היי , יש לי שאלה

yael1985

New member
היי , יש לי שאלה

אני רוצה לשכור דירת חדר קטנה , ובעלת הדירה מבקשת ממני (לדעתי בהגזמה)

3 תדפיסי משכורת שלי - סבבה
2 ערבים - סבבה
משכורת של 3 חודשים אחרונים של הערבים!! - האם זה מקובל??
"צ'ק פיקדון" בסכום X , שהיא רוצה זאת בהעברה בנקאית ומפקידה את זה בפק"מ ואז בסיום החוזה היא מחזירה לי.

נשמע לי פה משהו מוזר.

עוד דבר , אחותו של בעל הדירה היא עו"ד והיא זו שמטפלת בחוזים.

תחשבי על זה ככה

היא רוצה לוודא שהערבים בעלי יכולות כלכליות, הרי את יכולה לרשום כערבים אנשים שהחשבון שלהם מעוקל למשל, או אנשים שלא באמת קיימים, והיא רוצה לוודא שאם חלילה יהיה צורך להפעיל את הערבות, היא באמת תקבל את הכסף.

לגבי צ'ק הפיקדון - זה מקובל, וזה נובע מאותה סיבה - את הרי יכולה לתת צ'ק פיקדון ללא כיסוי, ואז אם יש בעיות אחר כך אין לה ממש מה לעשות.

מהצד של השוכרים זה נשמע לפעמים מוגזם, אבל זה לא. תחשבי על כך שמספיק שוכר אחד שנותן ערבים חסרי יכולות ו/או צ'קים ללא כיסוי, וכבר בעל הדירה יוצא עם נזקים כלכליים לא מבוטלים.

einat162

New member
השורה האחרונה לא הפתיעה אותי....

יש כאלו שירימו גבה ויעשו את הנ"ל בכל מקרה.

זה לא דבר רע

ובעלי דירות רבים נעזרים בעו"ד שהם לא בהכרח קרובי משפחה, אבל אין ספק שזה מקל במידה ויש מישהו כזה.

אנשים חושבים על הצד של השוכר ונוטים לפעמים לשכוח שהמשכיר מפקיד בידי אדם זר נכס ששווה הרבה מאוד, מה שמהווה סיכון עבורו - זה פחות רלוונטי לפורום, אבל יש לא מעט סיפורי זוועה על אנשים שהשוכרים גרמו נזקים איומים לדירה שלהם, אי תשלום שכ"ד בלא מעט מקרים היו החלק הקטן.

einat162

New member

אבל בד"כ אנשים נעזרים בעו"ד בתור "יועץ" שיגן וינחה אותם מאפס.
לדעתי, אם מדובר במשכירי הדירות עצמם- אם מתוך הבנת התחום ואם מטעם האישיות שלהם - יהיו קפדניים יותר.

אני אישית הייתי בורחת

אין מצב שאתן תדפיס משכורת לבעל בית , כל העניין שנותנים צ'ק פקדון וזהו( ושום העברה בנקאית או דבר כזה , בגלל זה נותנים צ'ק פקדון )

בנוסף למה נראה לה ש3 ערבים יתנו תדפיס צ'ק , ואם מישהו מליונר ולא מרוויח משכורת , אולי היא גם רוצה תדפיס בנק...

אצלי גם דרשו חוזה עבודה

והפקדתי במזומן חודשיים שכירות כפיקדון
לגבי משכורת של ערבים - לא נראה לי חובה אבל אני לא בטוחה - הרבה פעמים ההורים חותמים כערבים ויש הרבה הורים שכבר לא עובדים בגילם

yael1985

New member
תודה לכולם

אז ככה:

דיברתי איתה ואמרתי לה שאין מצב שהערבים יתנו לי 3 תלושי משכורת אחרונים.
אז היא אמרה שהיא גם ככה אמורה לפגוש אותם , ביקשה שיביאו 3 תלושי משכורת איתם שהיא תראה שהכל בסדר , ולא תיקח ורק תרשום לעצמה שראתה. (שזה נשמע הרבה יותר טוב)

וצ'ק פיקדון אני אביא בהעברה בנקאית כמו שהיא רוצה.

מקווה שיהיה בסדר. אני רוצה כבר לחתום על חוזה ולעבור דירה.

למעלה