היי כולם!!

היי כולם!!

מה נשמע? מה שלום המוזנבים?

אז ככה, חברה שלי קנתה חמוסה יפיפייה בצבע קינמון זוהר ממש כמו ג'ינג'י עז באזור הרגליים
זנב פנים והתאהבה בה לגמרי. הכל היה בסדר והם מאוד נקשרו אחת לשניה עד לפני יומיים כשהבטן
שלה התחילה להתנפח חשבנו שזאת מחלה או בעיה רפואית וישר רצתי ביחד איתן לוטרינר שקבע
שהיא בהריון מתקדם ויש לה לא פחות משבעה גורים בבטן. מסתבר שהבעלים הקודם שלה לא רצה
אותה בגלל זה ובמקום לזרוק אותה ברחוב הוא פשוט פירסם מודעה בפייסבוק והציע אותה למכירה
לכל המרבה במחיר. הוא לא סיפר לה כלום על ההריון ואמר אפילו שהיא מעוקרת. חברה שלי הייתה
כל כך מסונוורת ממנה ומהיופי שלה כי באמת זאת חמוסה יפיפייה עוד לא ראיתי דברים כאלה...
והנוכל קלט שהיא מהופנטת ממנה ואיכשהו היא הסכימה לקנות אותה ב1.950 שקל, פשוט מטומטמת.
וגם אמרתי לה את זה. וגם אחרי שהתברר שהיא בהריון היא לא הייתה מוכנה לוותר עליה היא פשוט מאוהבת
בה. עכשיו פה מתחילה הבעיה, כי הוטרינר אמר שבגלל שההריון כל כל מתקדם זה מסוכן לעקר אותה ולהפיל את הגורים
אז אני התנדבתי לעזור לה בהמלטה ולמסור את הגורים לבתים טובים אולי אפילו לקחת אחד הביתה. השאלה היא איך
עושים שההמלטה תלך בקלות בלי שהאמא תמות? כי זה פשוט ישבור לחברתי את הלב אם יקרה לה משהו.
איך מקלים על החמוסה לפני אחרי ובזמן ההמלטה? צריך לארגן לה פינה מיוחדת? אוכל מסוים? מותר ללטף אותה או אסור?
ואיך מטפלים בגורים במקרה שהאמא לא תטפל או תזניח אותם?
תודה לעונים...:)

גרוברית

New member
לדעתי כדאי לברר עם וטרינר שמבין בחמוסים

הריון זה עניין רציני ועלול גם להיות מסוכן (גם לאמא וגם לגורים),
ממליצה לקרוא מאמרים ולהיות בקשר צמוד עם וטרינר.
אחרי זה,
כדאי לה לתבוע אותו כי הבחור נשמע רמאי אמיתי,
אפילו אם הוא יכחיש שאמר לה שהיא מעוקרת, להסתיר הריון זו עילה מספקת, וברור שהוא העלים כי הרי חמוס זכר לא היה בסביבה מאז הרכישה.
לא רק בשביל להעניש את הזבל הזה, אלא גם כדי שיהיה לה כסף לגדל את הגורים עד הגיל שבו אפשר למסור/למכור אותם, שזה לפחות חודשיים.
למיטב ידיעתי מדובר בהרבה כביסה וניקיון, שעות טיפול ואוכל מיוחד, קיצור - סיפור.

למרות הפסימיות של הדברים שלי...זה עדיין מאורע מרגש ומשמח בסה"כ,
אז מסרי לה המון בהצלחה! :)

אוקי אז כביסה ניקיון ושעות טיפול זה בסדר

אבל אני באמת חייבת קצת יותר פירוט פה בפורום מאנשים שמבינים או עברו את זה כי כבר חיפשתי וקראתי מלא מאמרים ואף אחד מהם לא נתן לי מידע מפורט ולא הבנתי משם כלום. אני יסדר את השאלות שלי לפי ספרות כדי שיהיה לכם יותר קל להבין למה אני מתכוונת:

1. איזה אוכל נותנים במהלך ההריון?

