היי יש לי שאלה

מנגר 4

New member
היי יש לי שאלה

האם מותר לעשות פה פרסה ?????? תסתכלו בקובץ המצורף תודה

Ibiza1800

New member
אם יש שלט בסמוך לרמזור

שאומר שמותר לסוע רק ישר אז אני לא חושב שמותר לעשות פניית פרסה

be_roo

New member
לא../images/Emo70.gif אסור../images/Emo70.gif

החץ מעל הרמזור מתיר נסיעה אך ורק בכיוון החץ והוא תמרור לכל דבר. אם אין חץ נוסף שמתיר נסיעה גם בכיוון שמאל, גם אם אין שלט מפורש שאוסר פרסה, עדיין אסור. מה שמעלה שאלה מטרידה, למה החלטת שכן וכמה זמן עבר מאז שהוצאת רשיון?

§Oren§

New member
אסור. פרסה מותר שהרמזור שמאלה

ואם אין שלט שאוסר. תחשוב, הרמזור הזה רק ישר, ולכן קרוב לוודאי שגם לתנועה הנגדית יש רמזור רק ישר שמתואם להיות ירוק יחד עם הרמזור שלך.

rpg2003

New member
אני יודע שמתי שאין שלט שאוסר

אז מותר פרסה - גם כאשר אסור לפנות שמאלה. הגיוני שאסור לעשות במקרה הזה פרסה, אבל הדבר היחיד שאולי משכנע אותי זה החץ של הרמזור שמורה ישר בלבד.

§Oren§

New member
אם אסורה הפנייה שמאלה, אסורה פרסה.

אלא אם כן הפנייה אסורה בגלל "אין כניסה" או משהו אחר. אם אסור לך לחצות את הנתיב הנגדי (כלומר- פנייה שמאלה), אסור לך לעשות פרסה. הרי בפרסה אתה חוצה את הנתיב הנגדי ומפריע לתנועה.

be_roo

New member
טעות. אין קשר בין פניה שמאלה לפרסה

תבינו שלשון החוק היא מדוייקת ואין להשליך "לוגית" על מקרים אחרים. אם כתוב שאסור לנהוג עם אוזניות זה לא אומר שאסור לנהוג עם אוזניה בודדת גם אם ההגיון אומר שלא. ולכן תמרור שאוסר פניה שמאלה אינו אוסר פרסה. אם רוצים לאסור פרסה יש להציב את השלט המתאים.

§Oren§

New member
טועה. תסתכל בקובץ פלאש שצורף לשרשור

אם אסורה פנייה שמאלה (מותר ישר וימינה בלבד), אסור לעשות פרסה. זה שזה גם יוצא הגיוני, לא אומר שלא יכול להיות חוק כזה.

driver2b

New member
שניכם צודקים...

תמרור שאוסר פניה שמאלה (תמרור 39) אוסר רק פניה שמאלה ולא פניית פרסה, אבל - תמרור (או סימון על הכביש) שמורה שמותרת הנסיעה ישר בלבד או ישר וימינה בלבד - אוסר על פניה לכל כיוון אחר, ובכללה גם פניית פרסה. שוב, עיינו באנימציה המצורפת לשרשור.

be_roo

New member
לא, אתה טועה

התמרור שמשמעותו "אסורה פניה שמאלה" הוא העיגול עם המסגרת האדומה וקו אלכסון אדום על גבי ציור הפניה (ב-3) משמעותם של תמרורי חיצים (על הכביש או על הרמזור) הינה "סע בכיוון החץ". נכון שמבחינת יישום המשמעות זהה, אך לא מבחינת הגדרת התמרור. אם אין חצים, אך כן מוצב תמרור האוסר פניה שמאלה, עדיין מותר לבצע פרסה.

driver2b

New member
קרא היטב -

זה בדיוק מה שכתבתי, ולכן גם מה שכתבת נכון. תמרור ב-3 הוא תמרור 39 בלוח של התיאוריה.

be_roo

New member
קרא אתה ../images/Emo13.gif תגובתי לא כוונה אליך

ולא שורשרה להודעה שלך

driver2b

New member
מתי אסורה פניית פרסה.

מצורפת המחשה של המצבים בהם אסורה פניית פרסה. (פתחו את קובץ ה-SWF). השאלה שהוצגה מתארת למעשה את המצב שבפינה הימנית העליונה (גם אם התמרור הכחול הוצב על הרמזור). בברכה, דרור, צוות Driver2b.

למעלה