היי יש לי שאלה...

היי יש לי שאלה...

שלום ושבוע טוב! יש לי התלבטות שעבורי היא די רצינית... לחברה מאוד מאוד טובה שלי יש יומולדת 18 והיא בחרה לחגוג אותו במועדון שהיא סגרה (כמו שחוגגים בת מצווה במין 'מועדון'). המסיבה שלה היא ביום שישי, הרי היא חילונית אז איך לא... ואני שומרת שבת. יש לי בעיה: אני לא יודעת אם ללכת למסיבה שלה או לא. דיברתי איתה כשהיא סגרה את כל הפרטים ואמרתי לה שאני חושבת שאני לא אבוא, היא לא ממש קיבלה את זה ואמרה שהיא מאוד רוצה שאני אבוא. אני יודעת שאם אני לא אבוא, היא תעלב מזה. בנוסף, להגיע לשם זאת לא כ"כ בעיה כי אני יכולה ללכת לשם ברגל. אמנם זה רחוק... אבל לא עד כדי כך. אבל הבעיה היא המוזיקה והריקודים עצמם, אפילו אם אני אעמוד בצד, אני לא בטוחה שזה כ"כ נחשב. ואני לא יודעת מה לעשות :\ מה אתם אומרים?

שלום

תוכלי להעיזר בפורום לשאול את הרב בהצלחה! או בפורום חוזרים בתשובה יש שם אחלה אנשים שעוזרים

Chen Dayan

New member
קצת באיחור אבל מקווה שעדיין רלוונטי

אם לא התכוונת לשישי שבאותו שבוע של ההודעה שלך. בכל מקרה, אם את מחפשת היתר הלכתי את לא תמצאי כזה - משום המון סיבות כמו מראית עין וכו'. אבל מבחינת החברה שלך את תצטרכי להסביר לה שזו דרך החיים שלך ואין מה לעשות. תפצי אותה בדרך אחרת- יום כייף שתיכן יחד או איזשהי מתנה או משהו כזה. כי באותה מידה שהיא נעלבת מזה שאת לא באה את יכולת להעלב ולעשות לה סצנות על זה שהיא עשתה מסיבה בשבת קודש שמנוגד לכל ההשקפת עולם היהודית שלך וכד'... אז על אותו מטבע שאת לא נעלבת - אין לה שום סיבה להעלב. מקווה שהכל יסתדר לך על הצד הטוב ביותר ואל תתייאשי!

למעלה