2. איך ניתן להקל על החמוסה בזמן ההריון? לסדר לה פינה מיוחדת?

3. יש אפשרות לבצע את ההמלטה תחת השגחת וטרינר? ואם כן, היא מקבלת משככי כאבים?

4. מותר ללטף אותה בזמן ההריון?

באמת שהתשובות האלה חשובות לי כי ההריון שלה מתקדם היא כבר בחודש חמישי ואנחנו די ממהרות לטפל בעניינים כי אנחנו ממש לא מבינות כלום ברביית חמוסות והוטרינר לא ממש עזר

תיקנתי את עצמי למעלה

התכוונתי לשבוע חמישי. לא יודעת למה ההריון הזה לא נגמר כבר... זה הגיוני שזה ימשך עוד מספר ימים אחרי שבוע חמישי? משהו פה לא מסתדר לי...

WTR

New member
אני הייתי לוקחת אותה לבדיקה

ועל הדרך שומעת חוות דעת נוספת האם כדאי לעקר
לגדל גורים ולמצוא להם בתים זה ממש ממש לא פשוט... ואף אחד לא מבטיח שהם לא יגיעו בעתיד לרחוב או יותר גרוע

להיפך

הייתי רוצה מאוד להתנסות בגידול גורים מאחר ואין לי ילדים ואני משתוקקת לתינוק שכרגע אין לי יכולת לגדל, זאת תהיה בשבילי חוויה אדירה לדאוג לתינוקות קטנטנים שתלויים בי ואני מוכנה לקחת את כל האחריות הנדרשת ויש לי כל הסבלנות והזמן שבעולם כדי לטפל בגורים ולהעניק להם את כל תשומת הלב שצריך. אני לוקחת את זה כפרוייקט אישי וחברה שלי בעלת החמוסה באמת אישה ללא ניסיון והתחננתי אליה כל כך הרבה שתיתן לי לטפל בזה בעצמי רק עד שייולדו הגורים ואז מצדי שתעשה מה שהיא רוצה בכל זאת החמוסה היא שלה

lili 87

New member
חמוסים זה לא כמו תינוק

ולפני שמתמודדים עם המלטה חשוב לדעת לשלוט בידע של חמוסים, חבל שלא היתה לה תקופת הסתגלות לחמוסה לפני ההמלטה.
נשמע לי הזוי בכלל המחיר שדפקו לה.. תמיד לעשות שיעורי בית
יש הרבה מרפאות שיש בהן צוות וטרינרי שמתמחה בחמוסים, כדאי מעקב צמוד עם הגורים, שיתנו הנחייה לגבי אוכל/ גידול/ וכו'

ori2ma

New member
מקווה שההריון ילך בסדר

אני אשתדל לעזור בלמצוא בתיםלגורים

הגורים נולדו!!!

בשעה טובה אחרי שעבר קצת יותר מחודש וחצי נולדו למיני (החמוסה של חברתי) שישה
גורים בריאים. לצערנו הגור השביעי מת בלידה :( אני יותר מאושרת ממנה נראה לי

סיפרתי לכמה חברים ולמפחה וכבר דודה שלי ועוד חברה רוצות גור אז כבר יש שני בתים פחות לחפש
אחרי החודשיים של הגמילה. לגבי הטיפול, נראה שזה הריון ראשון של מיני כי היא לא ממש מטפלת בהם
והם נראים רעבים... במה צריך להאכיל אותם במטרנה? ואיך נותנים להם מקערה או מבקבוק? וריך גם
לתת להם בנוסף אוכל טחון לדייסה? אשמח לעזרה

WTR

New member
אני חושבת שהכי טוב יהיה לשאול וטרינר שמבין

רוב החברים פה לא התמודדו עם המלטה ובכלל כל מה שנוגע לבריאות כדאי להתייעץ עם וטרינר...

למעלה