היי יש לי שאלה

ash 1

New member
היי יש לי שאלה

ליפניי כמה ימים נרשמתי למשחק תפקידים בפורום בפעם הראשונה בחיי ומה אני יגיד אני לא מבין בזה הרבא אז השאלה שלי היא מה זה גנול? אמרו לי שזה אדם צבוע ושיש לו נשיכה חזקה אבל מעבר לזה אני לא יודע עליו כלום מישהוא יכול לתת לי עליו קצת מידע בבקשה מידע כמו מהירות מראה כישורים כוח וכו´ גם תמונה תעזור מאוד בתודה מראש

Elenlos

New member
התמונה שיש לי

תופסת יותר מ250 קילובייט אז אי אפשר לצרף את זה להודעה הזאת אבל גנול זה יצור בדרך כלל רע שנראה כמו צבוע(כמו האלה ממלך האריות
) עומד על שתיים שמשתמש בשריונות ומגנים בסגנון אורקי והם גם משתמשים בנשקים בסגנון אורקי (דברים מסיביים למדי), הגובה הוא בערך 2 מטר אבל כמובן שיש יותר גדולים ויותר נמוכים... מקווה שעזרתי

Elenlos

New member
שכחתי כמה דברים...

הם גם מאוד מהירים ויש להם המון כח אבל הם די טיפשים ולא מאוד מכניים, הם בדרך כלל אלה שמקבלים הוראות מהגזעים (הרעים) האחרים וזה עקב הטיפשות הקצת מוגזמת שלהם... הם תמיד נלחמים בקבוצות כי הם נעזרים באסטרטגיות מפגרות (גם זה עקב הטיפשות) של "מספרים זה יותר טוב מאיכות" ודברים בסגנון, אל תבין אותי לא נכון אני לא אומר שזה לא עובד...

pumiforever

New member
טוב ...

אנשים הביאו פה כמה הסברים, אם זה לא מספיק לך אז תשאיר עוד הודעה, ואני אסביר ביותר פרוט... (אתם בטח שואלים למה אני ישר לא כותב נכון? ובכן זה בגלל שעכשיו אני עייף לאללה, ואים לי כח לרשום הרבה
) ככה שתשאיר הודעה אם אתה צריך יותר פרטים...

ash 1

New member
תודה לכולם וכן לא יזיק לי קצת יותר

כמה שאני אדע יותר אני אלחם טוב יותר השהם במשחק אמר לי שהגנולים הרבא פחות מהירים מבני אדם ואלפים זה נכון? תמונה מגניבה אני דווקא דימיינתי אותו בתור אדם שעיר עם ראש של כלב עוד משהוא במשחק אני בחרתי בגנול לוחם כי אמרו ששילוב של קנטאור וגנול זה חזק מידיי ונתנו לי 6 כישורים שמתוכם אני צריך לבחור 3 הכישורים הם לוחמה, כוח, התמצאות בביצה, הרעלה, חוש ריח מפותח, כושר/סיבולת אני בחרתי בלוחמה כוח וכושר כדיי לעלות את העוצמה והחיים שלי מה אתם הייתם בוחרים? פשוט חשבתי שהקבוצה זקוקה ללוחם חזק כי כול מה שיש לה זה דרואידים אלפים וקאנטאור אחד נ.ב חוש ריח מפותח מעלה את הרגישות של האף שלי בהרבא לדוגמא אני יכול לפי הריח להבדיל בין זעה של פחד לבין זעה של מאמץ כושר מגדיל את החיים וההגנה שלי כוח מביא לי יכולת להרים סלעים גדולים וליזרוק אותם על האויבים התמצאות בביצות גורמת לכך שאני לא האט את הקצב שלי בביצות ואני לא אהיה מושפע מחול טובעני הרעלה הופכת את הנשיכה שלי למרעילה לוחמה מגדילה את המיומנות שלי בקרבות מגע מכות וכו´ ודבר אחרון אמרו לי שאני יכול להחזיק חרב אבל אני אהיה גרוע איתה והנשקים שאני יכול להשתמש בהם הם נשקים כוחניים אלה נבוט וכו´ זה נכון?

