היי כולם

היי כולם../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

כל מי ששאל- לא לדאוג לא הלכתי..... פשוט לא נראה שיש לי מה לתרום ל"דיונים" שמתפתחים כאן כך שלא כותבת!!!
אבל הנה אני וכותבת אז רציתי לשתף אתכם במקרה שקרה לי במוצ"ש הג´ינג´י הקטן שלי הכיר חבר חדש ב"שכונה" וביקש לקפוץ אליו כמובן שהרשתי לו (למה שאסרב לו - גם כשהוא עושק אותי.... :))) בקיצור הילד חוזר עם מבט קצת עצוב בעיניים ואומר לי שאמא של הילד אמרה לו ש: היא לא אוהבת דתיים אבל הוא דוקא נחמד ואותו היא כן תאהב האמת אני לא יודעת מאיפה זה בא!?!?! האמת לא חשבתי שחילונים יכולים להיות כל כך מטומטמים!? האמת לא חשבתי שאישה בוגרת יכולה להגיד דבר כזה פוגע לילד קטן האמת פשוט חשבתי לעצמי שעדין בעולם שלנו קיימים אנשים קטנים עם צרות אופקים וסטיגמות עקומות ואני חשבתי שאני חיה בתוך עמי. כמה הירהורים פלספניים בסופו של יום

מוצארט

New member
אנחנו מאוד שמחים לראות אותך כאן!

אז דבר ראשון: אני מאוד מאוד אוהב ג'ינג'ים! אז לבן שלך יש כבר נקודת זכות ע-נ-ק-י-ת אצלי! אז מאיפה זה בא את שואלת? הרי אמרת עכשיו: האמת, לא חשבתי שחילונים יכולים להיות כ"כ מטומטמים אז הנה, גם את הכללת. כן, אנשים (גם אם חשבנו שהעולם מתקדם, אז הוא לא...) עדיין עם אותם סטיגמות, ועם אותה בורות. וחוצ'מזה, המפגש היחיד של אנשים בורים שכאלה הוא בתקשורת, ואז הם רואים דתיים גונבים, הורגים להם ראש ממשלה, לוקחים כסף מהמדינה כדי ללמוד בישיבה, ולא מתגייסים. הרי בשבילם דתיים וחרדים הם היינו הך. אז זאת זוית הראיה שלהם. את רוצה לשנות? תקפצי פעם אחת לאותה שכנה, ודברי איתה. מי יודע, אולי ישתנו דברים... בתקווה לשינוי

beckham17

New member
והנה עוד מישהי שאפשר לברך אותה

בברוכה השבה... איפה היית כ"כ הרבה זמן?! לעניין, זו באמת בעייה קשה. אנשים לא מכירים את הדתיים, אותנו. הם חושבים שאנחנו דומים לחרדים, שיש להם סיבות משלהם לשנוא (למרות שאני לא מאמין שהן צודקות, לפחות לא כל הסיבות), ולא מכירים אותנו כעצמנו. אני אפילו די משוכנע שהאמא הזאת הצביעה למפלגה אנטי-דתית כלשהי... בישיבה שלנו, כאמצעי להראות מי אנחנו, יש תוכנית מיוחדת שבה השביעיסטים הולכים לתיכון חילוני בחיפה, ושם יש פעילויות של "הכר את האויב", כדי להבין שהוא ממש ממש לא אויב. ואחרי כמה חודשים הם באים אלינו (הבנות של כפר פינס באו לחיפה כשהבנים שלהם באו אלינו, וכשאנחנו היינו אצלהם הבנות שלהם נסעו לכפר פינס). היום בדיוק השביעיסטים שלנו היו אצלהם. איזו מקריות...

אופס הנשיקה לגילת!../images/Emo8.gif

אריאל , תראה מה כתבת???? מי דיבר על אויב??? ככה אתה מתייחס אליהם? זה לא מה שאמרתי ורבים וטובים מהחברים שלי הם חילונים אם לא כופרים מוחלטים ויש לי גם אנשים הרבה יותר טובים מחברים אחרים שלי שהם דתים אז באמת שזו תהיה טעות לשגות ולעשות הכללות אני אישית נפגעתי בשבילו מהתגובה הזו כי לא האמנתי שיש עדין אנשים כאלה ומצד שני יכולה להבין את הפחד שלה בדיוק כמו שאני חוששת שהחבר "החילוני" של הג´ינג´י שלי עלול להשפיע עליו ל"רעה" עם ימשיכו בחברות הזו בהחלט המחשבה הזו עברה לי בראש כשביקש ללכת אליו בענין הפעילות הזו מודה ומתוודה שהייתי בכמה וכמה מפגשי "גשר" למי שמכיר וגם כמעט הדרכתי כזה ואני לא חושבת שזה מכשיר או אמצעי יעיל כי לא באמת לומדים אחד על השני אלא יותר בקטע של התנגחות ויותר מזה גם אני שחשבתי שמכירה חילונים לא חושבת שהכרתי עד שהגעתי למקום עבודה הזה שהחיכוך היום יומי שלי איתם גרם לי באמת אבל באמת להכיר אותם :))))

אליגטור

New member
זה כלום

יש מפלגה שלמה בשביל הדברים האלה. מספיק להכנס לפורום שלהם ולקרוא את ההודעות שלהם.

mayakol

New member
טוב שחזרת!!!

