היי כולם

BluePrint

New member
נכון, זה לא מזל, זה כוס תה.

מזל, נס, אסון, טבע... הכל אותו דבר, תלוי מי מסתכל, ומאיפה. בדוגמאת הכדורגל: הארוע המתואר הוא אסון לאוהדי מכבי, ונס לאוהדי הפועל. מזל לשחקני הפועל, ואלוהים ששונא את שחקני מכבי. בדוגמאת השש-בש: השחקן שמוציא ששים כל הזמן, מרמה. אם בבוקר התמתחת במיטה, ומאוחר מדי נזכרת שהתנועה תפיל את השעון המעורר לרצפה שתשבור אותו, זה מזל שאחיך לקח אותו לעצמו אחרי שנרדמת. אבל גם אסון, כי קמת מאוחר ופספסת את האוטובוס האחרון ל... במשחקי תפקידים הקוביות מייצגות סיכוי. סיכוי שפרץ רוח ינשב חלקיק שניה לאחר שדמותך שיחררה את מיתר הקשת. סיכוי שהיריב ידרוך על אבן גיר רכה, ימעך אותה ויאבד את שיווי המשקל לרגע. סיכוי שהאיש היושב לשמאלך בבאר לא שתוי לגמרי, וישים לב כשתכייס אותו. סיכוי שהטלת מטבע תניב ראש במקום זנב, וקבוצת הפרחחים יחליטו לקחת רק את המטבע ולא את חייך. עם קוביות, בלי קוביות... שחק איך שאתה רוצה.

The Evil Rabbit

New member
עוד דוגמה.

ניקח אותך. אתה טוב בכדורסל? אם הייתי נותן לך כדור ומעמיד אותך על העונשין, האם היית יכול לקלוע? עכשיו, אם הייתי אומר לך לזרוק 10 פעמים, האם היית קולע בכל הזריקות? ייתכן שכן, סביר להניח שלא. למה? הרי היית יכול לקלוע. זה מפני שבחיים, יש כל כך הרבה משתנים שמשפיעים על מה שקורה. (במקרה הזה: הזריקה שלך לסל) הרי פעם הכדור החליק לך מהיד בדיוק בזמן שזרקת, ופעם היית רוח שהסיתה את הכדור מהסל. את האלמנט הזה מייצגת הקוביה. ודרך אגב, גם אני אומר לך: שחק איך שבא לך, רק ניסיתי להסביר את ההיגיון מאחורי הקוביה.

NacroMittler

New member
"שחק איך שבא לך"

ההצהרה נשמעת לי קצת מיותרת, משתי סיבות: א. גם אם נגיד לו שמעתה והלא הוא ישחק רק עם קוביות שאלת המזל העתיקה לא תכעס, זה לא ישנה מאומה. הוא עדיין ישחק איך שבא לו. ב. מאז שהתחלתי ממש לכתוב ולקרוא בפורום על בסיס קבוע, לפני כמה חודשים אני חושב, לא קרה אפילו פעם אחת שמישהו ניסה לכפות את דעותיו על מישהו אחר (ד"א-זו אחת הסיבות שאני אוהב את הפורום הזה יותר מאשר אחרים). נכון, דיונים מתלהטים לפעמים, ואנשים אומרים אמירות גורפות כמו "מו'ד=חרא, לא משנה מה תגיד.", אבל אף פעם לא שמעתי מישהו אומר "מו'ד=חרא, כולם לעבור לקת'ולהו עכשיו!". לכן ההצהרה היא מיותרת כי היא דיי טריוויאלית.

Nihau

New member
לא טריוויאלית ולא מיותרת

היא מצביעה על פתיחות מצד שכותב ומדגישה את החשיבות ההחלטה האישית של שחקן על אופי המשחק הפרטי שלו. יותר מידי פעמים אנשים כאן נתנו דעות נחרצות וקבעו קביעות גורפות שללא הדגשת החופש המחשבתי הזה היו משפיעות לרעה ל חלק מהמשחקים. לדוגמא הדיון על האם כדאי\רצוי\צריך\אפשרי\אסור\וכו להחזיר את המשחק אחורה לקטע מסויים בגלל רצף אירועים כושל. או ההדעות הנחרצות לגבי דב"ש שהמי כחלק בלתי נפרד מהחבורה- דב"ש מועדף- כן ולא- סיפור שבגללו קבוצת נוסגות' איבדה את הדב"שית האהובה עליה "מל" ומאותו רגע נחמה בחירוף נפש להחזיר את מל אך ללא הועיל... עד לפגישה האחרונה של הקבוצה שאז מל עשתה קאמבאק מעולה במיוחד. (פרסומת: את קורות נוסגות' אפשר לקרוא במאמי הפורום)

למעלה