היי, יש לי שאלה...

warrior hippie

New member
היי, יש לי שאלה...

היי, אני לא יודע אם מישהו מכם זוכר אותי, אבל פעם הייתי dead hero. ועכשיו בלי להתעכב אני אעבור לסיבה שבגללה אני מטריח אתכם לקרוא את ההודעה המטומטמת הזו. אני לומד קונג פו, אם זכור לכם, ואני רציתי לדעת איך אני יכול לפתח טכניקות של כוח ומהירות. האם אני צריך פשוט לספוג מכות באיזורים החלשים וככה לחשל אותם? או שאני צריך לעשות משהו אחר. אנא תענו מהר לפני שאני אשבור לעצמי את הידיים.

Lost Oath

New member
אין לי מושג

איך הגעתה למסקנה ש"ספיגת מכות באיזורים רגישים" תפתח לך טכניקות של כוח ומהירות... לפי מה שידוע לי חישולים מפתחים ספיגה אך יכול להיות שאצלכם יש צורות שלהם אחרות שמפתחות דברים אחרים. אולי תסביר לכולנו איך בדיוק אתה שובר לעצמך את הידים? :) בקשר לשאלתך על כך ומהירות התשובה היחידה (שאני לפחות יכול לתת לך) היא זמן. כל אמנות לחימה מפתחת בסופו של דבר מהירות - אם זה זריזות ידים/רגלים או מהירות תגובה , וכך גם כח. אך כל אומנות תפתחת יכולות אלו באמצעות תרגילים יחודים לה ובמינון שהיא מצריכה. יכול להיות שאצלכם יש תרגילים יחודים כאלה (שאני מן הסתם לא מכיר) לכן נסה לשאול את המורה שלך... בהצלחה!

warrior hippie

New member
"שבירת הידיים" היא מעין חישול

אומרים שאם לומדים לספוג מכות באיזורים מסויימים מחזקים כוח סיבולת

נכון חלקי.

אם סופגים הרבה מכות לאיזור מסוים, אז לאחר תקופה הוא יתחשל, והמקום לא יהיה רגיש ופגיע כ"כ כמו בהתחלה (למרות שאני לא חושב שניתן לחשל עין...). ספיגה וחישול, אינה קשורה למהירות. יכול להיות אדם שיכול הספיגה שלו היא מעולה, אבל זה לא מעיד על זריזותו. במדיה ותרצה לחשל את האגרוף שלך, כנס לקישור הזה, או לכאן. מקווה שעזרתי.
סלבו

