היי יש לי שאלה...

nadine12

New member
היי יש לי שאלה...

במפגש החמישי שלנו, המאמן האישי שלי אמר לי שלא מתאים לי אימון אישי וכך הסתיימה ההיכרות בינינו. האם הוא יכול לומר לי דבר כזה ? תודה ...

סקיווקר

New member
יכול ואף מחויב במקרים מסוימים, אך חסרים פרטים

האם הוא הסביר לך מדוע הוא מסיים את הרצף האימוני? תהליך אימוני רצוי לסיים כאשר המאומן סוחב בעיות עומק מהעבר (אזי מפנים אותו לטיפול מתאים), או לחילופין שהמתאמן לא מבצע/רוצה לבצע את המטלות או התרגילים שהוא מתבקש אליהן. אני מניח שיהיו תוספות לדברי הכלליים מחברי הפורום המכובדים.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון מתאים או לא

אכן, נדין היקרה - לא לכל אחד מתאים אימון אישי. אם זה בגלל שאין צורך באימון - אין בעיה על הפרק. קרה לי עם שני לקוחות בזמן האחרון שבפגישה ה-5-6 שמנו לב שהנושא שהם באו לעבוד עליו נפתר ואין נושא אחר שהם פנויים לעבוד עליו. זה יכול להיות גם בגלל שאימון אינו הערוץ הנכון - למשל דיכאון מאוד מקשה על ההתקדמות באימון, או שיש בעיות עמוקות יותר מהעבר. כדי להעזר באימון צריך כלים קוגניטביים חזקים - היכולת לשים לב למחשבות שלך, לומר אותן ולשנות אותן. כאשר יש טראומה או משהו קשה מהעבר, זה לא תמיד אפשרי. או שבמקרה אין כימיה בין המאמן למתאמן - והפירוש של המאמן הוא שאימון לא מתאים בכלל, למרות שאולי אימון עם מישהו אחר יעבוד. בהחלט שווה לך לברר לעצמך מדוע הוא אמר זאת, והאם את מסכימה איתו. יתכן שזו דעתו ואינך מסכימה איתה וברצונך לנסות אימון עם מישהו אחר. שווה להקשיב וגם לבדוק מה נכון לך.

מעורר הערכה

שלום לך נדין, אני זוכרת מתאמן שעבדנו יחד 10 פגישות. הוא התקדם הרבה באימון, אבל לא השיג את המטרה שלו, והרגשתי שהתהליך הזה שיש לי להציע לו הסתיים. הצעתי לו כוונים אחרים לעבודה (סדנה קבוצתית למשל) והוא הלך על זה. סיימנו. הוא אמר לי שהוא מעריך מאוד את זה שלא משכתי אותו עוד ועוד פגישות עבור הרווח הכספי. ואחרי כמה חודשים הוא השיג את המטרה שלו. הוא אמר שהוא השתמש בהשג שלנו באימון להמשך העבודה שלו. לא בהכרח דומה, אבל לפעמים מאמן מרגיש שהוא לא יכול להועיל למתאמן. או שהוא אפילו מסכן את שלומו הנפשי. ואז הצעד המתחייב הוא סיום האימון. פה אני מצטרפת לענבל: מה את חושבת על זה? האם את הרגשת שהתהליך כן עוזר לך? ואז אפשר לחשוב איך מתקדמים מכאן. האם בשיטת עבודה אחרת או באימון אחר.

bridges

New member
זה כל מה שנאמר?

שלום רב, דבר ראשון, כפי שנאמר, אני חושב שזה אומר הרבה על האחריות והיושרה של מאמן שמסיים תהליך כשהוא מרגיש שזה לא מתאים (ואני מתכוון כמובן לחיוב). מצד שני, זה נראה קצת משונה שלא הייתה שיחה לגבי זה. בד"כ נהוג לשוחח על זה ולתת למתאמן את הבחירה להפסיק את האימון. מה המחשבות שלך? האם את יכולה לנחש למה המאמן הפסיק את התהליך? רונן

Csara

New member
הפסקת תהליך אימון

הי נדין לשאלתך - האם הוא יכול לומר לך דבר כזה?.... האם את מתכוונת ל-האם זה חוקי ? או אתי? על פי הקוד האתי של לשכת המאמנים הישראלית ישנם מצבים בהם המאמן מחויב לשקול הפסקת תהליך אימון. יחד עם זאת - עליו להסביר את הסיבות למתאמן שלו, ולבדוק איתו מה כן יכול להתאים לו . בהצלחה שרה'לה

תמיר1232

New member
הפסקת אימון

שלום נאדין האם המאמן שלך נימק מדוע הוא בחר להפסיק את האימון? מה הרגשת בתהליך שלא עבד מבחינתך?מבחינתו?האם היו סימנים מקדימים ? בכל מקרה שמאמן או מתאמן חושבים על הפסקת אימון ,נהוג לעשות שיחת הבהרה שיכולה לפעמים דווקא לשינוי ההחלטה ולתיאום ציפיות חדש שתמשיך את התהליך או שתוביל להפסקתו. יכולים להיות סיבות שונות להפסקת אימון כמו : המתאמן הוא לא בר-אימון המתאמן השיג את מטרתו לאחר מספר מפגשים כי למעשה בא כבר "מבושל" מתהליך מקדים שעבר למתאמן נדרש לעבור לתהליך טיפול או להמשיך תהליך טיפול שהתחיל המתאמן לא עושה את משימותיו ולא מתחבר לתהליך הפרה של קוד אתי וכללי התנהגות מקובלים ועוד מאחל לך הצלחה בהמשך -בכל תהליך שתתחברי ותעברי תמיר

Vegan Tiger

New member
אולי לא הייתה ביניכם כימיה, ולכן...

לא בטוח שאת צריכה להסיק מדבריו שבאופן כללי אימון אישי לא מתאים לך, אולי הוא פשוט לא התאים לך באופן ספציפי. בד"כ מתאמן שלא מתאים לאימון מרגיש את זה גם בעצמו פחות או יותר, הוא לא מרגיש סוג של החמצה ולא מעלה את זה כפי שאת מעלה את הנושא כאן. אם את חושבת שאימון אישי זה דבר שעשוי לקדם אותך, אז תנסי תהליך נוסף. לא חסרים מקרים שאנשים החליפו בעלי מקצוע שלאחר מכן עזרו יותר מהקודמים, זה נכון בכל תחום: פסיכולוגים, רופאים, עו"ד וכו'...

למעלה