היי יש לי שאלה

קציצון

New member
היי יש לי שאלה

אתם מתעסקים פה גם בדמיון מודרך? או שאין ממש קשר כי זה ממש מענין אותי, אני לא יודע איך זה בדיוק קשור למדיטציה אבל הבנתי שזה דיי קשור וזה מאוד מענין אותי. אני ממש לא מצליח לדמיין דברים נתנו לי דברים פשוטים ולא הצלחתי, אז אם מישהו יוכל לעזור לי תודה רבה

מודט1

New member
קציצון שלום.מדיטצית חושך תעזור.

בוקר טוב. מדיטצית חושך או בשמה "דרישטי דיאן" תעזור לך, בכך שהיא (בין היתר) מחזקת את הראייה הפנימית. פשוט שכב במיטה, ודאג שהחדר יהיה חשוך לגמרי. ופשוט הסתכל בחשכה בעיינים פקוחות. נסה לא למצמץ.(אך זהו פרט משני, לפחות בהתחלה) אך זכור לא לעשות יותר מחמש דקות. דרישטי דיאן, מחזקת את הראייה הפנימית, משפיעה על המוח, מצויינת למי שסובל מבעיות בשינה, מכניסה לשינה אחרת, ומרגיעה. בהצלחה. מודי.

קציצון

New member
אוקי אני אנסה תודה

שאלה אחרונה איך זה יעזור לי לפתח את הדמיון המודרך?

מודט1

New member
ע"י פיתוח הכושר לראייה פנימית.

לאט לאט יתפתך בך הכושר לראות את נושאי הדימיון המודרך. אך הסוד להצלחה הוא: ה ת מ ד ה ! ! !

קציצון

New member
אוקי שאלה אחרונה

בקשר לחושך ניסתי אתמול בלילה שהיה חושך והחדר היה חשוך אבל בכל זאת יכלתי לראות דברים זה לא היה חושך מוחלט כמו שעוצמים עיינים זה בסדר או עדיף חושך יותר רציני?

מודט1

New member
כן, צריך חושך מוחלט, ו...סבלנות.

אך זכור, לא יותר מחמש דקות כל יום. איני יכול לומר לך במדויק כמה זמן ייקח עד שתתחיל לראות, זה מאד אישי מאדם לאדם. אך בכל מקרה זה לא אמור לקחת "הרבה". בהצלחה.

drall

New member
שלום קציצון

תגיד אתה חולם בהקיץ? אתה שר במקלחת? תן לי תשובות לשאלות האלו ואני אוכל לאבחן אותך טוב יותר. באופן כללי רוב האנשים משתמשים בראיה כחוש העיקרי שלהם, כחוש לתפיסת העולם. זו הסיבה שמשתמשים בדימיון מודרך כדי לעבוד על תפיסת העולם. אני לא אוהב את השיטה הזאת בתור תחליף למדיטציה , אבל בכישוף אפשר לעשות איתה דברים מעניינים. בכל אופן לא אצל רוב האנשים זה ככה. יש כמה , בערך חמישה אחוז מהאוכלוסיה , שהחוש הבסיסי שלהם הוא שמיעה. על האנשים האלו דימיון מודרך כמעט ולא עובד, והם מגלים קשיים רציניים שמבקשים מהם לדמיין. זאת לא נכות , זה בסדר גמור , צריך פשוט טכניקות אחרות ויכול להיות שאתה כזה. שמעתי גם שיש אנשים עם חוש בסיסי אחר, אבל אני לא מכיר אף אחד כזה באופן אישי. דרול

קציצון

New member
אוקי

אני חולם כמעט כל יום לפחות פעם אחת ביום ואני חייב להגיד שזה כייף אני לא שר במקלחת ובקשר לחוש שמיעה מפותח אני לא חושב שזו הבעיה אלה מזה שאני לא ממש קורא ספרים, הדמיון שלי לא מפתוח אוקי פעם הסבירו לי משהו ואמרו לי שאני צריך לדמיין לימון לקח לי בערך שבועיים עד שנהייתה לי תמונה דיי ברורה וגם היא לא הייתה מדהימה, בקשר למה ש אני מנסה עכשיו מישהו אמר לי שאולי בעזרת מדיטציה אני אצליח ודיי הצלחתי אני לא מומחה במדיטציות אבל פשוט עצמתי עיינים התרכזתי בנשימות ושאיפות ניסתי לא לחשוב על כלום ו אז התחלתי לדמיין שפעם יותר טוב אבל עדין הכל היה דיי חשוך ומטושטש

