היי, יש לי שאלה

דניאל102

New member
היי, יש לי שאלה

לפני שנה בערך עץ השסק שיש לי בגינה הפיל כמה חרצנים על הקרקע חלקם אפילו הכו שורשים, את אחד מהם העברתי לעציץ והוא עכשיו לאחר כשנה בערך בגובה של כ-35 ס"מ ועכשיו כשהוא כבר די גדול בוער לי באצבעות לשתול אותו איפשהו בגינה. השאלה שלי היא כזאת האם אני יכול להעביר אותו לאדמה או שהוא עדיין קטן מדי, והאם כדאי לחכות לחורף הבא בשביל זה. אודה לכם מאוד אם תעזרו לי

שקדי

New member
אין בעיה לשתול עכשיו

תשתדל לא לפורר את הגוש בזמן ההעברה ובימים הראשונים שהגומה תהיה רטובה כל הזמן

דניאל102

New member
אם תוכל לענות לי על שאלה זו אודה לך

יש לי בגינה שני עצי מישמיש גדולים מאוד הראשון כבר בן יותר מ- 17 שנה וגובהו כ- 5 מטר והשני בערך בן 10 שנים וגם הוא כבר מגיע ל-5 מטר גובה לפני כחודש כשהפרחים הראשונים של המישמיש אמורים היו לצאת התפלאתי שלא יצאו בשני העצים אפילו לא פרח אחד חודש שלם כבר עבר מאז והעצים כבר ירוקים לגמרי ומספירה כללית שלי על כל עץ לא היו יותר מ-5 פרחים. זה די עצוב לראות עצים כאלה גדולים בלי אף מישמיש אחד חשוב לי לציין שבשנה שעברה כמות המישמישים בעץ המבוגר יותר הייתה הגדולה אי פעם אני מדבר על עשרות קילוגרמים ואילו במישמיש הצעיר יותר הכמות הייתה ממוצעת מה יכולה להיות הבעיה והאם העניין מוכר? אודה לך מאוד אם תענה לי

11michael

New member
עץ משמש- אך מונעים תולעים בפרי

בעץ המשמש שלי, בכל פרי היתה תולעת חיה......כל הפרות הושמדו...

טסונמי1

New member
אים אינך מעונין לרסס ברעל

כסה את העץ עים רשת הכיסוי חייב להעשות ביזמן הפריחה או מיד לאחריה

סודA

New member
המשמש כמו אפרסק רגישים מאוד לזבוב

הפירות ולכן כמעט בלתי אפשרי ליהנות מהפירות שלהם ללא ריסוסים אינטנסיביים. התולעים בפרי הם הרימות מההטלה של הזבוב הנורא הזה. פתרונות "ירוקים" הם שיקוק או כיסוי העץ ברשת עדינה המונעת את גישת הזבוב. "לבאיציד" של אגן שהוא חומר סיסטמי המיושם בריסוס, מתאים נגד הצרה הזו העניין הוא שצריך לחזור על הריסוס כל שבועיים עד כמה שזכור לי ואסור לאכול מהפרי לפחות שבועיים מאז הריסוס האחרון!!!

מישמיש

גם אצלי המישמיש נתן בשנה שעברה טונות של פרי והשנה הוא נח. נדמה לי שיש כלל כזה שעונה אחרי שפע של פרי, העץ - לא רק מישמיש- לא נותן הרבה פרי. היתה לי אותה תופעה בזית שנתן לפני שנתיים המון פרי ובשנה שעברה כלום. אני מקווה שהשנה ייתן הרבה.

טסונמי1

New member
מאחר והחורף שלנו היה השנה

מבולבל מתמיד וחם בתקופות הפריחה כניראה שהעץ לא חנט- כמות הפרי תלויה בחניטה-

דניאל102

New member
אני מקווה שבשנה הבאה ../images/Emo4.gif

הפירות יחזרו בכל אופן תודה על התשובה

למעלה