל לתת טיפ מנסיוני

פלאדה

rell1

New member
אז ככה:

היי פלאדה,
קודם כל תודה על התגובה.
אני לוקח ריטלין במינון 30 מ"ג (לא יודע איזה סוג) בערך שבוע.
כרגע אני נמצא בבבעיית מוטיבציה אדירה מאז שחזרתי מצוק איתן (הייתי 15 יום רצוף בתוך הרצועה) ואני ממש לא מצליח להתאפס על עצמי.
ביום רגיל הייתי יכול לשבת ללמוד כמה שעות טובות רצוף אבל איכשהו בסוף היום הייתי מגלה שחלק גדול מדי מהזמן התבזבז על הסחות דעת.
מאוד קשה לי לחזור ללמוד אחרי הסחות דעת, אם אשתי קוראת לי לעזור "רק" לשתי דקות, מבחינתי לוקח לי לחזור ללימוד טוב רבע שעה ויותר.
אני מרגיש באופן קבוע חוסר שקט פנימי וכמו לחץ בראש.
מדיטציה דווקא יכול להיות רעיון טוב, אני אבדוק את זה.
הקטע המוזר הוא שאני יכול לקחת ספר קריאה ולשבת איתו יותר מחמש שעות רצוף.
ובכללי יש לי בעיית ארגון קשה של כמה משימות ופרויקטים פתוחים שאני לא ממש מגיע לסיום שלהם.
תודה!!

אבישי ק

New member
אריאל אתה בכיוון הנכון

רובינו התחלנו לטפל במיוחד אחרי שכבר לא יכולנו יותר
את הטיפול צריך להתחיל עם נוירולוג או פסיכיאטר ולנסות ורסיות של ריטלין
בנוסף כדי לעשות בדיקות כלליות לראות שזה לא נובע בגלל בעיות אחרות
אני ממליץ גם טיפול לנפש(פסיכולוג)
זה יכול מאד לעזור, לי זה עזר מאד.

rell1

New member
אתה יכול לפרט למה בדיוק התכוונת בעיות כלליות?

עשיתי עוד בבי"ס כמה אבחונים (בTOVA דווקא יצאתי בסדר).
הייתי אצל נוירולוג ופסיכיאטר של מכון האבחונים.
תודה

אבישי ק

New member
אנמיה היא דוגמא אחת

או בלוטת התריס, חוסר ב B12, חוסר בויתמין D או כל ויתמין אחר.
יש הרבה בעיות שהתופעות לוואי שלהם היא חוסר היכולת להתרכז
אני ממליץ לעשות בדיקות כלליות רק כדי לשלול בעיות אחרות.

למעלה