היי. יש לי שאלה

היי. יש לי שאלה

אני חד הורית עם 2 ילדים. באוקטובר אני מתחילה ללמוד 4 שנים. כל ההכנסות שלי יהיו 1500 שח שמגיע לי לקבל מזונות דרך ביטוח לאומי. הילדים בגילאים של כיתה א וטרום חובה. השאלה שלי איך אפשר לשרוד עם כל ההוצאות הכרוכות בלימודים, ילדים,דיור,מחייה.אולי למישהו יש רעיונות, כי על הלימודים אני לא רוצה לוותר,זאת התקווה היחידה לצאת מהבוץ. אם יש למישהו רעיון איך יוצאים מזה אשמח לשמוע.

אלוני.

New member
אין פתרונות קסם

לפי מספר השנים אני מניח שמדובר בלימודים אקדמאיים ולא בהשתלמות מקצועית. ראשית נסי להשיג מלגה, יש סוגים רבים של מלגות ויש כמובן קופצים רבים, תפני לכל גוף שמתאים למצבך. תאלצי לנסות ולמצא עבודה לערבים או אפילו לילות כדי להגדיל את הכנסתך, נסי בחברות כח אדם הזקוקות לעובדות זמניות (בשכר נמוך) , יש עבודות כאלה, חלקן לא "נעימות" נקיוןבמשרדים או אפילו במגדלי משרדים, שמירה או לינה מספר פעמים בשבוע עם קשישים וכיו"ב. הפעילי קשרים ואל תתביישי לפנות, מקסימום שומעים "לא" וזאת עד ששומעים "כן" כמובן הנחתי שאין לך נסיון או השכלה מקצועית כלשהם.

נירה63

New member
לילד העולה לכיתה א' עליך לפנות

לביטוח לאומי למלא טופס מיוחד, כל תחילת שנה מכיתה א' ועד גיל 14 ישלמו לך תשלום חד פעמי של כ-1000 ש"ח בסוףאוגוסט.

באיזה מן עולם את חיה ?

גם ללמוד גם ילדים וגם 1,500 שקל הכנסה ? רק סופרמן יכול להסתדר. הלימודים יוציאו אותך מהבוץ ? מאיפה את יודעת ? לא אמרת מה את מתכוונת ללמוד, ויש תוחלת לסיכון. לדעתי יזמות פרטית היא מה שיוציא אותך מהבוץ. אבל דעתי מתבססת על אי הכרת פרטייך.

buzy3

New member
אני אקדמאית עם עוד כמה קורסים

ויש לי כמה מקצועות ואני מובטלת כבר שלוש שנים. לימודים לא תמיד מוציאים מהבוץ. את יכולה ללמוד בתנאי שאת גם יכולה לעבוד, אחרת אני לא מבינה איך תסתדרי. האם מישהו נוסף מהמשפחה עוזר לך? האם הלימודים גם עולים כסף? מה ????

למעלה