היי כולם

Nectarrison

New member
היי כולם

רציתי לדעת אם קראת את "ההיסטוריונית" מאת אליזבת' קוסטובה, ואם כן- מה דעתכם?

קרניjack

New member
קראתי

קראתי את הספר, ולמרות שלא הבנתי רבע מכל הבאלאגן ההיסטורי שמתחולל שם: וואלכיה, הונגריה, טורקיה, מה קרה בכל מנזר, מי רדף אחריי מי, מי היה איפה, ואת כל הרצף ההיסטוריה שזורם בין השורות (ואני בספק אם רוב הקוראים גם לא טבעו בזרם הזה) אני אהבתי את הספר. זה ספר היסטורי , שלא ממש עוסק בערפדים אלא בדרקולה, שהפך מרודן אכזר לדמות ערפד שותה דם באופן מילולי. זה ספר הרפתקאות מעניין, שבמרכזו תעלומה ולדעתי הוא מציג את דרקולה כמשכיל חובב הרפתקאות יותר מאשר רודן אכזר, כמו שהוא מוכר לנו ברוב הספרות... אני כבר לא כל כך זוכרת את תוכן הספר, אבל אפפה בו את המיסתוריות שהייתה ב"דרקולה" עצמו, כמו הספרן החיוור שנהפך לערפד, וכל המשרתים הנאמנים שהיו לדרקולה בדרך.

Nectarrison

New member
באמת מלא בהיסטוריה

למרות שאני דווקא אוהבת את זה- בייחוד אם זה כולל את דרקולה וערפדים. ובכלל, אני חושבת שהרעיון של להפוך את דרקולה להיסטוריון שבסך הכל מחפש ספרנים זה גאוני P:

Bartal j

New member
קראתי את הספר,

אני חושבת שאם את אוהבת עובדות היסטוריות תהני מהספר הזה שגדוש בעובדות היסטוריות ואירועים היסטוריים, לעיתים אפילו עמוס מידי בקטעים מסויימים ותאריכים, אני זוכרת שהסופרת לקחה אותנו לעבר וגם החזירה להווה במקביל, בהחלט לא הייתי מגדירה אותו כספר קליל אבל הוא מעניין ואני אוהבת היסטוריה אז גם נהניתי ממנו
. בעיקרון כמו שאמרה קרן מעלי גם אני חושבת שזה ספר הרפתקאות ומתח שעוסק בעיקרון במרדף ומחקר אחרי ההיסטוריה של הרוזן ולאד וסביב מיתוס "דרקולה" תוך כדי שיבוצים אירועים היסטוריים בשילוב פנטזיה פרי יצירת המחברת.

Berethor

New member
כולם יודעים שדרקולה הוא ספרן

איפה חשבתם שהוא נעלם כל השנים?

Claire333

New member
מאוד מעניין

לפעמים קצת מרוח, אבל בהחלט שווה קריאה (אם מעניין אותך היסטוריה ודרקולה - וולאד צפש). הסופרת הצליחה לדחוס ביחד עלילה מעניינת ועובדות הסטוריות בצורה מעולה.

ketrina

New member
ולאד המשפד

אני די הולכת לסתור את מה שכתבו כאן... הספר כבד.לקח לי 4 ימים לקרוא אותו ,וצריך ממש ראש כדי להכנס אליו . נק זכות: כל מיני משפטים קטנים שמכילים המון חוכמה המון היסטוריה שלימדה אותי המון, עלילה רחבה יותר מבחינת מקומות שבהם העלילה מתרחשת- יש ונגיעות בכל מיני מקומות היסטוריים בעולם שקשורים לערפדים ובכלל ולא התמקות בעיירה אחת קטנה ושכוחת אל. נק באסה: האמירה שלה לגבי ערפדים לא היתה ברורה. ובנוסף, לא התחברתי לצבע שהיא נתנה לערפדים שם.כל המסתוריות,התשוקה,הרגשות החזקים שיש בנושא הערפדים -לא הרגשתי את זה שם. נ.ב. חתימה יפה [הבעברית]

Claire333

New member
אני לא זוכרת כמה זמן לקח לי לקרוא את הספר אבל

4 ימים נשמע באמת קצת...למרות ש..יש סיכוי סביר שגם לי לקח 4 ימים...מה שבטוח - זה ספר עבה.

קרניjack

New member
המשך התגובה שנקטעה לי../images/Emo3.gif:

העלילה של הספר זורמת, אבל הספר כבד בתיאורים היסטוריים, במסעות, בנופים...הוא ספר לא קל לקריאה מהבחינה הזאת והוא לא זורם לדעתי כל כך מהר, כי ביננו כבר כמה אפשר לקרוא על היסטוריה ביום אחד?
אני לא בטוחה שזה קשור למספר העמודים, אבל ספרים של סטיבן קינג למשל (כולם ממה שקראתי חוץ מ"המשחקים של ג'רלד" המזעזע) נאכלים בביס...הוא כותב כל כך טוב ומעניין וסוחף שכשעוברים מאה עמודים בכלל לא מרגישים בזה. ואם כבר המלצה חמה (מאוד) ודיבורים על ספרים עבים: "זה" של סטיבן קינג. אומנם הספר מכיל כמעט 1000 עמודים, אבל הוא יצירה טהורה....לא מומלץ למי שפוחד מליצנים או מסרטי אימה

Claire333

New member
מסכימה איתך מאוד

חוץ מסטיבן קינג, אף פעם לא קראתי דברים שלו, אולי שווה להתחיל =)

ketrina

New member
כמו שאמרת על הספר בן 1000 העמודים

יש ספרים שלמרות שהם ארוכים הם רצים,יש ספרים שכל דף שווה משקל... :)

קרניjack

New member
אבל ההיסטוריונית הוא ממש לא אחד כזה

משום שחלקו הרב של הספר הוא היסטורי והיסטוריה לא כל כך מחליקה בגרון...אלא אם כן את ממש ממש ממש אוהבת היסטוריה או שהספר הזה סחף אותך בצורה בלתי רגילה....*מרימה גבה*

ketrina

New member
מסכימה לגמרי.

זה אחד הספרים שהכי נתקעו בגרון.לאו דווקא בגלל ההיסטוריה-בת בולין האחרת של פיליפ גרג רץ מאוד יפה, היא פשוט הציגה את כל הערפדים בצורה מאובקת מדי.. לסיכום:ספר מעשיר בידע, לא לבעלי לב חלש.

למעלה