היי כולם

johni18

New member
היי כולם

שמי יניב, 23, כרגע גר ועובד בסקוטלנד... חוסך כסף בחודשים הקרובים. התכנון הוא להתחיל ללמוד באוניברסיטת תאמאסט בבנגקוק (Thammasat University) באוגוסט הבא. אני בשלבים מתקדמים של בירור ופיענוח פרטים לגבי האוניברסיטה והמסלול שאלמד בו. בינואר הקרוב אסע שוב לתאילנד לביקור באוניברסיטה ולהיות בטוח שזה מה שאני רוצה לעשות. לפי מה שקראתי יש פה ישראלים שגרים בבנגקוק. אז למי שכן.... מה אתם חושבים על האוניברסיטה? יש "קהילה" של ישראלים בבנגקוק? איך החיים בבנגקוק בכללי? המטרה, ד"א, היא להתפתח משם... לפתוח עסק, וכ'ו... היות ואי אפשר להשיג ויזה לשהייה ארוכה אז התירוץ יהיה לימודים שבכל מקרה על הפרק וגישוש תוך כדי. כתבו לי, יניב.

Ludwig

New member
אוניברסיטת תמסאט...

אוניברסיטת תַמַּסָאט (thammásà:t) נחשבת לאחת האוניברסיטאות הטובות בתאילנד וכמובילה בתחום המשפטים למשל. ישנם לא מעט ישראלים החיים בבנגקוק, אבל אני מסופק אם מישהו מהישראלים למד שם או יודע הרבה על האוניברסיטה. לגבי החיים בבנגקוק בכלל תוכל לקבל מידע רב, במיוחד אם תשאל שאלות מפורטות לגבי מה שמעניין אותך. אוניברסיטת תַמַּסָאט נמצאת באזור "העיר הישנה" של בנגקוק, ליד הארמון הגדול ולא רחוק מאזור הטיילים של רחוב קַאוֹ-סָאן. אני מניח שרוב הישראלים שחיים בבנגקוק גרים באזורי ה-"Down-Town" (סַיָאם - צִ'יט-לוֹם, סִילוֹם, סוּקוּמְװִ'יט וכו'), אך אולי יש מישהו כאן שגר באיזור של האוניברסיטה. דרך־אגב, מה בדיוק אתה מתכוון ללמוד כאן? ומדוע בבנגקוק?

תמסאט

מצטרף לדברי לודוויג. רק מספר הערות נוספות אם אפשר: קח בחשבון שרוב הסיכויים הם שהשנים הראשונות של התואר תהיינה בקמפוס החדש של האוניברסיטה, המצוי ברנגסיט ( כ 40-50 דק' ממרכז בנגקוק או יותר - תלוי בפקקים. אולי כדאי לברר על מעונות שם), אלא אם כן תוכניות הלימודים הבינלאומות נערכות בקמפוס הישן (והמקסים אני חייב לציין). לאוניברסיטת תמסאט חשיבות גדולה בעולם המשפט בתאילנד. האוניברסיטה ידועה כמעוז של פלורליזם ובשנת 1973 נהרגו באוניברסיטה עשרות סטודנטים שהתבצרו בה והפגינו נגד המשטר הצבאי. בוגרי האוניברסיטה מחזיקים משרות חשובות הן בממשל והן בשוק הפרטי בתאילנד. לסיכום - אוניברסיטה ממולצת. אגב, אוניברסיטה אחרת ממולצת (כמובן שמדובר באוניברסיטה ציבורית כמו תמאסאט) בעלת שם עולמי וידועה ביותר באזור היא אוניברסיטת צ'ולאלונגקורן [למען הגילוי הנאות - אני בוגר האוניברסיטה
]. בהצלחה, רועי

Ludwig

New member
צ'ולאלונגקון היא האוניברסיטה הראשונה בתאילנד

אוניברסיטת צ'וּלָאלוֹנְגְקוֹן (chùla:loŋko:n) היא האוניברסיטה הראשונה שנוסדה בתאילנד (אז עדיין נקראה סַיָאם), והיא כמובן ידועה ומהמובילות בתאילנד. המיקום שלה גם־כן מאוד אטרקטיבי (ממש ב-Down-Town). אלא שעדיין איננו יודעים מה מתכוון השואל ללמוד. בכל אופן, כמי שהיה סטודנט בבנגקוק, תוכל בודאי לתת לו אינפורמציה שאנחנו אולי איננו מכירים

למעלה