היי כולם!

בארס

New member
עשיתי מעשה

אני כמעט ולעולם לא פונה אל קישורים והפניות אל מקומות "בהן נמצא האור", הפעם החלטתי לחרוג מהרגלי בקודש, והלכתי לחטט באתר תובנה סי או .איי אל. מה אני אומר לכם?!? קראתי פעם ספר שכתב מורה בכיר לויפאסנה, אני אוהב את הספר הזה ומעריך את כותבו. הביקור שערכתי באתר ,לאומת זאת, עורר בי גלים עמוקים של עצב. אם הייתי נדרש לתאר בקצרה במה עוסק האתר בפועל, הייתי אומר בצער רב ,שהוא עוסק בהיפנוזה עצמית. תשעים אחוז מהמלל שנתקלתי בו שם, עסק בלהלל ולפאר . דיברי הלל ריקים מתוכן לכל מה שזז, דיברי הלל למילים יפות כמו דהרמה, גאיה, וקבוצות ישיבה. רשימת מורים מכובדת שבה כל מורה למד איזה מאתיים שנה במינזר זה או אחר, החל ללמד ברחבי העולם לאחר שסיים את תפקידו כמתרגם של איזה לאמה, ועונד על צוארו תארים מכאן ועד גוואטמאללה. הפורום עוסק בדיווח על מקומות מפגש של "קבוצות ישיבה", ותו לא. ואפילו אני עם סבלנותי ואורך רוחי הנכבדים, לא הצלחתי לקרא יותר משנים שלושה פסקאות מתוך העיתן של האתר, מאחר ואלו גדושים בצורה יוצאת מגדר הרגיל של תשבוחת עצמית מקדימה וצדקנות בלתי נלאית. (ואני אחד שהצליח לקרא ספר שלם על קריאת תוי פנים ,שמיועד לאנשי מכירות , כתוב בשפה עלובה, וכל תכליתו לעזור לאיש מכירות ,שנתקל בלקוח פוטנציאלי, לזהות את מרכיבי אישיותו הבסיסיים,של לקוחו, על מנת שיוכל לדחוף לו עוד איזה סוג של שמפו או שואב אבק. בכל זאת הצלחתי להתגבר על המכשולים של הספר ועדיין למצא שם איזה עיניין.). בקיצור, 95 אחוז מהמלל באתר הזה מתרכז בלשכנע שעוסקים שם ברומו של עולם, וזה כמובן לא נעשה ע"י עיסוק ברומו של עולם בפועל, אלא בלומר שעוסקים ברומו של עולם. עכשיו נשאלות שתי שאלות: 1. למה צריך לעסוק בשכנוע עצמי במינונים גבוהים כל כך? 2. אם האתר הוא רק מין סוג של לוח מודעות לגבי מפגשים , אז למה לך להפנות את העלמה הצעירה לאתר הזה, במקום להפנות אותה ישירות לאיזה מפגש. דבר נוסף, הניק ניים שלך מדגים באופן המובהק ביותר את העיניין הזה, קראת לעצמך "אמת" ! האם הקנקן מעיד על תוכנו?

בארס ידידי,

מה קורה לך? הושפעת קצת ממני בזמן האחרון או משהו? על מה ולמה כל ביזבוז האנרגיה הזה? חבל עליך אחי,אמנם יום שבת ויש קצת זמן אבל למה לבזבז אותו? אפילו אני החלטתי קצת לקמץ במילים. וזאת,ידידי,אל תטעה,הייתה התייחסות קונקרטית לדבריך. :) מוטי.

drall

New member
חבל שלא שאלת אותי קודם

כי הייתי חוסך לך את עוגמת הנפש. עמותת תובנה היא עוד כת שחברים בה אנשים שלא יודעים ללמד ויפאסנה. יש כמה עשרות כאלו בעולם והן די דומות. אבל אתה יודע מה , לא נורא שביצעת את ההקרבה הזאת. בזכות זה יש לנו עוד דיווח אובייקטיבי שמחזק את מה שאנחנו כבר יודעים כוחך לאורייתא דרול

היי כולם!

שלום לכולם! אני חדשה כאן מישהו יכול בבקשה להסביר לי קצת על מדיטציה? תודה

בארס

New member
אשמח אם..

... תתגייס לטובת משימת מחקר בילושית בשם הרוח הטהורה ותביא לנו עדות נוספת לתיוק בספר דברי ימי הפורום. :)

R2

New member
חכם אחד אמר

שטויות זה לוקסוס שרק האמיצים מרשים לעצמם, או המשוגעים

בארס

New member
אין חרטות :)

מלשון חרטה ולא חארטא! ובכל אופן מי יעזור לעלמת החמד שנקלאה למחוזותינו? אתה לא רוצה להפקיר אותה בידי לחלוטין אני מקווה? :)

בארס

New member
הטאו כמובן.

איך יכולתי לתהות? (בארס שואל ומשיב לו להנאתו:)

למעלה