drall

New member
טוב עליתי עליך

דימיון מודרך זה הדבר האחרון שאתה צריך. לא יעזור לך וגם לא תצליח בזה. הדרך שלך היא דרך האימון יותר טאי צ´י , צ´י גונג, אולי אפילו קאראטה וקונג פו. דרול

wee man

New member
אני ינסה לעזור

אוקיי, כל כמה זמן (עדיף לתרגל כמה שיותר) תקח חפץ פשוט (אבל לא כדור שהוא סדיוק אותו דבר מכל הצדדים) משהו כמו עפרון, שעון... תבחן את החפץ מכל הכיוונים (דקה שתיי) ואז תעצום עיניים ותנסה לראות את החפץ בדמיון. עוד אפשרות היא פשוט לעמוד מול קיר ולהתמקד בנקודתה מסויימת בקיר (לא משהו גדול מדי). להתרכז בנקודה הזאת עד כדקה ואז לעצום עיניים ולנסות לדמיין את הנקודה עד שנעלמת לך התמונה מהראש ואז לפקוח עיניים ולחזור על הכל. אחרי שהגעת לזמן די ארוך שאתה יכול להתמקד בנקודה בעיניים עצומות תעשה בדיקה: תעמוד על רגל אחת כשאתה עושה את כל התהליך ותבדוק אם בקטע שאתה עוצם עיניים אתה מאבד שיווי משקל מהר (אם תצליח לשדמיין את הנקודה טוב, אז יהיה לך שיווי משקל יותר טוב). תגיד, אתה יכול אולי להסביר קצת מזה דמיון מודרך?? שלך, ינון

קציצון

New member
לדרול האמת שאני לא מסכים איתך

אני לומד קונג פו דבר ראשון בתוכו כמובן אני לומד טאי צ´י וצ´י קונג עכשיו היום ניסתי לדמיין והלך לי ממש ממש טוב והולך דיי טוב

drall

New member
טוב אתה צריך להחליט

או שאתה מצליח לדמיין או שלא דרול

מודט1

New member
קציצון כל הכבוד, המשך בשמחה.

ישנן הרבה טכניקות להעצמת הראיה הפנימית. אם תרצה אשמח לחלק עימך. בברכה. מודי.

קציצון

New member
כן לא איכפת לי עוד טכניקות כי כרגע

אני לא יודע אם אני מדמיין ממש טוב אני מדמין את זה דיי בטישטוש ורוב הדמיון אני לא מדמיין מהעיינים שלי אלא מהצד אבל אני ממשיך לנסות זה נהיה לי יותר קל

מודט1

New member
דמיון מודרך זה...

שם נוסף לעבודה יצירתית עם "המחשבה". אני מנסה ל"דמיין" דברים ומצבים. נניח, בעבודה פנימית על צ´קרות", אני יכול לדמיין את צורתן, צבען, וכו". וכך לעשות כל סוג של עבודה פנימית. אני אפילו יכול להרחיק לכת ולשנות את עתידי... שבת שלום.

מודט1

New member
קציצון, טכינקה נוספת היא "טראטק".

קציצון שלום. תחת ההגדרה טראטק נכללים התרגלים של בהיה באובייקט. צייר או הדבק נקודה בגודל מטבע עשרה שקלים, והנח את הנקודה על הקיר בגובה העיינים.(אפשר לעשות בעמידה או ישיבה) שב במרחק של 2 מטר בערך, ובהה בנקודה. התחל בפרקי זמן קצרים של דקה שתיים. התרגיל מחזק את העיינים, הראיה (החיצונית והפנימית), מחזק את כוח הרצון, ומרגיע. במשך הזמן תוכל להישאר בעיינים פקוחות מבלי למצמץ לפרקי זמן ארוכים, ואז נסה לעשות את התרגיל ללא מצמוץ. בהתחלה עשה את התרגיל פעם ביום לדקה או שתיים, על תתאמץ, אך נסה לשמור על רציפות בתרגול. בהצלחה.

קציצון

New member
אוקי אני אתחיל מזה מחר

אני מניח שזה גם יוסיף לי לריכוז עוד דבר שאני צריך לחזק תודה

קציצון

New member
עוד משהו כי לפי התרגילים שלך לא

נראה לי שאנחנו מדברים בדיוק על אותו דבר איך שהבנתי יש דמיון מודרך בעיינים עצומות ויש בעיינים פתוחות תקן אותי אם אני טועה ונראה לי שאתה מדבר על הפתוחות ואני על הסגורות אבל אם אני טועה תקן אותי ואם אני צודק אז אתה יכול להסביר על פתוחות

למעלה