Gilgam69

New member
על הנול (Gnoll)

נתחיל בזה שאת האות G לא מבטאים בשל גנול ולכן המילה היא נול. התמונה ש-mormegil תלה היא האידיאל של הנול, לפי דעתי. ועכשיו על הנול עצמו: הנול הוא אדם-צבוע (כפי שמופיע בתמונה) בגובה של 2.10 מטר בערך. הנולים חזקים יותר ובעלי סיבולת גבוהה יותר מזה של האדם הרגיל אך הם גם בעלי צרות אופקים מאוד רצינית - הם חושבים מהבטן. הם רואים למעשה כל יצור אחר כאוכל, ואומנם הם לעיתים כורתים בריתות עם אורקים, גובלינים וכדומה, בריתות אלה נשברות כאשר הנולים מתחילים להיות רעבים. עד כמה שאני יודע הנולים לא מונהגים ע"י גזעים אחרים אבל יתכן ויכרתו בריתות (כפי שציינתי) שכן מנהיג שבט נולים הוא הנול החזק ביותר בשבט. במידה והוא מת אז יש קרב עד המוות של המתחרים. במידה והקרבות על תפקיד המנהיגות ימשך יותר מדי זמן, השבט פשוט יתפצל למספר שבטים קטנים יותר שכל אחד ילך לדרכו. הנשק האהוב על הנולים הם גרזנים ואלות למיניהם שכן המיומנות שצריך על מנת להשתמש בנשקים אלו הם פחות מאשר זאת שצריך בשביל חרב. בכל מקרה, אני ממש אוהב את הגזע הזה ואם ה-DM שלי יסכים אני רוצה לשחק אחד! דרך אגב, הכישור של חוש ריח מפותח יכול להיות מאוד מעניין.

רמץ

New member
ננול

ה- Gnoll תורגם לעברית כ-נַנוּל כי החליטו שסתם נול זה טפשי מדי (או לחלופין - לא טפשי מספיק). למען האמת תהיתי מדוע יוצרי המהדורה השלישית שיצאו מגדרם לחדש ולחוקק גם דברים מיותרים לחלוטין (כמו התקפת חפצים דוממים לפי עובי, חומר וכו´ - אשר מאפשרת באופן תיאורטי לשבור תיבת עץ מחוזקת בדפנות ברזל בעזרת מקל קפא"פ) לא חשבו להוסיף גזעים חדשים מלבד חצי האורק: ננול; לטאיש; פליין... כל הכבוד לכם על היוזמה הברוכה. חן חן

pumiforever

New member
אבל הם כן!

בספר ההמשך למו"ד מהדורה שלישית, (שנקרא אני חושב משהו עם Kalamar), יש גזעים חדשים, וגם מקצועות חדשים.

גם כן קבוצה...

עכשיו תסביר לי, מה ההגיון של שני דרואידים אלפים, קנטאור (שלא ממש יכול להסתדר עם מדרגות וסולמות) וגנול להסתובב ביחד, חוץ מזה שהשחקנים שלהם רצו דמויות חזקות? הקנטאור צריך ללכת לאט בגלל החבר´ה הדו רגליים, הגנול רוצה לאכול את כולם, והאלפים בכלל ניסו להגיע ליער... לפי האופן בו בנית את הדמות, אני מבין שמה שאתה מחפש במשחק זה קרבות, קרבוץ, ועוד קרבות - אז אתה נמצא בתחום הלא נכון, וכדאי שתלך לשחק במחשב, שם אקשן חסר משמעות נראה לפחות טוב.

