היי כולם

January20

New member
היי כולם

כמו שאתם רואים גם גבר יכול להימצא בפורים כזה.. כתבתי פה טקסט ארוך (כניראה יותר מדיי) אז תפוז החליטו שהוא ארוך מדיי אז איכשהו הדף גם נסגר.. בכל מקרה אני חדש פה בפורום ואשתדל להיות פעיל כמה שאפשר.. אני לא חושב שאני מוגדר נפשית כחולה באנורקסיה או בולמיה אבל בהחלט אני מרגיש צורך עמוק לרדת במשקל ובזמן האחרון זה נהחיה דיי אובססיבי אצלי. עברתי המון חרא בנוגע למשקל ולתדמית שלי אבל הדרך לתת משקל בשבילי היא ארוכה מאוד ככה שאני דיי לייט בקטע הזה.. מקווה לכתוב מעניין וענייני.. תודה שיש לי את האפשרות לבטא את עצמי איפושהו חוץ מלעצמי..

levshavur

New member
ברוך הבא...

ג'נוארי שלום,
אני שמחה שמצאת את האומץ להיכנס לפורום מלא בנשים...אבל אתה לא הגבר היחיד...כך שאתה יכול להרגיש בבית. ישנו לדוגמה גל (שנמצא כרגע באשפוז) אבל אולי תמצאו שפה משותפת...
אני חושבת שהפרעות אכילה קיימות לא מעט גם אצל גברים, רק שגברים לא מעזים לדבר על זה, אולי מחשש לסטיגמה חברתית, אולי מחשש שלא יבינו אותם, או אולי כי אין מספיק מודעות שגם לגברים קשה בנידון.
מה שחשוב הוא לא האם יש הגדרה רשמית של הפרעת אכילה או לא, מה שחשוב זו החוויה הסובייקטיבית שלך. אם הנושא של מקשל, דימוי עצמי וכד', מעסיקים את המחשבות שלך יותר מדיי, אז ברור שיש בעיה, במיוחד אם כמו שאתה מתאר את זה יש עניין של אובססיביות לגבי המשקל והרצון להיות רזה...לי למשל בזמנו לא יכלו לתת הגדרה פורמלית של אנורקסיה, כי הירידה שלי הייתה לא שגרתית, אז הגדירו את זה כ'הפרעת אכילה לא מסווגת' (ויש אבחון כזה בספר האבחונים הפסיכיאטריים) או במילים פשוטות הפרעת אכילה שהיא לא אופיינית, או שונה...
אז מה שבאמת חשוב זה מה קורה במחשבות שלך. איך אתה חושב על אוכל. איך אתה חושב על עצמך?
וגם ברמה הגופנית כדאי לבדוק מה המצב (האובייקטיבי) של המשקל ביחס לגובה (שאלו הם לא פרטים שמותר לציין אותם כאן..) שווה לעשות ברור רפואי על מנת לוודא שלא נוצרו חסרים תזונתיים - ואם יש כאלו כדאי לטפל בהם.
אני אישית לא חושבת שהעניין הוא האם באופן פיזיולוגי אתה 'לייט' או לא, מה שחשוב זה אופן החשיבה שלך, ואיזה מקום הנושא של אכילה, משקל גוף, והדימוי בעיניי אחרים תופסים בחיים שלך?...
אתה מוזמן לשמשיך ולשתף,
לבשה.

TinaBa

New member
ברוך הבא,

אני מניחה שבהודעה הארוכה שתפוז מחק לך כתבת קצת על עצמך.
תרצה בכל זאת לספר על עצמך קצת?
אולי תרצה לשתף במה מעסיק אותך? איפה הקשיים שלך? (מה אתה אוהב לעשות? או מה עושה לך שמח?)

המשקל הוא לא תמיד מדד לחומרת ההפרעה. אפשר להיות חולים מאוד במשקל תקין לחלוטין. ברגע שהמחשבות והאובססיות מגבילות אותך, משתלטות על כל חלקה טובה בחייך, הורסות או מונעות מערכות יחסים משמעותיות- אז כנראה יש בעיה שכדאי לטפל בה ברצינות.
אתה בטיפול?
מישהו בסביבה שלך יודע על המצב שלך?

וכן, זה אחלה מקום לבטא את עצמך. אתה מוזמן להישאר...

למעלה