yossikl

New member
תשובה ארוכה ומפורטת! ../images/Emo50.gif

יש שתי אפשרויות, בתור אחד שמתאמן בשיטה של פול-קונטאקט פרי סטייל פייטינג אז אני אומר לך שאתה צריך לפתח את שניהם; חישול הגוף: ידיים- ישנה דרך משיטת "אוקינוואה" שנקראת "קוטי-קוטה", עומדים עם בן\בת זוג ונותנים טפיחות סיניות- מכות עם השרירים של היידים שנפגשים במהירות אחד עם השני(אתה והבן-זוג), "מריחת" היד באזור העצם החיצונית עם היריב שזה בונה שכבת מגן שמחסנת את היד, ויש נתינות של מכת סכין על השריר החיצוני של האמה(מהמרפק ומטה), עד פה היד. רגליים- נתינת "לו קיק" פנימי וחיצוני ובעיטה לשריר התאומים, זה לשרירי הרגליים, לעצמות- עליית הרגל ל"מידל-קיק" והבן זוג חוסם עם העצם של השוק את הבעיטה. בטן- מורידים חליפה או חולצה או כל דבר ונשארים עם בטן חשופה ונותנים אגרוף סגור לשרירי הבטן התחתונים+העליונים (אבל בשום אופן לא למפתח הלב!), נותנים מכה,מכה- אתה אחד והבן זוג אחד וככה ממשיכים אחד אחד. חזה- אותו הדבר מכה מלמעלה לשריר החזה, אחד אחד. בנוסף לכל זה יש סבולת לב-ריאה, שזה לא כ"כ קשור ללחטוף מכות אלא יותר ליכולת להשאר על הרגליים אחרי קרב ואני אומר לך מנסיון שאחרי קרב פול-קונטקט כולל קרקע אתה מתעייף בשלוש דקות, אז את זה גם חשוב לפתח בעזרת ריצות וקפיצה על חבל. בנוסף יש סיבולת לסבול בריחים על הלסת\ידיים\רגליים או חניקות שזה פשוט מאד לא להכנע מהר ולחכות שנייה אחת אחרי שאתה חושב שאתה מתפוצץ מכאב, בסוף אתה תעלה את סף הסבולת בחמש-שש שניות יותר שזה בקרב חשוב ביותר! את כל זה צריך לעשות לאט ולהעות בהדרגה, שלב שלב! אחרת אין בזה טעם וזה רק פוצע. כוח ומהירות שני אלמנטים שנוגדים זה את זה.. (אני לא אכנס לכל עשרת האלמנטים של לוחם טוב עכשיו, אם תרצה אני אענה על זה בנפרד..) א-ב-ל יש דרך לשפר את זה, כוח+מהירות זה בעצם מה שנקרא ´כוח מתפרץ´- אחד האלמנטים החשובים ביותר! כדי לפתח את זה אני אישית עובד בחדר-כושר, בתרגילים מיוחדים בשביל זה, אבל בלי המכשירים זה גם אפשרי והסוד לכוח מתפרץ נמצא בשני מקומות עיקריים-במותניים ובשריר התאומים. מותניים- מכה צריכה בוא בסיבוב של האגן עד המותניים, סיבוב חד ומהיר יחד עם האגרוף\סטירה\בעיטה\ברכייה\מרפק\הטלת היריב. לגבי התחמקות ממכה זה מסובך כי יש שלושה שלבים; התחמקות, הגנה, התקפה ואני לא יכול לפרט איך עושים את זה פה. שריר התאומים- השריר מאחורי השוק- שריר חשוב ביותר בכל מה שקשור ליציאה מהמקום וזה לא משנה אם זה להתקפה, התחמקות, קפיצה, ניתור או ריצה ובעצם זה הכח המתפרץ, כדי לשפר את היכולת בשריר הזה תשאל מדריך-כושר או מורה לספורט איזה תרגילים טובים בשביל שריר התאומים. לסכום- יש שתי דרכים,(ואני אגיד אותם במשל) אחת-מבחן ריסוק- תקע את המכונית הכי חזק שאתה יכול והכי מהר ותראה מה יישאר, אם תשכלל את מערכות ההגנה יישאר, אם לא אני מציע את הדרך השנייה- נהג מקצוען שיוכל לעקוף את כל המכשולים ולא להתקל במהמורות בדרך. הריסוק-חישול הגוף. הנהג- התחמקות. עיצה שלי- התחמקות. א-ב-ל מה לעשות בקרבות לא תמיד אפשר להתחמק לכן אני ממליץ לך לשפר גם את ההתחמקות וגם את חישול הגוף.. ב-ה-צ-ל-ח-ה! yossikl

שיטת "קוטי-קוטה".

בנוגע לשיטת "קוטי-קוטה" שהזכרת - גם ביפן ובאוקינאווה, הבינו שהשיטה הזו לא כ"כ מועילה לעצמות, ועלולה לגרום לדלקות ולנזקים בטווח הארוך. בקישור הזה, תוכל לקרוא דיון שהיה בנושא חישול וסדקים בעצמות. סלבו

yossikl

New member
תודה סלבו אבל..

אנחנו באמת עושים זאת מעת לעת, בערך פעם השישה-שבעה אימונים, כך שזה לא מזיק.. חוצמזה ובואתו עניין; לשריר הירך החיצוני (הארבע-ראשי) יכול להגרם נזק מאימוני ספיגה (לו קיק) יומיומיים..?

כאחד שלא עוסק באימוני ספיגה

אני יכול להגיד לך, שבעיטות (לוא קיק), לשריר הירך לא גורמות נזק לעצם (סדקים, דלקות וכו´), אך כמובן יש להיזהר ממצב של שבר (למרות שמאוד קשה להגיע למצב של שבר בעצם הירך מבעיטה - אבל כבר שמעתי על מקרים...). מה שכן, חשוב להקפיד לשיחרור של השריר הזה. אפשר ע"י מתיחות. יותר מומלץ, על עיסוי של השריר ע"י בן זוג (כדי לא להתהך במשך ימים שלמים, עם "רגל עץ"
). במידה והדבר לא מתאפר, רצוי לאחר כל אימון לשחרר את השריר ע"י ניעור של הרגל (אפשר בכל מיני מצבים), ומתן טפיחות קלות של הידיים על השריר (או עיסוי בעזרת המרפק). מקווה שעזרתי לך, ושלא תסתובב על "רגלי עץ"
סלבו רופא בדימוס

למעלה