ash 1

New member
אבל אני כבר משחק במחשב

אמרתי שהמשחק מתנהל בפורום והסיבה שבחרתי את הדמות שלי כזו כי אין לקבוצה מספיק כוח בקרבות כן אני אוהב קרבות מה הבעיה פה? יש לנו בקבוצה 8 שחקנים והסידור לא כול כך רע! אלף אפל/קנדר-התגנבות ,פריצת מנעולים, צלפות קנטאור-כוח, מהירות, קשתות אלפית-צלפות, סייפות, התגנבות אלפית/נימפה-קשתות קסומה, צלפות, חיות מתחת למים נימף/אדם-סייפות, קשתות, שחייה נימפה מכשפה-קסם, ראיית הנולד, חיות מתחת למים אלף קוסם-דרואידיות, רפואה, שפת חיות גנול-לוחמה, כוח, סיבולת טוב אוליי הקבוצה קצת שונה ממה שאמרתי קודם (התבלבלתי לא בכוונה) אבל בגלל שהרוב הם אלפים ונימפות אין לנו מספיק כוח בקרבות מגע לאומת זאת יש לנו מלא קשתים (אני אל אשם שאנחנו צריכים הרבא כוח השהם שלנו כול הזמן גורם לנו להלחם) (הרקע של המשחק מסביר מדוע גזעים שונים כול כך עובדים יחד אוליי אני אעתיק אותו לפה)

אז תשאר שם

> אמרתי שהמשחק מתנהל בפורום והסיבה שבחרתי את הדמות שלי כזו כי אין > לקבוצה מספיק כוח בקרבות אז למה היא נכנסת לקרבות? כי לשה"מ אין כוח לכתוב עלילה? כי הרביצו לשחקנים בבית הספר והם חייבים להוציא את זה על מישהו? כי אסופת המפלצות מלאה במספרים שרוצים להגיע לאפס? > כן אני אוהב קרבות מה הבעיה פה? אז למה לקרוא לזה "משחק תפקידים"? אתם עושים עוד משהו חוץ מקרבות? אם לא, חבל על הזמן והכסף - קרבות נטו נראים יותר טוב במשחקי מחשב, ולא ב"החטאתי,פגעתי, תוריד שני נק"פ". > יש לנו בקבוצה 8 שחקנים והסידור לא כול כך רע! באת לשחק בסיפור דמיוני או לערבב את "השילוב הקטלני"? אם התשובה השנייה נכונה, עדיף שתפסיק לבזבז זמן ותלמד להכין קוקטיילים - זה כישרון נהדר ושימושי במסיבות. > אלף אפל/קנדר-התגנבות ,פריצת מנעולים, צלפות בוא ננחש - חיברתם את הבונוסים של שני הגזעים וראיתם כי טוב? אבל האם מישהו חשב בכלל מה ההגיון שעומד מאחורי דמות עם מוצא מופרך כזה? חוץ מכישורי קרב, הדמות הזאת יכולה לעשות משהו מועיל גם? היית רוצה לקרוא ספר על דמות כזאת? > קנטאור-כוח, מהירות, קשתות ובעיות עם מדרגות, סולמות, ושטח בנוי. כמובן, שמה כל קשיי ההסתגלות הללו בשביל בונוס בכוח, מה? > אלפית-צלפות, סייפות, התגנבות מוזר, אני לא זוכר שכשקראתי את טולקין או רומח הדרקון זו התחושה היחידה שקיבלתי. > אלפית/נימפה-קשתות קסומה, צלפות, חיות מתחת למים שוב הכלאה ליצירת בונוסים בלבד. יש לי משהו יותר טוב בשבילך: צוללן/רכבת: עם כשרונות של המון כוח ומהירות (מאמא רכבת) ויכולת לתפקד מתחת למים ושעון מגניב+סכין (מאבא צוללן). נו, על יתר הדמויות (אם לאוסף בונוסים ייקרא דמויות) כבר אין לי כוח לכתוב, הבנתם את הנקודה, לא? וזה עוד לפני שהגענו לשאלות מאיפה כולם התקבצו ביחד. > אבל בגלל שהרוב הם אלפים ונימפות אין לנו מספיק כוח בקרבות מגע לאומת > זאת יש לנו מלא קשתים אתה מטגן חביתה בסיר במקום במחבת? לא? אז למה לעזאזל הקבוצה צריכה לחתור למגע אם הם קשתים? > אני אל אשם שאנחנו צריכים הרבא כוח השהם שלנו כול הזמן גורם לנו להלחם אתה כן אשם. אתה מאפשר לו לזלזל בכם ולשלוח אתכם להרפתקאות נינטנדו. תגיד לו "נמאס כבר מהמכות, תן עלילה נורמלית" או תחליף אותו. > הרקע של המשחק מסביר מדוע גזעים שונים כול כך עובדים יחד אוליי אני > אעתיק אותו לפה באמת יהיה מעניין לשמוע. התחושה שלי היא שלא קוראים לזה "רקע" אלא "תירוץ".