קודם כל, השירשור הקודם שלך כפי ששמת לב, היה הדבר הכי מוצלח שקרה פה, ולא נראה לי שמישהו יצליח להעלות נושא שיגרור אחריו תוספת כ"כ ארוכה של תגובות\ טענות\ מענות וכו'...
ובקשר למה שכתבת- האמת? לא הופתעתי, כמי שנמצאת קצת יותר מידי שעות ביממה בתוך החברה הזאת, אני יכולה לומר שהחברה החילונית מאוד מאוד דמוקרטית, ומאוד מקבלת אותך, מכבדת אותך וכו', אבל כל עוד אתה אחד "משלהם", ואז הם יודעים לדבר מאוד יפה על כל המושגים שנשמעים ממש טוב כמו חופש הביטוי, כבוד, פלורליזם..... אבל ברגע שהבחינו בקרבתם במישהו שהוא לא אחד משלהם, ובנאדם דתי הוא דוגמא יותר ממצויינת לכך, אבדו כל המושגים היפים, כל הכבוד לאחר, ונשארים עם כל הדעות הקדומות או אני לא יודעת איך לקרוא לזה, ואז מבחינים בחוסר היכולת שלהם להקשיב גם לדעות השונות משלהם, ומגיעים למצב שבו נאמר משפט אומלל שכזה לילד קטן שכל "חטאו" היה שרצה לשחק עם חבר, ונשפט מיידית עפ"י כיפתו... ולסיום הערה- כמובן שעשיתי פה הכללה גסה מידי, לא כולם כאלה וכו', אבל ממה שאני נוטה לחשוב, על סמך הכרות עם הציבור הזה כאחת שלא מרגישה אחת מ"שלהם", אני חושבת שמה שכתבתי לרוב לצערי, קורה.

מיה יקרה

אני יכולה לומר שהחברה החילונית מאוד מאוד דמוקרטית, ומאוד מקבלת אותך, מכבדת אותך וכו´, אבל כל עוד אתה אחד "משלהם", המשפט הזה שלך!!! מוכר לי באופן אישי!!! ואני חייבת להסכים איתך ועל זה לא פעם אמרתי שלדעתי ההשקפה החילונית היא השקפה קומוניסטית נורא חשוב להם שאהיה משלהם כאילו שמהווה סוג של איום כשאני במחיצתם כאילו שהיהדות/הדת שלי מאיימת אליהם, מזכירה להם את השורשים שהם כל כך מפחדים להתמודד איתם הסכמתי עם כל מילה שלך!!!!

mayakol

New member
חיפוש עצמי...../images/Emo24.gif

וואי, מה הלך פה ביומיים שלא הייתי... רציתי להוסיף על מה שכתבת- בספר של אורי אורבך, שדובר עליו פה בפורום, "סבא שלי היה רב" הוא כותב על תופעת (?) ה"דתי מחמד". אני לא ממש זוכרת את ההגדרה המדוייקת, אבל אני אוסיף על עניין זה ואומר שזהו בעצם דמות הדתי שגורמת לחילוני הממוצע לחשוב "אז הוא לא כ"כ נורא למרות שהוא דתי..." או אפילו המחשבה ה"קיצונית"- "היי, הוא בנאדם כמוני"... אותו דתי מחמד הוא בעצם הדתי הלא "פנאטי", לא אדוק במיוחד, לא מקפיד על המצוות במיוחד, ורצוי עם כיפה כמה שיותר קטנטנה בלתי-נראית על הראש, כזו שתגרום לחילוני לחשוב שמלבד כמה הבדלים קטנים-בלתי משמעותיים, הוא ממש כמוהו. השאלה היא אם החברה הדתית מוכנה לשלם את המחיר של להיות דתיי מחמד שכאלה...

מוצארט

New member
אז כדי שכולם

יראו ויבינו במה מדובר, הנה לפניכם ההגדרה המדויקת של - דתי מחמד

חָגָי

New member
מי זה?!

מי העליב אותו?! פעם הבאה תקראי לי, חבל לה על הזמן! כזה חמוד...

מוצארט

New member
אני יכול לצאת עם סיסמא חדשה!

חיפוש עצמי טוב (טובה??) ליהודים!

אורית

תמסרי לג´ינג´י הקטן שלך שלא רחוק היום ואנחנו עוד נעשה ...עוד פאזלים מכרטיסי רכבת-אבל מהאוסף של אריאל הוא כזה חמוד

איילת כ

New member
זה מה שנקרא גזענות

וכנראה שחינכו את האמא הזאת לאנטי דת. ובסביבה שלה אמרו לה שחרדים ודתיים הם אותו דבר.והבליטו את הדברים השלילים אצל החרדים והדתיים. וחוץ מזה זה אשמתינו אם אנשים שונאים את הדת וכך אנחנו גורמים לחילול שמים!!!. וכולם גזענים ומכלילים בצורה מסוימת אחד שונא דתיים, השני שונה ספרדים השלישי אנשים מעירות פיתוח.וכו' וכו' לא חסר דוגמאות. לדעתי כדאי שתדברו עםהאמא הזאת ותשאלו אותה למה היא חושבת כך?

mayakol

New member
אשמתנו??

למה זו אשמתינו אם חילונים שונאים את הדת? יש לך הצעות ייעול?? האם להיות ה"דתי מחמד" שדובר עליו כמה הודעות למעלה, זה הפיתרון??

liaD15

New member
זה שטויות!!

כל המשפחה של אבא שלי היא חילונים והם לא שונאים דתיים וגם יש לי מלא חברים חילוניים והם לא שונאים דתיים אז מספיק עם הסטיגמות ש"חיולנים שונאים דתיים" כי זה(סליחה על המילה) בולשיט אחד גדול וזה לא נכון (אולי הם פשוט לא מאמינים) וחיפוש-בקשר לאישה הזאת אולי היא מטומטמת...

למעלה