היי כולם!

mm130

New member
היי כולם!

יש לי שאלה: קיבלתי מכונת תפירה (תוצרת ישראל!) Mardix super M IV, וחוץ מלהתלהב מיופיה, משקלה ואופיה הצברי-אסלי, ניסיתי גם להפעיל אותה. חיברתי אותה לחשמל ועשיתי כמיטב יכולתי בחיפוש אחר מתג הפעלה או חיבור לפדל (לא קיבלתי פדל עם המכונה, האם בכלל אמור להיות כזה?), אך לשוא. אם למישהו יש עצה או כיוון, אשמח לשמוע. מבטיח לדווח על כל התקדמות

ו שתי

New member
זו בדיוק המכונה שלי

היא מכונה מצוינת. החיבור של החשמל מתחברת בצידו השני למכונה במין תקע שנמצא ממש מתחת לגלגל וליד המנוע (כשאתה מול המוכנה, זה נמצא בצד ימין שלך, די למטה, ודי מאחור). שים לב שהרצועה שמסובבת את הגלגל תקינה ולא עומדת להקרע, ששימנת אותה לפני ההפעלה ושהחוט מושחל כמו שצריך. אני מתה על המכונה הזו, ואתמול שוכנעתי סופית לא להחליפה שאחרת, אלא לקנות אוברלוק שישלים את הצרכים שלי.

mm130

New member
*מבולבל*

* המכונה מחוברת לחשמל דרך כבל שיוצא מתוך הבסיס בצד שמאל. יש חור גדול ותמוה באחוריה, מאחורי הגלגל, אך דבר לא מחובר אליו. * הרצועה שמסובבת את הגלגל? אין לי רצועה. יש גלגל יתום. * אז אמורה להיות דוושה או פדל? מצטער על הפגנת הבורות, ותודה על העזרה

mm130

New member
אני לא יודע.

יכול להיות שזו מכונה בלי פדל ובלי דוושה?

mm130

New member
מעולה.

אברר אצל מי שנתנה לי את המכונה אם אולי יש לה דוושה, ואם לא אקנה בעצמי. כמה צריכה לעלות דוושה כזאת? עשרות? מאות שקלים? תודה רבה.

ו שתי

New member
פיענחתי מה חסר (או: היה מנוע?)

אם תפתח שוב את הקובץ שצירפת תחת "גם יפה וגם אופה" תגלה שיש לך ביד חלק מהשלדה ותו לא. מחת לגלגל צ"ל מנוע חשמלי והגלגל עצמו - כלומר החלק שבולט בצד הנגדי לצד שתופר (ע"ע "התחת" של המכונה) בכלל נראה אחרת מזו שלי, שיש בה גלגל עם רצועת שינים מסתובבת. בחלק התחתון של המכונה אין את כל בית הסליל התחתון, לפחות לא מהזוית שלי. בקיצור- אני מתחילה לחשוב שבזו שלי הותקן מנוע חיצוני, ובזו היה מותקן בעבר משהו אחר, והיום- לא. עצה פרקטית: קח אותה למישהו שכבר השתמש בה בעבר, או למישהו שמתעסק בהשמשת מכונות.

למעלה