Gilgam69

New member
ash תעשה לעצמך טובה וגם לנו

ותעשה מה שאנחנו עושים... מתעלמים מהודעותיו המ**רות של הבלש. לגיטימי לחלוטין החבורה שאתה משחק בה ואפילו נשמע מאוד מעניין. מה שחשוב זה שאתם נהנים, אפילו אם המשחק רווי קרבות. אני גם מחכה לשמוע את הרקע, אם תוכל לפרסמו אודה לך.

מ**רות?

> לגיטימי לחלוטין החבורה שאתה משחק בה ואפילו נשמע מאוד מעניין אבל שבבקשה, שלא יכניסו את זה תחת קורת הגג של התחביב שלי, יש לו שם רע גם ככה. אגב, אם משחק במספרים שמרביצים אחד לשני הוא כל כך מעניין, איך זה שלא פגשתי אף אדם (בעל כישורים חברתיים נורמליים) שהמשיך לשחק ככה אחרי שנה-שנתיים? > מה שחשוב זה שאתם נהנים, תוך כמה זמן זה ימאס להם אתה חושב? הם לא ישארו ילדים לנצח, ואם המשחק שלך סובב סביב להרוג את המפלצת החזקה ולבנות את הדמות עם מספר הבונוסים האולטימטיבי, בסופו של דבר הבונוסים ימצו את עצמם, והמפלצות יגמרו או יתחילו לשעמם מרוב נקפי"ם שצריך להוריד לאפס. שחקנים משחקים בסגנון נינטנדו לו כי הם אוהבים דווקא את זה, אלא כי הם לא מכירים או יכולים אחרת, לרוב באשמת השה"מ. מה יותר קשה ומאתגר - להצליח ליצור סיפור מעניין ומפתיע בהשתתפות השחקנים, או לצייר כמה חדרים ומסדרונות, לשים בהם מפלצות שלא קשורות אחת לשנייה, ולתת לדמויות של השחקנים לגלגל קוביות, לחבר בונוסים ולחסר נקפ"ים? > אפילו אם המשחק רווי קרבות. נעזוב רגע בצד את מה אני חושב על רמתם האישית וכישוריהם החברתיים של אנשים שמוכנים לבזבז ארבע שעות כדי לדמיין רציחות והתעללויות בדמויות דמיוניות, במיוחד אם אותם אנשים עברו את גיל ההתבגרות האיום. נניח לזה לרגע, ונחשוב על קרבות כעל סצנות מאתגרות, מלאות אקשן ומותחות. עכשיו, איפה זה, ואיפה קרבות צמודים לפי שיטה של "החטאתי, פגעתי, תוריד נק"פ" שנראים כמו שיעורי בית בחיבור וחיסור? מי שמחפש אקשן וקרבות לפי שיטה נטו, פשוט נמצא בתחביב הלא נכון - במחשב יש לזה גם גרפיקה, אפקטים, ואתגר לזריזות האצבעות שלך. אבל בבקשה, שמי שמשחק "דיאבלו ללא מחשב" (ראיתי פעם מוצר כזה, למו"ד3 כמובן), שלא יגיד שהוא משחק משחקי תפקידים. > אני גם מחכה לשמוע את הרקע, אם תוכל לפרסמו אודה לך. גם אני מחכה. בדגש על "אם תוכל". בניגוד אלייך, אני לא מחייך כל פעם שאני רואה מישהו שמשחק גרוע, העיקר שהוא משחק, ואומר שזו זכותו. אם מישהו משחק גרוע, או שילמד לשחק טוב, או שיפסיק, או שיעשה את זה רחוק ממני שלא יזהו את התחביב שלי עם העיסוק שלו. כן, איכות היא לא מילה גסה.

למעלה